Croatia - Tengerparty 2010 VIDEÓ

Horvátország Rovinj

Ott-tartózkodás ideje: 2010. aug. 20.  - 2010. aug. 29. (9 nap)

0 hozzászólás I 4 722 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. dec. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Adria  könyv  meleg  napsütés  OK  Rovinj 

Adrián, itt vagyunk az Adrián!

Örökbecsű szólását drága barátomnak először ’97-ben hallottam egy szál semmiben állva az Isztriai-félsziget keleti szegletében hatod magammal, s azóta, már a nosztalgia miatt sem tudok mosoly nélkül gondolni ezekre a szavakra. A „Szép vagy, szép vagy, de a ló se csúnya!” is tetszik nekem, de ezt jelen albumomban azt hiszem felhasználni módomban nem áll.

Bevallom Horvátország nem szerepelt idei holiday listámon a legutolsó helyen és a legkisebb betűkkel sem. Annál inkább vágytam Hispániába s még némi szerencsével akár a Kanári–Szigeteken is találhattam volna magam, ha nem dobok egy hátast a repülőjegy árak láttán. De dobtam. Így hát dobtam.

A melóban is gyűlt bajom elég – „ásóztam” heteken keresztül egymagam -, így az utolsó utáni pillanatban ültem a gép elé s szárnyalta be képzeletem a világnak azon szegletét, mely pénztárcámhoz mérten elérhető, ad némi vigaszt fáradt testemnek és ahol a békét és nyugalmat elnyerhetem.

Olyan mozgalmas volt a biciklizős „nyári előfutam”, hogy - bár magam is elképedve figyeltem nyugalmam – pihenéssel, napozással és ehhez mérten sok semmittevéssel készültem az elkövetkező 10 napon. 3 db 600 oldalas könyvvel és 4 gigányi hanganyaggal hangoltam tehát. Persze nálam a génekből adódóan a semmittevés az alvással szigorúan szinonima fogalmak, így értelem szerint, ha eddigi nyaralásaim alatt „semmit tettem” csakis aludhattam, semmi kétség. Napközben ez alapján valamit tennem kellett. És ez rendszerint nem merült ki az egész napos kalaplengetésben – azt hiszem előző albumaim ékes példák erre. Legalábbis ezt a következtetést vonom le, ha magamat kérdezem.

Most viszont az 1800 oldal szinte követelte a döglött malac pózt a tűző napon! Mert az tűzött, abban sem volt hiba.

Aránylag sokszor jártam a Balkánnak ezen részén, nagyjából tehát be tudom lőni, hogy az Adria melyik részén mire számíthatok. Bizonyára van, aki sznobságnak gondolja, amit én nem, hogy ha már kifizet az ember x összeget, jó helyre vigye szerencsés útja. Horvátország szép, de hogy biztosan ne csalatkozzunk, meg kell tenni néhány óvintézkedést. Az első például az, hogy ránézzünk a google térképre. Percek alatt olyan titkok derülnek ki, mint pl. hogy hol kel fel a Nap, van-e nyílt víz, milyen városka vagy látnivaló van a közelben, stb. Persze ha valakinek túl sok ez, vagy éppenséggel „varázsvesztő”, hagyja a csudába. Húzzon zsákbamacskát!

És ennyi bemelegítés után vágjunk a lecsóba!
Amarin üdülőtelep tele van 4*-os apartman házakkal szépen a dombtetőre építve, hogy ragyogó kilátás nyíljon a tengerre. Gyakorlatilag - ha szerencséje van az embernek – az erkélyről reggelizés közben csodálhatjuk a kicsiny ladikok siklását Rovinj felé. Csend, nyugalom, dáridó csupán lent a tengerparton lévő étterem hatalmas teraszán, de ott aztán a party minden este leteríti az embert. Programok délutántól hajnalig felnőtteknek és gyerekeknek (?) egyaránt.

Látnivalók: Rovinj híres kicsiny város, részben egy félszigetre építve zegzugos utcákkal 5 km-re dél-keletre. Természetesen a taxi boot ringatta és dédelgette háborgó gyomromat. 20 kuna / fő / egy menet, de megéri. Igaz nem hosszú az út, viszont eltévedni sem nagyon lehet. Északra a Limski-fjord gyalogszerrel, vagy mint mi csináltuk napi kocogási programmal egybekötve a parton is könnyűszerrel elérhető lenne, mégsem ajánlanám ezt a módszert, mert csúnya bácsikba botlik előbb-utóbb az ember, akik kihasználva a szürkületet a naplementével romantikus randit adnak egymásnak…
A tengerben lévő gazdag élővilág viszont feledtette előző élményeimből fakadó gyomorbántalmaimat. Órákig lehet búvárkodni és mint a legszebb korall-zátonyoknál úszni a halrajokban és a lagúnákban. Bevallhatom, nagyon élveztem.

Összefoglalva: Zsuzsim egy kicsit duzzogva indította meg szekerünk Horvátország felé, de mostanában már nem hagy nyugodni: jövőre is az Amarint akarja!
Feltöltve: 2010. dec. 25.
tantras kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina