hotel fagus másodszor - jobb nem lett, az biztos!

Magyarország Sopron Hotel Fagus ****

Ott-tartózkodás ideje: 2010. szept. 03.  - 2010. szept. 05. (2 nap)

4 hozzászólás I 5 122 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. szept. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar pestilokista Beszámolója

Cimkék: *  4  Fagus  Hotel  hotel  Sopron  wellness 

Hotel Fagus **** értékelése
pestilokista értékelése:

3.6

Az értékelések összesen:

3.8

Eddig 20 utazó értékelte.

Egy barátunk jóvoltából volt alkalmunk tesztelni második alkalommal is ezt a 4 csillagos szállodát. Az már a megérkezéskor feltűnt, hogy a porta mellől kikopott a londiner, nekünk mondjuk nem hiányzott, de talán egy minőségi helyen elférne. Ezúttal - kérésre - nem a lapostetőre néző szobát kaptunk, hanem a tényleg szép belső kertre látunk rá. Helyesebben csak látnánk, de az ablak olyan koszos, hogy inkább elhúzzuk a függönyt. Rengeteg bogár tetem, zsíros foltok, kéznyomok láthatóak az üvegen. Az asztali lámpa talpán vastag por, amely minden mozdulatunkra felszáll. Akartunk valamit kérdezni a szoba telefonon a portától, de az nem működött. De a szoba még így is jobb, mint az idén nyáron kifogott - állítólag - 5 csillagos török szállodánk volt, alulról súrolja a 4 csillagos standard-ot. Ez a véleményem addig állt, amíg be nem nyitottunk a fürdőszobába. Ott ugyanis, mit látok? A wc-n körbe látványos barna csík. Vízkő? Sajnos nem, dörzsölésre eltűnik. Ezt viszont nem nekem, hanem a takarítónőnek kellett volna megcsinálnia, ez egy vastag fekete pont! Szaga is volt a dolognak, a wc kefe kb. fél éve nem lehetett kimosva… (lefotóztam a dolgot, az ablakkal együtt, ha valaki nem hiszi, elküldöm neki a képeket)
Nézzük a wellness-t. Előző ott jártunkkor ez egyértelműen zsúfoltnak és kicsinek tűnt, most viszont, hogy csak 20-25 szobában volt vendég, egészen használható volt. 1 kis úszómedence, 1 kis gyermekmedence, 2 pezsgőfürdő, 1+1 (naturista) szauna, 1 gőz. Ez 50 embert kényelmesen kiszolgál, de csúcsidőben már kicsi, tekintve, hogy az egész wellness részlegre nem szántak sok helyet. Mint ahogyan az étteremre sem, de előtte – még a félpanziós vacsora előtt – nézzük a lenti bárt. Itt szerettünk volna inni valamit, de bármilyen hihetetlen, 2010-ben még van Magyarországon olyan hely, ahol NINCS ITALLAP. Van egy borlap, meg egy külön koktéllap, de a többi italnak se a fajtáját, se az árát nem tudhatod meg. Ráadásul a pultos még meg is van sértődve, hogy ilyen hihetetlen dolgot kérek tőle. El vannak ezek tévedve, de nagyon. Egyébként az egész hotelben roppant kedvetlen a személyzet, egyedül a szaunás ember önt – kérésre – eukaliptuszt a szauna vizébe. A félpanzió már a múltkor is a Hotel Fagus erősségei közé tartozik, ez mostanra sem változott. 5-6 féle főétel, a félpanzióhoz képest tűrhető minőségben. A reggeli is igazán bőséges, a kisebb vendégszámhoz sem vettek vissza belőle. A gyümölcs levek viszont – nincs rá jobb szó – botrányosak. Az ízük még csak köszönő viszonyban sincs azzal, aminek szánták. Haza lopják a sűrítményt vagy a konyhában kiissza a személyzet a javát? Nem tudom, de számos szálloda után eddig ez volt a leginkább mosogatólé ízű lötty.
Tudom a tv műsorok milyensége nem mindenkinek számít, de mivel ezen a hétvégén 2 válogatott meccs is volt, jól jött volna egy sport1 csatorna. De az még a lobbyban sem volt, mehettem a szomszédos Lővér Hotelbe, úgy látszik, ott belefér ez az óriási extra. Egyébként nézhetsz m1-et, rtl-t, és tv2-t. Azon pedig hogy az említett 3 magyar adón kívül, csak az ATV-t
lehet fogni már meg sem lepődöm,tekintve hogy a portai pulton ingyenes HETEK magazin fogad (a Hit Gyülekezete heti lapjáról van szó ugyanis).
Mindent összevetve ez a hotel csak romlott a színvonalából, már mint abból is, amit 2 éve tapasztaltunk, pedig már az sem volt a világ közepe. Bevallom, a közeljövőben biztosan nem tudok róluk újabb szálloda kritikát írni, én biztosan nem jövök ide egy jó ideig.
pestilokista kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Caprica - 2010.09.07. 10:47

Megnéztem a képeket, fúúúúúúúúj! Rém gusztustalan! Egy ócska turistamenhely klotyója nem néz ki így - ez a putri meg négy csillagos! Szégyellheti magát a soproni Hotel Fagus vezetősége!!!!!!

pestilokista - 2010.09.06. 20:53

ok., megpróbálom feltölteni a fotókat, de kemény lesz! ( a képek a jobb oldalon immár " élvezhetőek", a wc-n kívül a koszos ablak látható, bár azt nem adja vissza teljesen a fotó ) a korai villany lekapcsolásról nincsenek tapasztalataink, mert mi este 7 körül voltunk vacsorázni, de sajnos kinézem a helyből..

ktamas - 2010.09.06. 11:14

Idén augusztusban töltöttünk el ott egy hetet a kisgyerekeinkkel, 2 deluxe parkra néző szobát kibérelve, félpanziós ellátással. Sajnos, hasonló a tapasztalat: a személyzet bár udvariasnak tűnik, mégsem "vendégbarát". A szobák erkélyen lévő hamutartóit valószínűleg hetek óta nem ürítették ki, szerintem a napi takarításkor ki se megy oda senki, s a fürdőszobák takarítása is igen korlátozott. Mi az elutazásunkkor mindig minden szállodában benézünk az ágyak alá ill. a szekrények tetejére - hátha egyik-másik gyerekünk oda dobott vmit: itt is így tettünk, s jópár érdekes dologra leltünk (fél pár zokni, gyerekjáték, napilapok stb). Ezek a takarítóknak miért nem szúrtak szemet vajon ?Mégis a legrosszabb tapasztalatunk az étkezésekkel volt: a vacsora elköltésére a kiírás szerint 22:00 óráig lenne lehetőség, ami az ún. "későn-vacsorázóknak" is ideális, de mi mind (!) a 6 este már 20:30 órakor szégyelltük magunkat - mi voltunk ott egyedül, s ezt a személyzet ki is használta. Lekapcsolták a villanyok jelentős részét (mint a régi "szép" időkben), elkezdték a terítést a reggelire, majd (utántöltés helyett) kb 1 órával a zárás előtt nekikezdtek az ételek beszedésének. Sajnáljuk, hogy egy szépen megépített szálloda ilyen apró (?) hibák miatt a nem javasolt kategóriába került nálunk.

Caprica - 2010.09.06. 10:16

Szerintem feltölthetnéd ide azokat a képeket (hátha elszégyellik magukat egy kicsit). Nekem amúgy az a tapasztalatom, hogy a legtöbb szállodánál sokkal jobbak a magánszálláshelyek, persze nyilván nem mindegyik, itt is támaszkodni kell pl. az ismerősök véleményére. Jóval olcsóbb és sokkal suzínvonalasabb szolgáltatást tudnak nyújtani (legfeljebb kajálni és wellnesselni egy másik házba, másik épületbe megy az ember. :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Szent_Márton Szent Márton-napi Országos Nagyvásár
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi...
Harrer Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina