Csehország, Bouzov, SzG3

Csehország Bouzov

Ott-tartózkodás ideje: 2005. aug. 05.  - 2005. aug. 05. (1 nap)

0 hozzászólás I 7 018 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. márc. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Bouzov  Csehország  kastély  vár 

Sziasztok, Gábor vagyok! Egyik kedvenc helyemet szeretném bemutatni. Sokat járunk Csehországba és többek között az ott található várakat és kastélyokat is szívesen nézzük meg. Szerintem Európában Csehország hozza a legjobb ár/érték arányt. Szinte mindenhová jut egy-egy látnivaló (épített és természeti szépség is), az árak rendkívül barátságosak, a sörről nem is beszélve. Ezek közül a látványosságok közül is az egyik legszebb a Bouzov-i vár. Olyan, mintha egy Walt Disney filmből lépett volna ki. Tökéletesen rendben tartott vár (ez egyébként jellemző minden cseh kastélyra és várra), egyszerűen fantasztikus enteriőrrel. Ebbe a várba is csak szervezett túrával lehet bemenni (két különböző útvonal van). Mint sok várban, itt is élő virágokkal van tele a vár és egy kis élő zenével is fogadják a látogatókat. Az eddig látott várak és kastélyok között biztosan az első háromban benne van. Még egy jó tanács: mivel itt is számítógépen adnak ki belépő jegyeket (e miatt csak egy adott létszám lehet az adott csoportban) és mivel a hely elég népszerű, érdemes korábban odamenni és egy későbbi túrára jegyet váltani. Néha arra is figyelni kell, hogy filmforgatás miatt lezárják a kastélyt, ami a cseheknél igen gyakori (a sok és látványos kastélyok és várak sok filmben feltűnnek, erről a várról az olasz Fantaghiró, a harcos királylány jut eszembe, a jó része a filmnek itt játszódik). Több vár és kastély esetében belefutottunk ebbe a problémába, volt, ahol nem is tudtunk korrigálni, mert csak az aznapi idő volt belekalkulálva. Egyébként még arra nem jöttem rá, hogy hogyan lehet ezeket a lezárásokat előre megtudni, nehogy lyukra fusson az ember. A környék is nagyon szép, kirándulni is lehet, a parkoló mellett pedig van egy nyári kerekes ródlipálya, nagyon kellemes időtöltés.
Miután Csehország a szívem csücske, ezért mindig be fogok szúrni egy-egy helyszínt a Nyugat-Európai beszámolóim közé a népszerűsítésük miatt (és higgyétek el, nem ok nélküli ez a népszerűség és Prágán kívül is van élet ott (és milyen!!)). Ezen kívül még arra gondoltam, hogy külföldön azért nem reklámozzák magukat, mert így is full-on üzemel szinte minden, mert van kereslet a belső túrizmus által, és ami lényeges, ez fizetőképes kereslet (az a középréteg, ami nálunk zömmel hiányzik).
További fotók találhatóak még itt:
http://www.panoramio.com/user/314207
http://www.panoramio.com/user/3559784
http://www.panoramio.com/user/4361679
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/csehorszag-varak-kastelyok-i.html
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo