Csehország, Kamenice patak szurdoka, SzG3

Csehország Hrensko

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 09.  (1 nap)

0 hozzászólás I 8 614 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. márc. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Cseh-Svájc  Csehország  hrensko  növény  patak  szikla  szurdok 

Sziasztok, Gábor vagyok!
Ismét egy szép természeti helyet szeretnék bemutatni Csehországban. Ez a hely is a Cseh-Svájc Nemzeti park része. Az autót Hrensko-ban kell hagyni (kb.: 100 KCS egy napi parkolás) és gyalog kell elindulni a Kamenica völgyébe kitűnően kiépített sétaúton. Kb. 20-30 perc múlva véget ér az út, itt egy kis gáttal felduzzasztották a patakot és csak csónakkal lehet tovább menni (elég húzós az ár, 100 KCS felett egy irányba, egy személynek), de ezt tényleg nem szabad kihagyni. duzzasztógátnál egy hallépcsőt is csináltak, hogy a halak ívását a gát ne akadályozza (az egyik képen látszik is). Magas sziklafalak, páfrányok, mohák, fenyők, a víz mindenhonnan csorog lefelé, érdekes színkiválások, stb., tisztára trópusi hatása van. Két szakaszon lehet csónakázni, az első az Edmundova souteska, a második a Divoká souteska. A kettő között gyalog lehet közlekedni. Ezen a szakaszon sziklába vájt úton, helyenként alagútban megy az út. Természetesen egy jó büfé itt is van. Kb. fél úton egy hosszú lépcsősoron fel lehet kapaszkodni Mezná községbe. Innen egy jó kerülővel gyalog is vissza lehet menni Hrensko-ba, vagy vissza is csónakkal (vagy tovább a Divokába a következő csónakos szakaszig, ezt sajnos most nem tudtuk megnézni, mert áradás miatt le volt zárva). Ez egy világszám, aki erre jár, semmiféleképpen ne hagyja ki.
Itt is jellemző volt a változatos időjárás, odafelé esett az eső (nem nagyon tudtam fényképezni), visszafelé pedig sütött a nap. A képek egy része sem lett jó. mert még napsütéses időben is elég sötét van itt.
További fotók találhatóak még itt:
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/11/szasz-svajc-cseh-svajc-sachsische.html
http://www.panoramio.com/user/314207
http://www.panoramio.com/user/3559784
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo