USA Route 66 motoros túra 2010 aug. 15-29.

Amerikai Egyesült Államok

Ott-tartózkodás ideje: 2010. aug. 11.  - 2010. aug. 11. (1 nap)

7 hozzászólás I 42 272 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. aug. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Coolman Beszámolója

Cimkék: 66  motoros  motorozas  route  tura  usa 

Aug 15. Chicago

Itt vagyunk!!!

Kimerítő 9 órás repülés után érekezünk a forró Chicagoba. A repgépen büdös hortyogó ember mellett kellett végigülnöm vigyázülésben az utat. Már nem adnak alkoholt sem, csak fizetségért, aranyárban, mondjuk ezt annyira nem bántam. Az ebéd pizza volt, pizza!!! El lehet képzelni, na jó, azért nem kell sajnálnotok, a felhők szépek voltak. American Airlines...
Este felemntünk a Sears (már Willis) toronyba, 103 emelet magasan van a kilátó. Az autók hangyák voltak alattunk, mi meg mosolygós elcsigázott utazók felettük. A cél az volt, hogy minél később érjünk vissza a szállodába az időeltolódás miatt, így könyebb átállni.

Reggel indulunk a motorbérlős helyre felvenni a motorokat, azaz hamarosan.

Praktikus tanács: a reptérre lehet rendelni gyűjtőbuszt, ami pont olyan, mint a minibusz Ferihegyen. Olcsóbb egy kicsit, mint a taxi, és lehet kártyával fizetni.

Már nem kell kitölteni fehér-zöld űrlapokat a repgépen, csak a kék vámárut.

Aug 16. Chicago - Bloomington, Illinois

Ezek az Amik! Nem százas nemzet, az tuti. Tavaly simán törölték az előre kifizett szobáinkat, nem makogtak még egy szorrit sem, most meg törölték a teherautónkat, ami a csomagokat szállítja. Miért? Nos, konfirmálni akarták, hogy tényleg kell-e az autó (könyörgöm minek, amikor visszaigazolták már írásban) és mindezt hogy? Felhívtak a barmok, amikor repültem hozzájuk. Érdekes, nem vettem fel. Nem vettem fel = ügyfélnek nem kell az autó, akkor töröljük gyorsan!!!
Peszre lett másik, egy másik telephelyen, ami fél nap taxizásra volt oda, nem baj, elnézést sem kell kérni. Szorri, mi?

Nagy nezhezen elindultunk, jelentős késéssel, ami azt eredményezte, hogy a mai nap látnivalói egy részét törölni kellett.

Ami viszont megvolt: hibátlanul kinavigáltam Chicago gyomrából, majd Willmingtonban bedobtuk az első hamburgereket az ürhajós bácsinál. Bárcsak tudnék képeket is feltölteni, de pont azt a kábelt hagytam otthon, ami a fénygépet kötné össze bármivel. Majd veszek. Majd, majd.

Találtunk egy börtönt, amiben 2 cellát építettek csak, a kis épület közterületen áll, berendezve, ahogy volt anno. Nem vigyáz rá konkrétan senki. Be lehet menni, kipróbálni, leülni, körbejárni, megszagolni. Nics lehányva, összevandálkodva, legrafitizva, nem laknak benne csövesek, sem. Na, ez egy nagy pofon volt nekünk keletieknek. Igy is lehet? Lehet! Lehetne.

A soksávos utak mára leszűkültek. Először csak négysávos, majd kétsávos, sőt, holnap már olyan úton is motorozunk, amit téglából építettek, annó 1932-ben. Ez az igazi 66-os érzés. Szűk régi utak, kukoricatáblák, rozsdásodó régi autók az út mellett. Csend, vidék, magány.

Ez a pár sor az utolsó, amit még tenni tudok a kiájulás határán lavírozva a mai nap végén. Reggel 5 óra óta nyomom, most este 11 felé jár. A holnapi cél St Louis, de az már Missouri lesz!

Aug. 17. Bloomington - St. Louis, Missouri

Az időeltolódás miatt még mindig reggel teljesen magamtól ébredek. Ez jó, de sajnos pár nap múlva kín lesz a reggeli rituálé. Reggelit kapunk a szállodában, de ezzel csak büntetik az embert. A koffeinmentes kávé a cukormentes cukorral.

Első megállónk Funks's Grove, itt készítik a környék legjobb juharszirupját. Állítólag. Jún 15-én adták el az utolsó üveggel, de azért jó volt látni a helyet. Csak azokból a fákból csapolnak, amik legalább 4O évesek, és van nekik ebből 4O OOO. Döbbenetes.

Tovább haladva Atlantában (még mindig Illinoisban vagyunk) felnézünk Giant Paulra, aki az út szélén
majszolja az szintén giga virslit. Egykor éttermet reklámozott, most meg mered a régi idők emlékébe békésen. Vele szemben egy kávézó, már napok óta álmodok egy presszó fogyasztásáról, de mint a legtöbb álom, ez is szertefoszlik hamar. Csak a lötty híg kávét(???) árulják. Már mondanám, hogy vegyenek egy olyan gépet, de gondolatolvasóként közli velem a nézni, hogy vesznek hamarosan egy OLYAN gépet, ami presszó kávét is gyárt. Hűha,ezek a nagy dolgok. Egy bácsi is beszáll a körbe, és elmeséli, hogy az utca túloldalán vagy egy hely, ahol KKK áll a falon, és aki erről akar beszélni, az ott tud. SOk feketét (nem kávét, haha) tényleg nem láttam a környéken, konkrétan még egyet sem erre vidéken...

Lincoln a következő falu, ahol ki volt állítva a világ legnagyobb szekere. Tavaly legalábbis ki volt, idén továbbtolták pár utcával.

Auburn északi részén van a 66-os útnak egy igen romatikus szakasza: téglából készült a kétsávos út. Itt várt bennünket Becky, mint pók a legyet. 48 éves nyugdíjas, pár hektáron szóját termeszt, ha arra jár egy vándor, akkor annak nagyon örül. Ha ennek jelét is adja, akkor megkér arra, hogy valamit írjak filctollal a hippi VW busza belsejébe tetszőleges helyre. Naná. Írtam én, meg rajzoltam egy bánónt.

Délután kettőre érünk Carlinvillbe, az éhségtől kopogó szemekkel. Még régebben valamelyik filmben láttam ott egy éttermet, ahol kíváló sztéket készítenek. Hamar meg is találjuk, 2 után 3 perccel. Éppen bezárt 2 órakor. A nyitvatartás 11 és 2 között működik, meg nyit újra 5 órakor, zár este 9-kor. Miért? Hogy tudjanak pihenni!
OK, akkor jó lesz a pizza is. 2 óra 10 perc. Mosolygós alkalmazott foglalja vissza tőlem a kilincset, hogy zárva vannak 2-től. Csak nem pihenni akarnak? Kérdezem. De. A harmadik helyen már nem is kérdezek semmit: sötét a konyha. Csak iszok egy kólát. Ez egyébként nem a mediterrán öv, nem a Karib-szigetek, vagy Dél-amerika, hanem Illinois, kukoricaföldek meg szójaültetvények. Itt is kell pihenni, sőt: itt kell igazán.

Az USA-ban jelenleg 1 millió feletti az olyan emberek száma, akik már 99 hete kapták a munkanélkülit, és ez idő alatt nem tudtak elhelyezkedni SEMMILYEN munkában, és most az utcára kerültek, mert megszünt a kánaán. Ahogy utazok az országban látok helyeket, ahol nagy táblákon hírdetik, hogy felveszünk embereket ide-oda, bármilyen munkára. Erről ennyit.

Este fáradtan érkezünk St Louisba, szállásuk egy motoros kocsma mellett van, hát átmegyünk vacsorázni oda. 8 óra 5 perc: a konyha 5 perce bezárt. Köszönjük!!!

Szerencsére találunk egy olasz éttermet, minden szuper, csak egy dolog nem: a számla végém szereplő 18% plussz költség, ezt azért számolták fel, mert nyolcan merészeltünk fogyasztani náluk.

Aug 18. St Louis - Springfield, Missouri

Kiverekedtük magunkat St Louis vonzásából és dél felé terelgetjük a paripákat. Dimbes-domos tájakon szaladunk végig egészen Jessie James valamikori rejtekhelyéig, ahol az új csomagszállító autó megadja magát, és nem indul. Telefonok ide-oda, indítás próbákozás ezerszer, majd szerelő várás. Jön is hamarosan, és csoda történik: a pasi elfordítja a kulcsot, és pöccen a motor. Ha nem látom nem hiszem el! Miért jobb az ő keze a szorgos magyar munkáskéznél???

Aug 19. Springfield - Tulsa, Oklahoma

Talán eddig még nem is írtam az időjárásról. Van a meleg, majd folytatódik a forróval, és a pokoli környékén tetőzik. Ma is ez volt.

Reggelre eltűntek a szép fák és bokrok, már csak prérit látunk a névtelen utak mellett. Áthajtunk pár elnéptelenedett falun, az út szélén régi autók állnak békésen az enyészet ölelésében burkolva. Egy benzinkúton megállunk tankolni, kicsit gyanúsan poros minden, nem működik. A shopban megtudjuk, hogy 3 éve nincs benzin, de akkor minek van shop? Ezt mi már sohasem tudhatjuk meg.

A mai nap fő látványossága volt talán a motoros múzeum mellett (volt ott egy gép, amire A. Jolie licitált, meg akarta venni férje Brad Pitt szülinapjára, de nem volt rá elég pénze:)) az épített autók múzeuma. Poros, semmihez közeli helyen (fél órát mentünk a főútról) olyan autók álltak, hogy megakadt az lélegzetem egy pillanatra. Így keletkezett sok Matchbox, az ürge épített egy autót, majd lett belőle Matchbox modell! Azóta is kap minden eladott játékautó után 1 centet, mára bőven milliomos.

A szomszédos kávézóban hírességek lettünk: belekerülünk a helyi újságba, írnak rólunk egy cikket. Idegen turistacsapat alsókerékfalván.

Aug 20. Tulsa - Clinton, Oklahoma

A mai nap dinnyéztünk. Vásároltunk egy dinnyét az útszéli árustól, majd nosztalgiáztunk a hazai ízekről, ami a dinnyénél indult és pacal lett a vége.

A fák teljesen eltűntek, préri végleg átvette a domináns táj szerepét.

Sokan kérdezik honnan jöttünk. Tetszik nekik a válasz, okosan bólogatnak, de a lesz még energiám rákérdezek, hogy kb. tudják-e merre lakunk mi ufók.

A hőmérséklet továbbra sem csökken, 37 körül tekereg a nap nagyobb részében.

Aug 21. Clinton - Amarillo, Texas

Csodálatos nap volt a mai, csak nem csodálatosan kezdődött. A parkoló motorokba beletolatott egy...nő
Néhány dolog összetört, vagy elferdült, vagy tönkrement. Az utat tudjuk folytatni, csak kellemetlen élmény.

A clintoni 66-os múzeum egy kis csoda, mindenképpen érdemes megnézni, ha arra jár az ember, még akkor is ha a kövtkező faluban található a nemzeti 66-os múzeum, ami szintén egy jó kis megálló.

Ericben Harvey és Annabelle várt ránk, a 60-as évekből ittragadt hippik. Harvey 65 éves most, de fiatalokat megszégyenítő mozgással és gitározással vett le bennünket a lábunkról, a sót le is videóztam, csak sajnos megint nem tudok feltölteni.

Shamrockban található az a régi benzinkút, ami alapul szolgált a Verdák egyik épületéhez. Art deco, a legszebb formájában.

McLeanban a szögesdrót múzeumba nem tudtunk bejutni (a hippik feltartottak), pedig érdekes lett volna. Szombaton kicsit hamarabb zár.

Groom hazája a gigantikus keresztnek, 12 emeletes ház magasságával vetekszik. Őrült ember őrült ötlete, meg persze biztosan pénze is kellett ehhez. A shopban mindenféle szenteket árulnak, de az pont nem volt, ami nekünk kellet volna, hát ajándék nélkül lépünk ki ennen, az szent.

Amarillóban a Big Texan étteremben vacsoráztunk. Itt lehet ingyen megenni a 2 kilós sztéket, ha sikerül tiéd, ha nem, akkor kb 8o USD bánja a próbálkozást. Ma este, amíg ott voltunk 8 ember ugrott neki, de csak egynek sikerült. Egy bengáli tigrisnek...Nem nem, igazi pasinak, kicsit nagy darabnak.

Esőfelhők gyülekeznek a nyugati égen, holnap esik?

Aug 22. Amarillo - Santa Fe, New Mexico

Amarilo melletti látványosság a Cadillac Farm: orral a fölbe ásott autók sorakoznak egymás mellett a kukoricaföldön. Szabadon lehet rájuk grafitizni. Festéket nem vettünk, de nem is kellett: volt ott elég.

Az úton néha látunk kis patkányszerű őshüllő tetemeket, ezek a tatuk. Fura szerzetek. Ez az egyetlen emlős (az emberen kívül), amelyik képes leprát elkapni!

Vágytam már esőre, ma megérkezett, kövér cseppekben majdnem 13 percig tatott, összekoszolta az esőruhát.

A motorok kezdenek széthullani, hol a szélvédő akar leesni, hol az oldaltáska. Minden benzínkúton lehet spanifert kapni, ezzel a legtöbb problémát meg lehet oldani.

Santa Fe csodálatos! Galériák, ékszerboltok, éttermek, kiállítások, mozgóárusok érik egymást a városban. Egyáltalán nincs meleg, ez azért lehet, mert magasan fekszik, most kb. 2000 méteren lehetünk. A környéken síterepek is találhatók! Fenyőerdők! Tiszta Svejc.

Belenéztem a telefonkönybe: van itt Kovács, Nagy... Kiss nincs.

Ma elértük az út felét jelző táblát, már New Mexicóban motorozunk, és egy időzónát is ugrottunk, otthonhoz képes megint lemaradtunk 1 órával.

Aug 23. Santa Fe - Grants, New Mexico

Ma elfogyott A pénzünk. Véletlenszerűen ránéztem az egyenlegünkre, a végeredmény peddig kevesebbet mutatott, mint a feleségem GYED-e. Még nem írtam, de én vagyok ezen a túrán a túravezető, elhoztam a feleségemet is a spórolt pénzünkön. Tudom, tudom, dupla költség, fele élvezet...

Tegnap betértünk egy bárba, kértem 2 pohár helyi bort. "Hozták a számlát és azt hittem rosszúl látok..." USD 25,45. Így jár, aki nem kérdezni meg előre mire számíthat.

Szóval ma nincs vacsora, általában kisebb éttermekben ettünk. Ma viszont elugrottunk a boltba, vettünk grillcsirkét, kenyeret,meg egy üveg vörösbort. A GYEDnek annyi. Sürgönyöztem főnökömnek fizetés előlegért. A bolti parkolóban az asszony talált egy szép körtét a földön. Nem a csigák ették meg:)

A nap szépen telt. Madrid nevű felucskában álltunk meg először. Itt forgatták a "Faterok motoron" film egy részét. Maggie kávézója ma szuvenírbolt, de mellette tényleg lehet finom kávét kapni. Meg volt bűvöskocka is a pulton. kiraktuk. meglepődtek.

A táj ismét sivatagosba hajlik. Forróság, hosszú egyenes utak.

Aug 24. Grants - Holbrook, Arizona

Ma indián Wigwamban alszunk, hamarosan indulunk!

Jégbarlang az első megálló, furi egy csoda. A sivatag közepén van egy barlang, aminek az alján 7m jég található. Télen és nyáron, állandóan 3500 éve.

Majd Gallupban indián ékszereket vásárolunk, főleg a feleségem. Főnök fizetett előleget, ismét kövér a bankszámlám egy hétig. Nagy itt a szegénység, indiánok lakta vidék. Az összes ékszerbolt arabé. Ehhez nem fűznék semmit.

Petrified Forest nemzeti park. Olyan, mintha az ember a holdon járna. Ott még nem voltam, de láttam pár tudományos-fantasztikus filmet erről. Készült fotó is videó is, talán holnap tudok feltölteni belőlük.

Este már sötétben érkezünk a wigwamba, viszont látjuk a csodálatos naplemetét a sivatag felett.

Aug 25. Holbrook - Flagstaff, Arizona

Ma az autót is összetörték, az álló kocsiba belekanyarodtak. Rögtön rendőr megjelent, pasi elismerte, papírok intézve, mindenki boldog. Meghívtuk Hungaryba... Csodálkozom ezeken a baleseteken, mivel úgy vezetnek, hogy megalszik a szájukban a tej. Számunkra idegesítően óvatosan és lassan.

Winslowban megálltunk a sarkon, ami a híres Eagles dalhoz fűződik, Take it easy. Ennek a dalnak van egy sora: "Standing on the corner of Winslow, Arizona". Az utcasarkon épült 2 szuvenírbolt, és ezek ebből élnek 1972 óta, nem is tudom...

Meglátogattuk a meteor krátert is, egy szép nagy meteorit szakította 5OOOO éve, azóta ők is ebből élnek.

Walnut Kanyonban 11OO és 125O között élt egy indián törzs, a lakások a mai napig látogathatók, tettünk egy szép sétát a kanyonban.

Flagstaffbe korán érkeztünk, nem is baj, tudtunk pihenni egy kicsit, meg leszerveztem a másnapi helikopteres és az esti Segway túrát. Én nem megyek, majd szépen fényképezek inkább.

Szóval holnap Grand Kanyon! Jut eszembe: talán két éve ismét a Grand Kanyonnál sétáltunk, amikor is egy talpig fehérbe öltözött úriember áll az úton. Megszólalalt a csoportból valaki: nézd má', ez olyan, mint a Fenyő Miki! Erre a másik csoporttársunk, áhhh, ez nem az, annak több haja van. Végül megszólalt a fehér úr is: igenis van elég hajam, ő volt FM!

Aug 26. Flagstaff - Williams, Arizona

Grand Kanyon az Grand Kanyon. Nem lehet leírni, vagy elmondani milyen, látni kell. Mérhetetlen magasságok és mélységek, ámulatba ejtő szépségek mindenhol.

Nem találkoztun FM-al. A Gand Kanyon végül is made in USA, nem made in hungaria.:)

Ma sajnos nem tudok többet írni...

Aug 27. Williams - Las Vegas, Nevada

Reggel 8 órakor már Seligmanben reggeliztünk. Bőséges szendó és bármi ital (üdítűk, kávék) jártak együtt a 8 dodóért. Toltuk a bringát, hogy mihamarabb Las Vegasba érhezzünk. A sivatag kopársága és főleg a már-már elviselhetetlen meleg nagyon kikészített mindenkit. Ráadásul a Hoover gáton már nem nem engedik át a teherautókat (kicsiket sem), ezért a mienknek is kerülni kellett. Persze, a motorosok simán áthajhattak a gát tetején, aminek az egyik oldala Nevada, a másik Arizona.

Ez is egy gigantikus építmény itt az USA-ban. A Colorado folyó táplálja és 1345 MW energiát termel, ha ez érdekel valakit.

Las Vegas: a csillogás, szemfényvesztés, szerencsejáték, prostitúció, szórakoztatás mekkája. A központi útján - Strippen (kb 7 km.) található a világ 25 legnagyobb szálloda-reszortjai közül 19, legalábbis, ami a szobaszámkot illeti. Itt a legtöbb ember sok pénzt veszít, én is próbára tettem a szerencsémet: feltettem húsz dollárt a pirosra ruletten: ha nyerek, jó kis vacsit eszünk, ha vesztek, akkor tonhalas szenyát. Nos, nem is olyan rossz az a tonhalas...

Pár szem eső még itt is esett. Először azt hittem, hogy a show része, de nem, tényleg esett, ez pedig nagy dolog ebben a sivatagi városban.

Copperfield is fellép ma este, USD 100 körül árulják a jegyet. Nem az én stílusom, hiszen én is könnyedén eltüntetek dolgokat. Pld az unikumos üveg úgy eltűnt pár napja, hogy azóta sem találom sehol.

Holnap korán indulunk tovább Californiába, ahol Swarci a kormányzó. Utálják, lehetetlen egy alak, miért nem maradt a filmnél, abban legalább jó volt sokkal több ember szerint. Már csak 2 motoros nap van hátra, repül az idő!

Aug 28. Las Vegas - Victorville, California

Ismét megszenvedtük a sivatag forró levegőjét az első 2OO kilóméteren. A meleg azonban tébolyító erős oldalszéllel is párosult. Igazi homokdűnét is láttunk, a homokot fújta a szél, mint az igazi sivatagban.

Az egyik megállónkban valaki kiárusította a kacatját, a feleségem vett is egy házi áldást 1 dollárért. Még nem tudja, de sajnos el fog keveredni a nagy pakolásban. Csak a lakásba ne kerüljön!

Egyébként ma voltunk Bagdadban is, az egész egy fura "kávézó" volt, olyan emberekkel, akikkel talán a holdon lehet találkozni, vagy ott sem. Esetleg egy pszihiátriai intézetben? Megszöktek?

Calico szellemvárosban semmi sem volt szellemes, ellenben aranyos kis 188O körüli falucska maradt az utókorra az ezüstláz idejéből korhű szuvenírboltokkal.

Ismét nem vettünk semmit.

Aug 29. Victorville - Los Angeles, California

Szikrázó napsütésre ébredtünk, ami egészen addig tartott, amíg el nem indultunk LA felé. Az első pár kilóméteren kövér szürke felhők gyülekztek az égen, hogy hamarosan az egész tájat szürkébe öltöztessék. A hideg is ránk köszöntött, fogvacogós ajándékot adott mindenkinek. A táj úgy nézett mi, mintha Skóciában járnánk: minden szürke, esőbe hajló köd a kopár dombok felett. A mai nap sem alklamas versírásra.

Az autópálya minősége katasztrofális. A bekötő 100 km toldozott-foldozott, döcögős, kátyus. Valahogy jobbat képzel el az ember, vagy a filmekben nem hallani az aszfalt éktelen ütlegelését az abroncsokon.

LA nagy, LA óriási. Átkelni rajta embert próbáló feladat, megérkezni viszont jó. Az óceán hullámzása megnyugtatja az embert, nosztalgiázva gondolok vissza a távoli, hátam mögött hagyott több ezer km kalandjaira és nehézségeire.

Este a szállodából kiugrunk egy tengerpartra: Manhattan Beach. Éttermek, galériák, sétálóutcácskák, virágos erkélyek, gondosan karbantartott kertek, tiszta utcák, szerethető környezet. Parkolásért itt is fizetni kell: USD 1.25/óra, és kártyával is lehet bármelyik automatában, ami minden hely elött áll.

Otthon a kutyaszaros Hegedűs Gy utcában USD 1.79/óra az utca végén lévőben érmével - ha éppen működik.
Fejvesztve menekülök haza, itt nincs Unikum.

==========

Ennek az útnak lesz egy autós változata 2O11 májusában és egy hasonló motoros gurulása 2O11 szeptemberében Las Vegas nélkül. Oda Los Angeles után lehet majd fakultatív repülni a hazaút megszakításával. Sőt: Lehet New Yorkban kezdeni is! Stay tuned. Panaco Tours
Értékeld az élménybeszámolót!
7.5 (4 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
pank - 2010.08.26. 12:29

Üdv! Köszönet az élménybeszámolókért, jó olvasni. Biztos remek móka lehet a túra. Szept. 10-én én is go to USA. Három honap Washington dc-ben... yeah!!! Feltéve ha bengednek. Na de előre nem parázok rá.

bicepsz - 2010.08.23. 09:29

Remélem egy nagy álmod teljesült ezzel a túrával.Sok szerencsét,jó utat.

Coolman - 2010.08.21. 14:26

Valóban lehet motorozni előre foglalt hotelek és gurulós bőrönd nélkül is (Szelíd motorosok), mondjuk haverokkal. De ez az út nem erről szól, hanem az élményekről, amik az úton beléd ivódnak. A sebesség sem lényeg, más beszámolót kellene olvasnod.

Roadkillauto - 2010.08.21. 05:54

Nagyon kalandos!?? Teherautoval hurcoljak utannad a gurulos borondot az elore foglalt hotelhez...hheheh Nagyon gyenge!Most csinaltam egy hasonlo turat a baratommal 3800 merfold a Coloradotol nyugatra, nekunk eleg volt a ket oldaltaska es a tanktaska meg egy kis keszpenz. Hotel van minden faluban cca $60-ert. Gumi van minden motorosboltban ha lemotorznad a szelet, de gondolom ez a veszely nem all fent.

Menta - 2010.08.18. 16:31

Nagyon kalandos nem mondom! Remélem, azóta tudtatok enni valamit:)

olix - 2010.08.17. 15:08

hú, ez engem is nagyon érdekel. Kicsit kocsikáztam 1,5 hónapja az Arionai szakaszon, Kingman -> Selingman, nagyon baba!

Menta - 2010.08.11. 13:41

Mindenképp figyelni fogom! Jó utazást, sok kalandot kívánok!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina