Szlovákia, Kis-Fátra - Nagy Kriván, SzG3

Szlovákia Terchová

Ott-tartózkodás ideje: 2009. szept. 09.  - 2009. szept. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 552 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. ápr. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Fátra  felvonó  hegy  Kis  Kriván  lanovka  menedékház  Nagy  nordic  Szlovákia  tájkép  természet  walking 

Sziasztok, Gábor vagyok! Most a Kis-Fátrába megyünk egy jót túrázni (a kis jelző az alapterületre utal, ez a magasabbik Fátra). Több túraútvonal is van, Mi most Terchovából autóval megyünk a Vrátna völgyön keresztül a kabinos felvonó alsó állomásáig. Ezzel felmegyünk a felső állomáshoz, majd egy kis emelkedő után egy útjelző oszlophoz érünk. Innen csillagtúraszerűen lehet kirándulni. Először a Nagy Krivánra lehet felmenni, gyönyörű a kilátás, látni az egész Fátrát. Visszatérve elindulhatunk a Chleb alatti menedékházhoz. Nagyon kellemes séta, sok virággal és áfonyával. A menedékháznál mepihenhetünk, jó a konyhájuk és a sörük. Innen vagy egy kis átvágással felmegyünk a Chlebre, vagy visszamegyünk az útjelzőig és onnan a gerincen fel a Chlebre. Ha van időnk, tovább is mehetünk a gerincen. Jó túrázóknak ajánlott továbbenni a Ruzotec-ig és onnan le gyalog, csak vissza kell menni a kocsihoz a felvonó alsó állomásáig. De megéri (Kb. egész napos túra). Kiváló nordic walking terület.
Mi, amikor reggel elindultunk, nagy köd volt lent a völgyekben. Reméltük, hogy mire felérünk, a köd felszáll. Mikor felértünk, még mindig nagy köd volt (ez látszik az egyik képen, ahol a feleségem megy a gerincen), így indultunk el a Nagy Krivánra. Félúton jártunk, akkor szállt fel a köd és egész nap gyönyörű, napfényes időnk volt. csodálatos helyen, csodálatos túra!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo