Csehország, Hrensko, Cseh-Svájc, Pravcická brána, SzG3

Csehország Hrensko

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 07.  (1 nap)

0 hozzászólás I 7 424 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. márc. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója
Sziasztok, Gábor vagyok! Ezúttal Csehország egyik természeti szépségét mutatom be. Ez a Cseh-Svájc Nemzeti Park. Itt a Pravčická brána (Prebischtor) környékével ismerkedünk meg. A terep nem túl nehéz, szintkülönbség csak 100-300 m között változik, a táj annál változatosabb. A cseh oldal szorosan csatlakozik az ismertebb német oldallal: ez a Szász-Svájc. Azonban látnivalókban a cseh oldal sem marad el. Itt a Pravčická brána-hoz kirándultunk. Az autót Hrensko-ban kell hagyni (1 napi parkolás kb 100 KCS), nem érdemes kisérletezni a természedvédelmi területen történő illegális parkolással, azonnal büntetnek. Kb. 1,5 órás sétával fel lehet gyalogolni a kőkapuhoz (itt belépő van - de megéri), amely állítólag Európa legnagyobb ilyen képződménye. A vége felé olyan meredek az út, hogy szerpentinnel össze vissza kanyarog, hídon és alagúton is átmegy, hogy ne kelljen meredeken lépcsőn vagy létrán mászni (az egyik képen látszik is ez a szerpentin a híddal). A táj fantasztikus, kilátó pontokkal teletűzdelve. A tájékoztatás - turista utak jelölése - példás, egyszerűen jó itt kirándulni. A kőkapu melett egy turistaszálló, egy vendéglő és egy büfé is van. Szokás szerint jól főznek. Ne hagyjátok ki!
Az időjárás itt is nagyon változatos volt (Csehországban akár egy nap alatt is összevissza idő van, felfelé menet sütött a nap, majd beborult, jó sötét felhők jöttek, lefelé esett (úgy láttam senki nem zavart, mindenki elővette az esőkabátot), majd mire leértünk már megint sütött a nap. Itt ez a természetes. Olyan mint nálunk, hogy 3 hétig doszt süt a nap, szerintem ismeretlen. Tehát aki ide jön túrázni (Csehország egész területére érvényes!), az mindenre készüljön fel, hiába süt reggel a nap, az nem jelenti azt, hogy akár 2-3 eső vagy zápor ne futhatna végig a tájon aznap!
További fotók találhatóak még itt:
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/11/szasz-svajc-cseh-svajc-sachsische.html
http://www.panoramio.com/user/314207
http://www.panoramio.com/user/3559784
http://www.panoramio.com/user/4361679
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo