Svájc, Meiringen - Reichenbachfälle, a Sherlock Holmes vízesés,

Svájc Meiringen

Ott-tartózkodás ideje: 2010. aug. 03.  (1 nap)

0 hozzászólás I 7 469 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. jan. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Alpok  Holmes  Meiringen  Reichenbachfälle  Sherlock  Svájc  vízesés 

Sziasztok, Gábor vagyok!
Most egy kultikus helyre látogatunk el, ez a Reichenbachfall. Maga Meiringen (lásd OTT) Sherlock Holmes kuluszra alapítja idegenforgalmát (többek között), ennek a legfontosabb helye ez a vízesés. A Sherlock Holmes történeteket sir Arthur Conan Doyle írta. Az utolsónak szánt részben, amit a címe is sugall (Az utolsó eset), a főhős Moriarty professzorral mérte össze erejét. A professzor vele egyenrangú ellenfél volt, így csak úgy tudott végezni vele, hogy magával rántotta ebbe a vízesésbe (egyenrangú ellenfél, egyenrangú halál). Akkora volt a felháborodás Angliában, hogy szó szerint ki kellett mászatni Holmest a vízesésből (szerencsére gondosan megtevezte Holmes elhalálozását, így meg lehetett oldani a feltámasztását is). A küzdelem helyét az útikönyv szerint egy fehér csillag jelöli meg, ezt mi nem találtuk. Ez után (10 év szünet) szerencsére folytatódtak a történetek és szám szerint több novella született, mint eredetileg.
Most vissza a vízeséshez. A főút Meiringent kikerüli. Egy elágazásnál az egyik út ide vezet (a másik az Aareschlucht-hoz, lásd OTT). Van egy kis parkoló (nem mindig elég), innen 1 perc séta a sikló alsó állomása. A jegy árában benne van a siklózás is. Célszerű kombijegyet venni, mert az érvényes az Aareschlucht-hoz is (vagy viszont), így jó néhány CHF-t meg tudunk takarítani. A sikló zerencsére elég sűrűn közlekedik, mivel csak 24 személyt tud szállítani. Célszerű felfelé vele menni és esetleg vissza gyalog, mert a lefelé menő út is szép. Maga a vízesés szép, bár svájci viszonylatban nem számít különlegesnek, itt valóban a legenda számít. Ennek megfelelően viszonylag sokan látogatják. Ha felérünk a tetejére, akkor kijutunk az országútra, innen postabusszal fel lehet jutni a Rosenlaui gleccserszurdokig (sajnos ez már nem fért be az időnkbe), amit a képek alapján azért érdemes megnézni.
További fotók találhatóak még itt:
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/svajc-jungfrau-region-4-6-nap.html
http://www.panoramio.com/user/314207
http://www.panoramio.com/user/3559784
http://www.panoramio.com/user/4361679
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo