Tiszta rendezett, biztonságos város Buenos Aires

Argentína

Ott-tartózkodás ideje: 2004. jan. 15.  - 2004. feb. 15. (31 nap)

4 hozzászólás I 8 643 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar e.jzoli Beszámolója
Mint a címben is írtam, a legfeltűnőbb az volt hogy alig lehetett látni, eldobott csikket szemetet. Grafitis falak voltak, de hol nem sajnos. Az autósok nagyon udvariasak a gyalogosokkal, még a 16 sávos főúton is megállnak a gyalogosoknak!!

A fővárosban van metró nagyon jól és könnyen lehet használni, minden metró aluljáróban lehet kapni egy kis kártyát, amit be kell csúsztatni a gép nyílásába és be lehet lépni, és nincs időkorlát, hogy a metrót 30 percen belül el kell hagyni, illetve átszálláshoz másik "jegyet" kell venni. Egyébként magyar módszer szerint nem érdemes trükközni, hogy átugorjuk a bejutást akadályozó korlátot, mert minden megállóhelyen nem kalauzok, hanem marcona rendőrök állnak. Csak ismételni tudom Buenos Aires minden nevezetességét be tudtuk járni csak metróval. Még a közlekedéshez tartozik, hogy a TAXI nagyon olcsó a repülőtérről a szállásunkig kb 45 percet utaztunk 10 USD kértek el ez az út kb. 20-30 kilométer volt.

A repülőről leszállva hatalmas repülőtér fogad minket, nekünk elveszett a csomagunk kb. 2 nap múlva hozták utánunk a szállodába. De amíg megtaláltuk az elveszett csomagok osztályát addig lejártuk a lábunkat, az ott dolgozók nem nagyon tudtak angolul ami a spanyolul nem tudóknak rossz hír. Az elveszett csomagok osztálya a kijáratnál van egy sötét folyosó legvégén...

Volt egy pillanatunk, amikor elővettük a térképet és elhatároztuk, hogy elmegyünk valamilyen szabadstrandra BA-n. Megdöbbentünk mert nincs semmilyen strandolási lehetőség a fővárosban! Ezt nem akartuk elhinni, de hiszen ott van a főváros mellett a Park de Ecologica, és gyakorlatilag egy kőhajintásnyira van az Atlanti Óceán deltája. Ki is mentünk oda, ajánlatos a januári napfényben az 50-es fényvédő naptej, és fényképezőgép. A leguán-tól a kolibriig, a kabócán át sokféle állat megtalálható ott. A célunkhoz, vagyis a "tengerparthoz" megérkezve konstatáltuk hogy itt fürdés nem lesz, mert a rendőrök kirángattak a vízből mindenkit aki csak bele mert menni, ami nem véletlen mert nem volt valami gusztusos.

BA-ból továbbutazni busszal a Terminal de Omnibus-ról lehet ami valami fantasztikus látvány, több szintes építmény 100 autóbusz megállóhellyel. A távolsági buszjegy árak nevetségesen olcsók, és olyan kényelmesek a buszok, amiről itt Magyarországon csak álmodni lehet. Mi Buenos Airesből Cordobaba utazunk a BETEL cég buszával. A busz kívülről olyan mint egy hagyományos Neoplán busz csak egy sorban 3 fotel és 9 sor van. Kaját, kávét, kólát, kispárnát, takarót, bibliát, mindent adnak ami benne van a jegyárban.
Értékeld az élménybeszámolót!
9.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
jujuy - 2007.11.22. 11:11

Sziasztok,Én üszkve 1,5 évet éltem kint. patagóniában San Martin de Los Andes vársoka nagyon szép, illetve egészen délen ushuia (ott nem voltam)Nagyon felkapott hely bariloche, ami egy síparadicsom gyakorlatilag. Minden végzős fiatal oda megy bulizni.Emlékeim szerint Patagóniában az árak közel 3 szorosak az ország többi részéhez képest, úgyhogy tiszta norvégia.A lago nahuel huapi gyönyörűséges, de amúgy is nagyon szép.Érdemes északra elmenni, ha már ott jársz. Jujuy provincia a kedvencem. Én ott éltem. Más világ mint BS AS és teljesen más mint Európa. Jó utat majd.

zsoca - 2007.08.02. 17:25

Én januárban megyek Patagóniába.Várom a további beszámolód!

e.jzoli - 2007.07.30. 08:19

Argentínában 2 hetet voltam és a következő városokban jártam:Buenos AiresCordobaSanta FeMendozaVilla Carlos PazA Déli részen Patagóniában nem jártam. Az egy hónap további 2 hetét Chillében töltöttem. Majd szeretnék arról is írni egy keveset meg az argentin élményekről is valamivel többet.

zsoca - 2007.07.30. 06:26

Szia!Mind az 1 hónapot Argentinában töltötted?Mely városokban jártál még?A déli részén is voltál?Üdv:Zsoca


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina