Téli varázs

Málta

Ott-tartózkodás ideje: 2011. jan. 19.  - 2011. jan. 23. (4 nap)

0 hozzászólás I 7 981 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jan. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Vendome29 Beszámolója

Cimkék: Málta 

Minden decemberben, karácsony környékén döntöm el, hogy hová szeretnék menni. Már rég gondolkodtam és szerettem volna menni Baltikumba és Máltára. Miután én nem vagyok kibékülve a téli hónapokkal, a hideggel, a faggyal, a sötéttel, így határoztam el, hogy most egy olyan helyre szeretnék elmenni, ahol melegebb van, mint itthon, sok-sok napfénnyel. Tavaly is terveztem ezt az utat, de sokan azt mondták, hogy ne menjek, mert csak egy szikladarab Málta. Ahogy néztem a képeket a szigetről egyre jobban azt éreztem, hogy ez a napfényes szikla nekem nagyon , de nagyon tetszik. Így alakult, hogy január közepére vettem meg a jegyemet, átszállással Pisán keresztül.
Pisaban ugyan 10-12 fok volt, de esett az eső, ráadásul Pisa nem jött be, másnap indultunk Máltára. Ahogy megérkeztünk a reptérre gyönyörűen sütött a nap és igen csak volt ereje is. Már máshogy alakult a kedvem.
Kocsit béreltünk, mert így gyorsabban végig lehet járni a szigetet/ gondoltam én:)
Ugyanis a baloldali vezetés, a szűk utak, a lámpa helyett körforgalom, amelyből 100-200m van, a rossz út állapota, mediterrán vezetés azonban valóban megzavarta a vezetést, végül a 30 perces utat 4 óra alatt tettük meg Mellieháig, persze körmömet lerágva, az anyósülésből kiszállva, remegő lábakkal közelítettük meg a szállodát.
A szálloda Maritin Antonine egy 4 csillagos spa hotel volt, nagyon, de nagyon kedvező áron. Nagyon kedves kiszolgáló személyzettel, kiváló szolgáltatósaival, fürdőivel és természetes bőséges büfé reggelivel.
Aznap, mivel fárasztó vezetés miatt délutánra értünk oda, így elmentünk vacsorázni és iszogatni. Előtte pedig a csodálatos templomot és a tengerpartot néztük meg.
Másnapi programunk Valettába irányult, kocsival mentünk, de már simán és zökkenőmentesen vettük az utat.
Azonban miután Valettában nem lehetett parkolni, így egy elhagyatott ipari területen, de nem túl messze a fővárostól találtunk parkolóhelyet. A legnagyobb probléma azonban ezzel csak az volt, hogy az akumulátor lemerült, így megdöbbenve álltunk a bérelt autó mellett. Szerencsére azonban leszólítottam egy máltait aki felhívta a segéylszolgálatot és 30 percen belül hozták is a csere kocsit.
Így elindulhattunk a főváros felé. A főváros házai, vörös, halvány barna színű, gyönyörű fa erkélyekkel, festett(zöld), szűk utcákkal ellátott város, rengeteg templommal. Az Grand Harbour- ra gyönyörű kilátás tárult, egy park mellett elmenve. Tavaszias időben sétálni, a városban, tengeri illattal, elmondhatatlan télen.
Még az nap elmentünk Marsaxlok-ba , a híres halászfalúban, ahol a vakító tengeren, rengeteg színes kis halászhalyók ringatózva lepték el az öblöt. Az emberek épp halászatból érkeztek meg, és szedték ki a hálóból a halat. A tavaszi meleg hatására, nagy kedvem volt az öbölben üldögélni.
Haza felé menet elmentünk Popeye village-ba, ami egy gyönyörű öbölben feküdt, és egy kis mese várost alakítottak ki a popeye film forgatására épített városból. Ez a kis falu, tetszetős kis mese város, gyönyörű szép öböllel.
Haza felé menet elmentünk Golden Bay-hez, ami pazar kilátást adott az alattunk elterülő homokos tengerpara, erősen meredek sziklaszirten állva. Érdekes, hogy tériszonyom van, de most teljesen bírta ezt a félelmet.
Másnap Mdina és a szinte egybeépült Rabat városába tartottunk. Ez volt a régi főváros, még szebb, tisztább és vidékibb városok együttese, mint Valetta.

Milyen árak is voltak Valettán, egy színvonalasabb étteremben 40 euroba került 2 személynek a vacsora, amiben főétel, leves és bor illetve limonchello és grappa társult. Az ételek egyébként inkábbaz angolok szája íze szerint volt össze állítva, fűszerezetlen hússal.
Ettünk máltai ételt is, ezek húsgombócok illetve nyúlhús volt.
Finomak, de egy magyar nyelv ízlelőbimbójának ez édes kevés, mármint a fűszerezés. A boltban az árak hasonlóak voltak, mint itthon.
az emberek nagyon kedvesek, segítőkészek és kedvelik a túristákat.
A turisták döntő többsége, angol illetve német volt.

Összességében annyira jól éreztem magam Máltán, hogy eddig csak most jutott elő eszembe, hogy szívesen elköltöznék Magyarországról, mert itt mindig jó idő van, kedvesek az emberek és mindenhol tenger, és ugyan valóban olyan , mint egy szikla, de napfényes, egyedi ez a "kő" Európa déli részén. Mindezt Máltán találtam meg...
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina