Bibione

Olaszország Bibione

Ott-tartózkodás ideje: 2010. szept. 04.  - 2010. szept. 11. (7 nap)

0 hozzászólás I 8 561 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jún. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar fiatka Beszámolója

Cimkék: Bibione  Olaszország  Regatta  Septemberfest  tenger  Velence 

Útinapló

Olaszország – Bibione 2010.09.03-2010.09.11.

2010.09.03.(Péntek):

Indulás napja. Már nagyon izgatott mindenki, nagyon-nagyon vártuk, hogy eljöjjön ez a csodálatos nap. Volánbusz nemzetközi járatával utaztunk Bibionéba, busz pontosan 19:00 – kor indult. Nem voltak sokan rajta, így mindenki külön tudott ülni, így kényelmesebb. 2*30 perc megállás volt, az egyik Zalakomáromban, a másik már valahol Olaszországban egy RISTOP-nál.

2010.09.04.(Szombat) - Érkezés napja:

Hajnali 5-kor már Bibionéban vártuk, hogy kinyisson az iroda (ET Group). Rendesek voltak, látták, hogy sokan várakozunk….. 7-kor már ki is nyitottak. A papírokat megkaptuk, de a kulcsért vissza kellett menni 10-re. Miután elfoglaltuk a szállásunkat (Residenza Laguna/ Santa Elena Sud), felfedeztük a környéket, vásároltunk a közértben, este korzózás a sétáló utcában.
Az idő egész nap kitűnő!
A szállásunk kitűnő: 6 fős, nagy apartman..
2 szoba+nappali+konyha+fürdő+tágas terasz, jól felszerelve mindennel, ami kell. Medencéje is volt, de nagyon ….nagyon hideg volt, így nem jutottunk be.

2010.09.05. Vasárnap – 2. nap:

Irány Velence, ezen a napon volt a Velencei Regatta (díszített gondolák felvonulása). Velencébe jutással adódott némi probléma….vasárnap nem igen megy oda semmi. Azért csak sikerült többszöri átszállással találnunk buszt, ami elvisz Velencébe.
•08:25 Bibione Autóbusz állomás, indulás Latisanába
•08:55 Latisanából tovább San Dona ’ di Piave nevű városkába
•Innen tovább Jesolóba
•Jesolo-ból tovább Punta Sabbioni-ba
•Majd hajóval Velencébe

Sajnos nagyon sokan voltak, így Velence élvezhetetlen volt. Mondjuk én már láttam, de a család többi tagja még nem. Jó időnk volt sokat vízi buszoztunk, eltelt a nap. Vettünk pár kötelező ajándékot, az itthon maradt családtagoknak és barátoknak.
A 16:45 – kor induló hajóval vissza kellett volna mennünk Punta Sabbioni-ba, hogy elérjük még a többi csatlakozást is.
Na itt kezdődtek a gondok: A regatta miatt egyetlen hajó sem jöhetett se be, se ki, egészen délután fél 3-tól este 9-ig. Persze tájékoztatás semmi. Este 9 után kb. a 3. hajóra fértünk fel. Sajnos itt már tudtuk, hogy az éjszakát valahol az utcán kell töltenünk, mivel az utolsó buszaink is elmentek. Elég kellemetlen volt, mert estére jól lehűlt a levegő, mi meg nyári cuccban, nem így terveztük, hogy éjszaka csövezni fogunk
Végül is Latisana-ig sikerült eljutnunk (vonattal), tovább nem. Bár innen Bibione már nem lett volna messze…..de gyalogosan….éjjel…na úgy már kicsit húzós. Szóval csöveztünk a váróban. Hajnalban induló busszal csaptunk egy kört, mert a Bibionéba tartó majd csak később indult és a várót már nagyon untuk. A buszon jó meleg volt, aludni is tudtunk.

buszjegyek ára összesen: 14,10 Eur
12 órás napijegy Velencében: 16 Eur

2010.09.06. Hétfő – 3. nap:

Reggel 9-re végre sikerült vissza érnünk Bibibe.
Az idő fürdésre nem alkalmas, így a városban sétálgattunk. Alig sétáltunk még az elmúlt 24 órában.
Este a Vidámparkban voltunk, jól éreztük magunkat.

2010.09.07. Kedd – 4. nap:

Fürödni ezen a napon sem lehetett a tengerben…így se nyaraltam még soha, 4.napja vagyok a tengernél és még nem tudtam fürdeni benne.
Ma volt a szokásos piac, körbe jártuk. Programnak jó volt, venni nem vettünk semmit, elég gagyi dolgok voltak. Bár a zöldségek, gyümölcsök jó áron voltak, de azokat meg már vettünk máshol. Este szokásos séta.

2010.09.08. Szerda – 5. nap:

A héten ezen a napon volt a legrosszabb idő, egész délelőtt szakadt az eső. Fürdésnek ma is ugrott, majd csak összejön. Délután átsétáltunk a Lido del Sole részre. Ma este van a Septemberfest első napja, idő miatt szinte senki nem volt…..talán majd holnap.
Este nagy fagylaltozás a Patrizia Gelatino-ba, iszonyú finom fagylaltot ettünk itt.
Fagylaltkehely 3 főre : 22 Eur

2010.09.09. Csütörtök - 6. nap:

4. Házassági évfordulónk napja!!!
Végre napsütés, irány a part. Fürdés, napozás egész nap. Este megint séta a városban…Borfesztivál….sok ember.

2010.09.10. Péntek – 7. nap:

Az eső nem esik, de a nap sem süt…nincs igazi strandolni való idő, ezért átsétáltunk a Lido de Pini részre. Igazából semmi extra, de ezt is láttuk. Este beültünk egy étterembe, az Atmosphera nevű helyre. ,,Honfitársaink” ajánlották, nem csalódtunk benne. Pizzákat ettünk, amik nagyon finomak voltak, három főre fizettünk 25 eurót, itallal, borravalóval együtt.


2010.09.11. Szombat – 8. nap:

Utolsó napunk. Este indulás haza.
Nagyon meleg van, persze, mert este megyünk haza. Strandoltunk, megnéztük a világító tornyot, csomagolás…..apartman rendbe tétele ….majd indulás a buszhoz. A busz pontosan indul 21:45-kor, megint kétszer álltunk meg. Reggel a kiírtnál korábban, pontosan 7:30 – kor érkeztünk a Népligetbe!


Összességében nagyon jól éreztük magunkat, bár nem a legjobb időt fogtuk ki…próbáltuk tartalmasan eltölteni azt a nagyon rövid egy hetet. Jövőre is ide megyünk!!! Akkor már nem marad ki Gardaland sem!!!

Rimini – Bibione összehasonlítás:
•Rimini környékén több volt a látnivaló
•Strand: egyforma
•Szállás: mind a kettő helyen szuper volt
•Minden más Bibionéban sokkal …..sokkal jobb, legalábbis szerintünk
Feltöltve: 2010. szept. 13.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.3 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina