Csehország, Lednice, SzG3

Csehország Lednice

Ott-tartózkodás ideje: 2005. júl. 31.  (1 nap)

0 hozzászólás I 7 110 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. ápr. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója
Sziasztok, Gábor vagyok! Most Lednicébe látogatunk el. A Lednice-Valticei terület az UNESCO védnöksége alatt van. Eredeileg ez volt Európa legnagyobb épített természeti területe, kb 100 km2. Most már ez persze kisebb, de így is hatalmas. Miután Lednice alig 15 km-re van a Szlovák határtól, akár egy hétvégére is ki lehet ide ugorni. A kastélyban két túra van ( "A" és "B" túra ), és van egy gyönyörű pálmaház is (külön belépő). A kastély körül sok korhű jelmezbe beöltözött személy található, karjukon a legkülönfélébb ragadozó madárral, némi kis pénzért lehet együtt fényképezkedni velük. Most inkább a parkkal foglalkozom, teljesen egyedülálló, egész nap el lehet kirándulni benne (és kerékpározni). Hatalmas tavak, kiépített utak. A kastély körül francia stílusban, távolabb angolpark jelleggel épült meg a park. Azok, akik nem szeretnek sokat gyalogolni, azok hajóval is eljuthatnak a minaretig (ez a rövidebb út), vagy a vadászkastélyig (ez a hosszabb út). A hajókázást egyszerűen nem lehet kihagyni! A minaret közép Európa legnagyobb ilyen építménye, amely nem vallási célokból épült (megszámoltam: 301 lépcső visz fel - itt is belépőjegy (kb 20-25 KCS)). Célszerű a minaretre felmenni, a kilátás mindenképpen megéri. Lehet konflissal is menni, a hazai árakhoz képest teljesen elfogadható. A táj teljesen vízszintes, így akár a minarettől, akár a vadászkastélytól mindenképpen a gyaloglást ajánlom vissza a kastélyhoz. A park egyébként kitűnő kerékpáros hely is, és vannak megfelelő távolságok is. A táj lenyűgöző. A kastélykertben vendéglő, presszó, fagylatozó megtalálható, a városban rengeteg, jobbnál-jobb vendéglő. Az egészben az az érdekes, hogy a bazárosodást itt is (meg máshol is) sikerült elkerülniük. Mi, ha Csehországba megyünk (messzebre), mindig itt tartunk egy pihenőt, mert ennél jobb helyet errefelé nem lehet találni. A kastélyt és a pálmaházat minden vita nélkül meg kell nézni. A kastély egyik melléképületében van egy nagyon jó akváriumi bemutató és vinotéka is (a csehek nagyot léptek előre a borkultúrában).
A környék egy hosszabb hétvégi pihenésre is alkalmas, ekkor javasolt a Lednice, Valtice, Mikulov háromszög megtekintése, Mikulovnál még a Na Turoldu barlangot is meg lehet nézni. Valticétől északra a halastavakig kitűnő kiránduló helyek vannak (karsztos sziklák, várromok, gyönyörű kilátás). Ezen kívül jó az elérhetősége ennek a tájnak, majdnem végig autópálya, az
utolsó néhány km csak rendes autóúton. Csak Lednice szerintem minimum 1 teljes nap.
További információk itt:
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/csehorszag-varak-kastelyok-i.html
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo