Nászút a Costa del Sol-on

Spanyolország Calahonda

Ott-tartózkodás ideje: 2010. máj. 15.  - 2010. máj. 22. (7 nap)

0 hozzászólás I 3 914 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. aug. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Koga Beszámolója

Cimkék: angol  Costa_del_Sol  spanyol  Spanyolország  tenger  tengerpart 

Alig egy héttel a Nagy Nap után vágtunk neki az útnak... az útnak, mely csak egy az életünkben, mégis igyekszünk úgy elraktározni az élményeket, hogy ha évek múltán végignézzük fotóalbumjainkat, úgy emlékezzünk rá, hogy ez volt a legjobb.

Merthogy története van a dolognak: először Maldív-szigetek az ara miatt, majd Bali, de mivel választott három betüs "utazási irodánk" egyik helyen sem tart fenn pontokért beváltható panziót, hotelt, ezért tovább keresgéltünk. Fülöp-szigeteken találtunk is egy jó szállást, le is foglaltuk, de gugli barátunk igen hamar megmutatta nekünk a szomorú igazságot.

Mivel az egzotikumtól kissé kirázott a hideg, ezért egy gyors repülőutat, és lehetőleg Európát lőttük be uticélként. Volt itt Gran Canaria, Tenerife, Portugália, Ciprus... végül Spanyolország jutott. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen szülői háttérrel rendelkezünk mindketten, akik képesek egy komplett nászúttal meglepni minket. Igy számunkra nem maradt más, mint kiválasztani a nekünk legjobban tetsző szállodát.

Elég hamar rátaláltunk neten az angol tulajdonban levő Macdonald Hotels szállodalánc egyik spanyol képviselőjére, a Dona Lola-ra.
E szálloda már pusztán a fényképei alapján elkápráztatott minket, ám mikor megérkeztünk... röviden és tömören: Először fordult velem elő olyan, hogy szinte ki sem akartam mozdulni a szállodából.

Pedig nem egy nagy luxus fogadott minket: sima apartmanok, napi egyszeri takarítás, ámde komfortos, tiszta, a klub környéke tele zöldelő növényekkel, tavakkal, vízesésekkel... medencével, saját tengerparti szakasszal. Hihetetlen nagy szavak ezek nekem: nekem, aki sosem adott a szállásra, merthogy a lényeg a környező látnivaló, nem pedig a szolgáltatások.

A Dona Lola kb. fél órás autóútra van a malagai repülőtértől nyugatra. Majdhogynem Marbellában. Pár website oda is helyezi a szállodát. Valahol meg Malagába, pedig a hely neve Calahonda. Mégha egybe is van építve az említett nagyvárosokkal.

A klubban két étterem van, melyről viszont csak negatívumot lehet mondani: étlapjuk egy nagy nulla: angol minimálkaja. Fish & Chips, angol reggeli, sok-sok bor, teák... két fajta olasz tészta, hamburgerek. Semmi más. De az hagyján, hogy a szállodában nincs más; még a kinti éttermekből is 10-ből 9 az angolokra specializálódott, a maradék egybe meg azért nem mentünk be, mert nem akartunk Spanyolországban kínai kaján élni. Itallap nincs sehol, csak borlap. Mint egy gyarmat. Az egész környék tele a vörös, szeplős, albinofejű, belterjes angolokkal. Isten őrizz, hogy bíráljam az angolokat, de az több mint furcsa, ami itt történik.
Éttermekben természetesen úgy néztek ránk, mintha földönkívüliek lennénk, hiszen a magyar még akkor sem megszokott, ha vagyunk páran, akik ellátogattak a Costa del Sol-ra.

Angolokról még csak annyit, hogy hiába van minden angol nyelven kitáblázva, azért a szálloda medencéibe az angol kölkök fejest ugráltak, orrukat fújták, beleettek, bőrfocit rúgdostak, egyszóval mindent, amit kismillió helyre kiírtak, hogy nem szabad.

A szálloda személyzete amúgy barátságos, kultúrált volt. Voltak akik kenték-vágták Budapestet, azt is tudták, hogy mi kb. honnan jöhettünk.

Calahonda amúgy egy igen pici kisváros Mijas-szal szinte egybeépítve. Oda egyik nap el is gyalogoltunk: kiváncsiak voltunk az erődjükre, és az arénára. Sajnos két órás gyaloglás is kevés volt, hiába tűnt közelnek a város, ezért mindezekből semmit sem láttunk.

Mint ahogy lemaradtunk a hihetetlenül puritán flamenco estről is, amit a szálloda tartott a szerdai napon. Valamint se tapas bár, se bikaviadal - szóval a spanyol kultúrából vajmi keveset érzékeltünk. Sajnos.

Mindehhez kevés volt az egy hét... vagy a hely. Merthogy az angol.

E piciny negatív ellenére nagyon jól éreztük magunkat, és azok, akik a Costa del Sol-ra készülnek, bátran ajánlom a Dona Lolát. Mi nemhogy nem bántuk meg, de ha lenne felesleges pénzünk, visszamennénk. Mert érdemes.
Koga kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina