Ízek Imák Szerelmek

Indonézia Bali

Ott-tartózkodás ideje: 2010. nov. 12.  - 2010. nov. 14. (2 nap)

1 hozzászólás I 5 782 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. nov. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar zitary Beszámolója

Cimkék: Bali  Benoa  főzőtanfolyam  Imák  Ízek  kirándulás  Szerelmek  Tanjung  Ubud 

Ízek, Imák, Szerelmek 15 napos program!

Kalauz az ízek imák szerelmek helyszineihez, plusz az Istenek Szigetének beutazása, a balinéz templomokba való betekintés, nem nélkülözve a tengerparti napozást! Liz Bali élményeit próbáljuk megszerezni ezen utunk során, sőt látnivalókból még többet! A csomag két helyszíne Ubud, a spiritualitás, az ezotéria, a burjánzó természet, a kultúra és művészetek centruma a sziget szívében,ahol a jóga, a természet közelsége tökéletes terep a rekreálódásra, illetve Tanjung Benoa vagy Sanur vagy Nusa Dua a déli partvidék, a pihenés, a shopping és a vízi sportok Mekkái.
Kalandra fel!
Részletes leírás és tippek:
1. nap: megérkezés a repülőtérre; transzfer Ubudba, a szállodába
2. nap: reggeli jóga (saját kerékpárral) majd fakultatív program
3. nap: Közép-Bali kirándulás (egész napos): Celuk - ezüstműves falu, Tegallalang – rizsteraszok, Kintamani - kilátó a Batur és vulkánra (ebéd),
fűszerkert és luwak - kávéültetvény, Tirta Empul szent forrás, Gunung Kawi sziklatemplom. Indulás: 10-kor a szállodából.
4. nap: reggeli jóga (saját kerékpárral) majd séta elefánt háton a dzsungelben (félnapos program). Indulás 12-kor a szállodából.
5. nap: reggeli jóga (saját kerékpárral) majd fakultatív program
6. nap: indonéz főzőiskola
7. nap: reggeli jóga (saját kerékpárral) majd fakultatív program
8. nap: Transzfer túra. Észak-Bali kirándulás (egész napos): Mengwi palota, Ulun Danu Bratan úszótemplom a Bratan tó partján, ebéd,
Munduk vízesés majd megérkezés az új szállásra Indulás: 10-kor a szállodából.
9. nap: szabad program
10. nap: interakció delfinekkel (félnapos program). Indulás: 9-kor a szállodából.
11. nap: szabad program
12. nap:Kelet-Bali kirándulás (egész napos): Pura Besakih – anyatemplom, Mahagiri rizsterasz (ebéd), Tirta Gangga vízi palota. Indulás 9-kor.
13. nap: szabad program
14. nap: szabad program
15. nap: szabad program, majd transzfer a repülőtérre
Az ubudi Tjampuhan Resort és a tanjung benoai Club Mirage Hotel szerepel a leírásunkban.
1.nap: megérkezés, transzfer Ubudba a szállásra
Sofőrünk és egy kollégánk a repülőtéren fogja Önt várni a nevére szóló táblával, s egy „üdvözlő-csomaggal”, benne a kinyomtatott programjával, a voucherekkel (belépőjegy-utalvány) a programokra, Ubud-térképével valamint fejenként egy-egy száronggal (balinéz kendő). Az utóbbi cégünk ajándéka, melynek biztosan jó hasznát fogja venni a nyaralása során, ugyanis Balin a legtöbb templomba csak szárongot viselve szabad belépni, továbbá a pihenő napjain strandkendőként is remekül használhatja. (Kérjük, hogy a szárongját minden túránkra hozza majd magával!) Majd légkondicionált autóval egy-másfél órát utazunk Ubudba, a tradicionális stílusban készült, hosszú múltra visszatekintő, ám gyönyörű és modern Tjamuphan Hotelbe.A trópusi folyóvölgyben kialakított és buja dzsungellel körülvett szálloda a mai napig az ubudi hercegi család felügyelete alatt működik. Itt lakva Ön is megérti majd, hogy miként adott ihletet az idelátogató, s az uralkodó család vendégszeretetét élvező európai művészek sorának a hely atmoszférája és természetes szépsége.
Tipp: Váltson pénzt még a repülőtéren!(a másnap egyből programmal kezd) Előzetes kérésre kollégánk egy indonéz mobiltelefon SIM-kártyával ami már fel van töltve 100.000 rúpiával (kb. 2000 Ft) várja Önt, melyhez csak egy otthonról hozott kártyafüggetlen készülékre lesz szüksége, s már használhatja is.Ez több szempontból is praktikus. Indonéziában roppant olcsók a telefon-tarifák, így egyfelől irodánkkal, munkatársainkkal fillérekért tarthatja a kapcsolatot, ha bármilyen kérése, kérdése adódna.Másfelől az indonéz tarifák kedvezőek külföldi irányba is, így Magyarországra átlagban kb.12Ft-nak megfelelő rúpiáért küldhet SMS-t, hívást pedig percenként kb.70-80 Ft-nak megfelelő összegért kezdeményezhet.Úton-útfélen árusítanak „lekaparós” feltöltő-kártyát, ennek a neve voucher pulsa, ill. mindenütt kapható „elektronikus egység” is, amit a helyszínen közvetlenül a telefonszámra töltenek rá, ezt pedig pulsa elektriknek hívnak. (akár a szállodában a recepción is segítenek bármikor feltölteni.)
2.nap: reggeli jóga 8:00, majd fakultatív program
Reggeli után első dolgunk, ahogy Liz is tette nem más minthogy magunkhoz vesszük kerékpárjainkat ami önállóságunk szimbóluma s nem csak a környék „kétkerekű” felderítésére szolgál, hanem saját transzportunk is a jóga órákhoz. Gyalogosan mintegy 15perc séta lenne, de Ubud tökéletes terep a bringázáshoz, s mind az ubudi piachoz, a múzeumokhoz, éttermekhez vagy akar a közeli rízsföldekhez is elkerekezhetünk magunktól a következő pár napban.A jóga órák reggel 8kor kezdődnek. Utána fakultatív program amit akár a Tjampuhan folyóvölgyre néző medencéje partján pihenve vagy akár aktívan a Ubud életét kutatva is eltölthet. A kedves kis városka piaca remek lehetőség arra, hogy a környékbeli kézműves- és művészfalvak (Mas, Celuk, Batuan, Batubulan, Sukawati) portékáit egyesítve találjuk meg, s alkudjunk meg értük a helyi kofákkal. Ubudban számos érdekes múzeumot és galériát látogathatunk meg, kellemesebbnél kellemesebb éttermekbe és kávézókba ücsöröghetünk. Koraeste pedig a táncoké lesz a főszerep: minden nap többféle tradicionális táncelőadás közül választhatunk, vagy akár megnézhetünk egy hagyományos báb-árnyjáték (wayang kulit) előadást is.Szintén érdemes elsétálni a közeli Blanco Múzeumba illetve a Neka Art Múzeumba. Mindkét múzeum változatos, érdekes és látványos, ajánlott a „laikusoknak” is!
Tipp: mielött elindul, ragadjon magához egy névjegykártyát a hoteltől a repecepciós pultról, s mindig tartsa magánál! Jól kenje be magát naptejjel minden alkalommal amikor kerékpárra száll, mert még felhős időben illetve árnyékban is könnyű leégni! (a hotelnek van saját kisbusza ami menetrendszerint lemegy a városba, nem kell feltétlenül kerékpározni.) Ubudban mindig történik valami, esténként (kb este 7) táncelőadásokat tartanak a város több pontján, éttermekben élőzene mellett lehet vacsorázni, kiállitások minden második sarkon, a város kellemes vibrálása az amitől oly népszerű a külföldiek körében.Az ubudi éttermek önmagukban is látványszámba mennek.A mi javaslatunk a szállodától jobbra kb.5 perc sétára lévő Indus étterem remek konyhával és a folyóvölgyre néző kilátással. Kicsit tovább sétálva az út túloldalán található a Mozaic étterem, Bali talán legrangosabb étterme, melyet a Miele Guide az „Ázsia 5.legjobb étterme” kitüntető címmel ajándékozott meg. Asztalfoglalás kötelező! Szintén a közelben található Ubud egyetlen táncos szórakozóhelye, az Ozigo Bar, ahol hétvégente élőzene szól. Itt jókat lehet mulatni, s az árak is barátiak.Szintén a közelben van a Naughty Nuri’s vendéglő, mely rostonsültjeiről és a Martinijeiről hires ahogy a benne lézengő itt élő külföldiekről is, akik talán még Lizt is ismerhették.(a hely specialitása, hogy “összeültetnek” minket másokkal,lévén csak nagy, hosszú asztalaik vannak.Óhatatlanul csevegésbe lendül itt mindenki mindenkivel!) Amennyiben balra indul el a szállodától, akkor ne hagyja ki a Murni’s éttermet, ami egy lenyűgöző szakadékra néz (közvetlenül a kis híd után). Ne tévessze meg, hogy a bejárata egy boltra hasonlít! Egészen le lehet menni három szintet a folyóvölgy tövéig, s ott ebédelni vagy vacsorázni a dzsungel ölében, gyönyörű szobrok között!
3.nap: Közép-Bali kirándulás Celuk- az ezüst mesterek falva Tegallalang – rizsteraszok, Kintamani - kilátó a Batur tóra és a Batur vulkánra (ebéd), Kintamani fűszerkert és kávéültetvény, Tirta Empul szent forrás, Gunung Kawi sziklatemplomok
Reggeli után, 10:00 órakor kezdődik a kirándulás.
Reggel 10kor indulás első egésznapos felfedező útunkra, amit az ezüstümesterek falujával kezdünk,innen Tegallalang teraszosan művelt rizsföldjei felé vesszük az irányt, ahol egy magaslati pontról csodálhatjuk meg a mára már egyre inkább ritkaságszámba menő hegyoldali rizsteraszokat. Kiváló lehetőség ez akár képeslapokat megszégyenítő fotók készítésére is!
Következő állomásunk a Kintamani falu szélén lévő kilátó, ahonnan még a délutáni, magaslati köd leereszkedése előtt vehetjük szemügyre Bali egyik legszebb s mind a mai napig aktív vulkánjának, a Baturnak az égre meredő kúpját s annak krátertavát.Ha megéheztünk, a kilátónál lévő éttermek egyikében jó lehetőség adódik egy ízletes ebéd elköltésére, természetesen ezalatt is a panorámában gyönyörködve. (kb.80.000rp a svédasztalos ebéd fejenként)
Egy kicsit lejjebb ereszkedve a hegyoldalban érkezünk meg a 900-1200 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó kávéültetvény tetejéhez és az ott létesített fűszer-gyümölcs kerthez. Itt élő, eredeti cserje, bokor vagy fa alakjában ismerkedhetünk meg a Balin található kultúrnövényekkel, úgymint a szegfűszeggel, vaníliával, kávéval, kakaóval, csilipaprikával,dohánnyal,papayával stb. Helyben pörkölik, hagyományos módszerekkel a Bali kávét, amiből ingyen kóstolót is kapunk s hozzá még a régió egyéb szívmelengető italaiból: a helyi kakaóbabból készült, selymes forró csokoládéból, a férfiasságot s a vitalitást serkentő ginszenges kávéból, a gyomorerősítő gyömbérteából vagy a relaxáló hatású citromfű teából, s mellé bátran sodorhat egy cigarettát még a helyi dohányból. S ha igazi ínyencségre vágyik, itt potom áron megkóstolhatja a csak Indonéziában, évente mindössze párszáz kilónyi mennyiségben termelt Kopi Luwakot, azaz a cibetkávét, melynek csészényi adagja pl.New Yorkban 100 dollárt kóstál, s egy hónapra előre kell asztalt foglalni hozzá. Itt helyben az őstermelőknél mindez csak 30.000 rúpia (kb. 600 Ft), és azonnal fogyaszthatja.Majd megleshetjük a kertben szundító cibetmacskákat, akik nélkül nem jöhetett volna létre a világ legdrágább kávéfajtája.Kirándulásunk következő megállója a 962-ben alapított és 60-as években újjáépített, a balinézek által varázserejűnek tartott Tirta Empul, szent forrás és szakrális fürdőhely.Itt mindennaposak a rítusos fürdőzések, hiszen a helyiek szerint a víz gyógyító hatású. A fürdőhely melletti dombon felpillantva pedig a néhai diktátor, Sukarno elnök egykori rezidenciáját, az Istana Negarát láthatjuk.
Végül a Tirta Empul forrásnál eredő Pakerisan folyó mentén haladva, az 1 kilométerre lévő Gunung Kawi, XI.századból származó templomegyütteséhez vezet az utunk.Ez a sziklafalból kivájt, robosztus szentélycsoport a jávai-hindu királyságnak állít emléket, s egyértelműen Bali legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt temploma. A lépcsőkön leereszkedve a folyóvölgybe jutunk, ahol bekukkanthatunk a mára már elhagyatott szerzetesi cellákba is.
4.nap: reggeli jóga 8:00, utána : elefánt szafari 12:00
Az új napot jógával üdvözöljük, reggel 8kor kezdődik az óra,majd röpke pihenő után megérkezik a transzfer autó a dzsungelsétához elefántháton (12:00kor)
Rövid autózás után megkezdődik a 40 perces séta elefántháton egy kb. 2 kilométeres szakaszon a dzsungelben egy szumátrai elefánt hátán egy kétszemélyes ülésben. Az elefánt parkot, rizsföldek, buja esőerdő és az Ayung folyó határolja (ahová rafting túrára is mehetünk), ez Bali egyik legszebb és legkedveltebb természeti látványossága. A séta után „közös fürdőzés” a park tavában, majd mi magunk etethetjük meg az elefántot és közös fényképet is készíthetünk vele.
5.nap: reggeli jóga 8:00, majd fakultatív program
A mára már megszokott jóga kora reggel,majd teljesen szabad laza nap. Vélelmezhetően már uraljuk a kerekpárt, s a bátrabbak akár a Majom erdőhöz is lecsoroghatnak,(vagy akár a Bali Bird Parkhoz is ellátogathatnak) a kevésbe bátrak meg sétálósra foghatják. A zseniális az, hogy bárhova bemehetünk, mertha esetleg rossz helyre is tévednénk a kedves hindu balinézek azonnal segitségünkre sietnek -nem hangosan morogva kiutálnak mint más kontinenseken- vagy akár leültetnek maguk köze s kávéval kinálnak meg minket egy csevegés erejéig.Inkább legyünk kiváncsiak, semminthogy véletlenül kihagyjunk valamit. Ubud telis-tele van pici sikátorokkal, kis utcácskákkal ahol az igazi Bali-életkép vár rank. (nem feltetlenül csak a főutcákon kell sétálgatni) Ne féljenek felkerekedni! A vidéki Bali teljesen biztonságos, és a helyiek szinte kivétel nélkül mindenhol nagyon nyitottak, kedvesek és segítőkészek! Ne feledje: masszázs voucherét még Ubudban kell felhasználnia!
Tipp: a mosoly az amire reagálnak a balinézek! Sokkal jobban lehet alkudni mosollyal, gyorsabban lehet ismerkedni a helyiekkel mosolyogva, ahogy Liz is írta, meglepő, hogy valós a mosoly ereje. Ugyanakkor az útba igazítás terén problémák adódhatnak. Egy rendes balinéz akkor is mutatni fog egy irányba, ha elképzelése sincs róla, hogy mi is lehet az a hely amit kérdeztünk. Min.3 embert kell megkérdezni, s ha legalább kettőjük egy irányba mutatott akkor eséllyel haladunk tovább.(a gyerekek szeretik a turistákat viccből elirányítani, s az idősebb nénik meg nem nagyon jártak falun kívül, igy fiatal férfiak es nők legyenek a támaszpontok. Akinek motorja van az utazik! Szinte biztos, hogy 200méteren belül találunk egy motorost az egész szigeten hogz eligazítson minket! )
6.nap: indonéz főzőtanfolyam (kezdés 8:00 vagy 9:30)majd szabad program
A mai napon a balinéz konyha rejtelmeit vesszük célba (kerékpárral). Ahogy Elizabeth Gilbert is az egészséges helyi konyhát preferálta. Helyi egzotikus fűszerekből, izgalmas balinéz konyhatrükkökkel közösen elkészítünk s majd elfogyasztunk egy pazar lakomát (ebéd kb.13:30). A tanfolyam időpontja változó (hétfő, szerda, péntek 9:30 és kedd, csütörtök, szombat 8:00, ez utobbi ált.egy piaci vásárlással kezdődik) ahogyan a menü is változik minden napjára a hétnek, de a sülttésztától a fekete rízspudingon át a tengeri hal curryig rendkívül változatos. Naponta 4-5 fogás van a terítéken s természetesen az ázsiai alapfűszerekkel való megismerkedés, s azok korrekt használata az ami kincsetérő tudás.
7.nap: reggeli jóga 8:00, majd fakultatív program
Az utolsó jóga óra, majd teljesen szabad program, ami kimaradt volna meg ubudi élménygyüjteményünkből azt még ma beszerezhetjük! Vagy akár szusszanhat egyet a Tjampuhan Hotel történelmi falai között, felfrissülve a szálloda természetes forrásvizű medencéjében vagy feszített víztükrű úszómedencéjében.Látogasson el a szálloda híresen szép, félig nyitott, folyóra néző masszázsszalonjába, ahol a víz csobogását hallgatva relaxálhat, miközben a masszőr kényezteti.
Amennyiben ismént aktív pihenésre vágyik, igénybe veheti a szálloda ingyenesen működtetett ingajáratban közlekedő buszait, s ujra bevetheti magát Bali ezoterikus-spirituális központjába.Ubud buja dzsungellel és smaragdzöld rizsföldekkel van körülvéve, így egy könnyed sétával azonnal a természetben találhatjuk magunkat, ha épp úgy tartja kedvünk.
Tipp: Az ubudi szabadidőket ha még ki szeretnék tölteni, állunk rendelkezésükre! (javas embert látogatni,raftingolni esetleg délutáni jóga órák beiktatása) Még éjszaka rendeljük meg számlánkat a recepción -amennyiben fogyasztottunk- mert a helyiek tempója (lassúsága) hátráltathatja a reggeli indulás időpontját!
8.nap: reggeli után kijelentkezés a Tjampuhan Resortból; 10:00 Észak-Bali kirándulás: Mengwi templom, Ulun Danu Bratan úszótemplom a Bratan tó partján, (ebéd), Munduk vízesés ; megérkezés Tanjung Benoara, a Grand Mirage Hotelbe.
Reggeli után, 10 órai indulással kezdődik az Észak-Bali kirándulás. Mengwiben a Pura Taman Ayun templomban állunk meg először egy sétára.Az egykori Mengwi Királyság legfőbb templomát egy lótuszokkal teleültett mesterséges tó közepére emelték, ha szerencsés évszakban érkezünk akkor a pompás hatalmas virágok között sétálva remek képeket készíthetünk.Utunk folytatása Bratan vulkán krátertavának partján álló, hindu-buddhista „úszótemplom”, a Pura Ulun Danu Bratan.A templom köré épített gyönyörű parkban sétálgatva nyomon követhetjük, ahogy a helyiek nap mint nap hálát adnak a tó istennőjének Dewi Danunak.Ezután kifújjuk magunkat egy kellemes ebéd keretében egy csodás rizsföldekre néző kilátó-étterem teraszán.
Utunk utolsó állomása a munduki vízesés, ami 200 méter magasból zúdul alá, és szerencsére az ipari turizmus még nem vetett szemet rá.Miközben leereszkedünk a vízesés tövéhez, a környező kávé-, kakaó- és szegfűszeg-ültetvények látványában legeltethetjük szemünket. Aki szeretné lemosni magáról a túra fáradalmait, az azonnal becsobbanhat a vízesés alá, és lehűtheti magát a friss zuhatagban.A nap végén új szállásunkra érkezünk a Grand Migare Hotelbe.

9.nap: fakultatív program, szabad nap (vízi sportok Tanjung Benoán, shoppingolás Kután, stb.)
Ezen a napon kipihenheti az előző napi kirándulás fáradalmait szállodája parádés medencéjének vagy akár az Indiai óceánnak a partján.Amennyiben a könyv további helyszíneire kiváncsi, annyibban itt az alkalom egy Padangbai kirruccanásra! Az utcában a Bumbu Bali étterem szintén kínál főzőtanfolyamokat, lehet mág tanulni!De a hotel is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál.
Ha kedve tartja, kipróbálhatja a közeli vízi sporttelepeken az itt közkedvelt tengeri sportok bármelyikét, jetskizés, paragliding, kitesurf, windsurf, surf, stb.).Este a szállodája előtti utcában remek, élőzenés éttermek közül válogathat.Ha egy kis fiatalos nyüzsgésre, kisportolt beachboyokra, bazárokra, este pedig diszkókra, klubbokra vágyik, akkor Kután a helye.Taxival pillanatok alatt ott lehet, de a legtöbb hotelből ingyenes ún. shuttle bus járat is közlekedik Kutára.
Tipp: Remek többórás shopping-sétaútvonal az igazi megszállottaknak Kután a Discovery Shopping Malltól a Kuta Square felé gyalogolni, majd onnan a Ground Zero nevű emlékműig.Végig bazárok, butikok, éttermek, áruház, diszkók, klubok, stb. Este 10ig vannak nyitva a boltok Kután, igy du.4kor bőven elég elindulni vásárolni, a már lanyhuló hőségben, a szórakozóhelyekre pedig érdemes késő este 11:00kor indulni, csak éjfél körül kezdődik a party.
10.nap: interakció delfinekkel (félnapos program) 9:00
Az transzfer reggel 9:00 és 9:15 között érkezik meg Önökért a szálloda halljába s indulás a delfinekhez! Kedvére játszat a vízben az intelligens és barátságos delfinekkel, megsimogathatja őket, még akár labdázhat is velük a 40 percnyi interakció keretében.Tapasztalja meg Ön is, micsoda élmény a delfinekkel játszani! Egyszerre játék és ismeretterjesztés! Egy életreszóló találkozás!Az transzfer kb. délre viszi Önöket vissza a szállásra.
Megjegyzés:
Terhes nők ill. epilepsziás személyek nem vehetnek részt az interakcióban, csak a vízen kívülről szemlélhetik azt.
Tipp: fürdőruhás program. És a transzfer több utast vesz fel egyszerre, igy 15-20perc várakozás előfordulhat. Ahogy Liz is irta a “gumi-óra” azaz az idő lazán kezelése a helyiek egy alap jellemzője!
11.nap: fakultatív program, szabad nap(lásd. 9. nap)
12.nap: Pura Besakih anyatemplom, Mahagiri rizsterasz (ebéd), Tirta Gangga vízi palota indulás 10:00
A sziget anyatemplomához, a Pura Besakihhoz vesszük az utunkat egyből reggeli után.Bali legmagasabb hegyének, az istenek lakóhelyéül szolgáló Agung vulkánnak (3142m) az oldalában emelték a balinézek a leghatalmasabb és legszentebb templomegyüttesüket, mely összesen 22 templomból áll. A Pura Besakih területén szinte mindig találkozhatunk az isteneknek szóló áldozatokkal, felajánlásokkal érkező balinézekkel. A hely atmoszférája lélegzetelállító, a magasból letekintve, az alattunk elterülő Bali látványtól megszédülve szinte érezzük az istenek jelenlétét.
Következő állomásunk Rendang falu szélén, a Mahagiri kilátó, ahonnan Bali legmagasabb hegye, az Agung már teljes egészében belefér fényképezőgépünk lencséjének látószögébe.Az Agung vulkán lába alatt pedig mindenfelé smaragdzöld rizsföldek terülnek el végestelen-végig. Ha netán megéheztünk volna, a kilátó éttermében remek lehetőségünk nyílik a régió konyhájának megízlelésére, s a kilátásról ebédünk elköltése közben sem kell lemondanunk.(80.000rp svédasztal)
Utolsó megállónk a köröskörül rizsföldekkel övezett Tirta Gangga (jelentése: a Gangesz vize), az 1948-ban épített vízi palota. A vízből kilógó kőoszlopok tetején sétálgatva merenghetünk el azon, hogy milyen is lehetett a balinéz királyok élete. A hindu mitológiai személyeket ábrázoló szobrok mellett haladva, szökőkutak és vízköpők között juthatunk el a kert legutolsó medencéjéhez, amiben akár még úszhatunk is egyet.
Tipp: a Besakih templomnál a belépőn túl kötelező adományozni, ami alku tárgya, fejenként 25-50.000rpval lehet számolni, szintén kötelezően alkalmazni kell egy helyi vezetőt, aki körbe visz minket a templomban, ahol lehetőség lesz együtt imádkozni, szintén adományt várnak végén érte.
Tipp: Ha külön kéri, miután lement a nap, sofőrünk elviszi Önt Dél-Bali egyik legkellemesebb öbléhez, amely a kis halászfaluban, Jimbaranban található. A hely Bali leghíresebb vacsorázó helye a tenger gyümölcseit kedvelők körében. A garantáltan friss, aznapi fogásból Ön választhatja ki, hogy mit kér, legyen az tengeri sügér, barrakuda, kagyló, rák, tintahal vagy akár languszta, s a séf máris készíti Önnek pazar vacsoráját, melyet közvetlenül az Indiai Óceán partján, a homokban elhelyezett asztaloknál költhet el a gyertyák s a csillagok fényénél. Feledhetetlen élmény! (A vacsora árát a csomag ára nem tartalmazza.)
13.nap: fakultatív program (lásd. 9. nap)
14.nap: fakultatív program (lásd. 9. nap)
fakultatív program (shoppingolás a nusa duai Bali Collection bevásárlóközpontban, stb.); kijelentkezés a Grand Mirage hotelből, kivitel autóval a repülőtérre.
Az utolsó nap érdemes az időt a szállodától 5 percre lévő Bali Collection nevű bevásárló- és szórakoztatóközpontban tölteni, ahol még elkölthetjük utolsó megmaradt rúpiáinkat, és megvehetjük a még elfelejtett emléktárgyakat. A szállodából ingyenes, ingajáratban közlekedő buszok indulnak a Bali Collectionhöz és vissza.A repülőgépe indulása előtt kb. 3 órával érkezik Önért a légkondicionált autónk, hogy időben kiérjen a repülőtérre.
- A csomag ára a következőket tartalmazza:
- 14 éjszaka szállás reggelivel
- transzferek sofőrrel és légkondicionált autóval,
- 3 db egésznapos kirándulás belépőkkel, sofőrrel, légkondicionált autóval, palackozott ivóvízzel, jégbehűtött frissítő kendőkkel, részletes magyar nyelvű túraleírással
- 6 nap kerékpár bérlés
- 4 jóga óra
- 1 főzőtanfolyam Ubudban(ebéddel)
- 1 60perces masszázs (ubudi tartózkodás alatt felhasználható)
- 1 elefánt szafari transzferrel
- 1 interakció delfinekkel transzferrel
Az ár nem tartalmazza:
- az ebédek és/vagy vacsorák árát a kirándulások során (kivétel:főzőtanfolyam)
- a kötelező pénzadományt a templomoknál,
- az esetleges borravalókat,
- a magyar nyelvű idegenvezetést (ez fejenként ill. túránként 10 USD-ért vehető igénybe),
- a főszezon-pótlékot kb. júniustól-szeptemberig és decembertől-februárig (a pontos időpontokért érdeklődjön irodánknál): ez plusz 25 USD/éjszaka. (Azaz 14 X 25 $ az egész csomagra. Nem fejenként!).
Ez a csomag keveréke Elizabeth Gilbert élményeinek és a magyar turisták ígényeinek.(Tapasztalatunk,hogy 10ből 8an kérik az elefánt parkot, a delfinezést, hiszen itt elérhető). Ugyan minden előre le van benne szervezve, de a kirándulásaink során mégis sokszor nyílik érintkezési lehetőség a helyiekkel, és a sok szabadidő alatt pedig ha a könyvből kimaradt élményekre vágyik akkor leszervezhetőek (akár a hotel recepciósának segítségével, akár munkatársunkéval).Teljesen új elem az önálló kerékpározás, viszont minden arra szervezett program akár sétálva is könnyedén teljesíthető, semmi sem kötelező! Az általunk választott hoteleket tudatosan a „különbözőség” jellemzi és fekvésük fontos szempont, az ubudi Tjampuhan dzsungeles élményét, lépcsőzetes kialakítását a folyóvölgyre ereszkedve kevés másik szálloda tudja hozni s a tipikus tengerparton nyaralós, „beachlife luxus” a hazautazás előtt garantálja a pihenést a nyaralás végére.A három alap túra-útvonalunk lefedi Bali legfőbb látványosságainak kb. 70 százalékát, direkt un.túra-transzferekként építettük be ahova lehetett, hogy minél kevesebb legyen az utasokra háruló személyszállitási (jármű, sofőr, üzemanyag) költség. Továbbá ne legyen feleslegesen elpazarolt idő az amugyis rövid nyaralásból. Törekszünk arra, hogy ha a vendég autóba ül velünk, azt ki is hasznalja (Lásd javaslatunk pl.: a híres jimbarani halvacsora. Nem kötelező, de a vendég megspórolhatja a taxizást időben és pénzben is amennyiben a túra végére beiktatja) Irodánk jól ismeri a helyszíneket, az odavezető útvonalakat, valamint a vendégek és idegenvezetőink által átlagosan ott eltöltött időt, így garantáljuk, hogy nem áll fenn a „szigeten való átrohanás” veszélye. Mint látják, csomagunkban nincsenek szuvenírvásárlós megállók. Természetesen külön kérésre szívesen elvisszük vendégeinket az adott kirándulás útvonalába eső híresebb kézműves boltokba (festmény, batik, kőszobor, fafaragvány, stb.), de meglátásunk szerint a kedves vendég magától is megtalálja mindezeket, amennyiben valóban csak a szuvenír vásárlás a célja. Mindazonáltal ha a komolyabb művészi értékkel bíró, nem tucatárunak minősülő dísztárgyak érdeklik, valóban érdemes munkatársunk véleményét kikérni a hiteles műhelyekről és boltokról.
Munkatársaink és partnercégeink már bizonyítottak az elmúlt évek során megbízhatóságukról és szaktudásukról. Ugyanezt mondhatjuk az általunk ajánlott szállodákról és éttermekről is. Továbbá vendégeink kényelméhez és komfortérzetéhez sokat hozzátesz, hogy az általunk ajánlott hotelek már ismerik a „magyar mentalitást”, a magyar vendégek tipikus kéréseit, szokásait.

udv
Zita
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
kakas11 - 2010.12.06. 01:00

Ez szerintem nagyon jól sikerült ....


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina