Svájc, Interlaken, SzG3

Svájc Interlaken

Ott-tartózkodás ideje: 2010. júl. 25.  - 2010. aug. 04. (10 nap)

1 hozzászólás I 4 081 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. ápr. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Interlaken  központ  park  sikló  Svájc  szálloda  város  vasút 

Sziasztok, Gábor vagyok! A tulajdonképpeni támaszpontunkról még nem írtam semmit. Az egész Jungfraupassoláshoz először is keresni kellett egy nem túl drága, de jó helyen lévő szállást (lehetőleg reggelivel és fürdőszobával). A legkézenfekvőbbnek Interlaken tűnt, mivel innen indult az a vasút, amely bevitt minket a Régióba. Végül is az Interlakennel összeépült Mattenben találtunk egy megfelelő Gasthof-ot: a Gasthof Hirschen-t. A fogadó 1666 óta működik! A szintek olyan alacsonyak, hogy folyton beütöttem a fejemet a gerendákba, ha nem figyeltem oda. Ezt leszámítva semmi probléma nem volt vele, ilyen régi helyen még nem aludtunk. A személyzet kedves volt, bármilyen kérdésre azonnal válaszoltak, ha időjárás előrejelzést szerettem volna, azonnal megmutatták az interneten. A legjobb viszont a reggeli volt, már sok helyen reggeliztünk így fogadóban, de ez mindent felülmúlt minőségben és választékban (saját kategóriájában). Teljesen mást (és jobbat) értenek például a péksüteményeken, mint itthon. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy ilyen sokféle és finom pékáru létezik. És tényleg annyit lehetett enni, ami belénk fért. Így gyakorlatilag du 2-ig minimum ki lehetett húzni kaja nélkül, ill. akkor is elég volt néhány szendvics vacsoráig (azt meg hoztunk itthonról). Pld így is lehet takarékoskodni, anélkül, hogy nyomorogna az ember. Most néhány szó Interlakenről. Elég nagyvilági hely, szálloda szálloda hátán (4-5 csillagosok). Üzlet dögivel (nem a mi pénztárcánkhoz). Ami a legérdekesebb, teljesen a Jungfrau hatása alatt fejlődött: hiába található két tó között, odáig csak az Interlakennel szomszédos falvak érnek le, a teljes város a két tó között helyezkedik el a Jungfrau felé fordulva. A szállodasor előtt van egy hatalmas üres tér (füves), ezt nem engedték meg soha beépíteni, nehogy a Jungfrau látványát bármi is eltakarja a szállodák elől. Hát ilyenek ezek a svájciak (nálunk lehet, hogy minden talpalatnyi helyet beépítenének, a turista meg le van sz..va).
Interlaken egy valódi közlekedési csomópont:
- innen lehet a normál nyomtávú vasúttal Bern irányába (és a nemzetközi viszonylatok felé) menni. Eleve két pályaudvar van, a Keleti és a Nyugati Pu.
- az interlakeni fővölgyön megy át az autópálya
- a két tó felől hajó csatlakozás
- sikló a Harder Kulm-ra
- keskeny nyomtávú vasút a Jungfrau Régió felé (Keleti Pu-ból), ill. Meiringen felé.
- busz pályaudvar szinte minden irányba
- régebben még volt egy kis repülőtere, már csak alkalmanként működik.
Itt található még a Mystery Park (tulajdonosa Erich von Däniken!, 2006-ban bezárt, de 2009-ben ismét kinyitották.
További fotók találhatóak még itt:
http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/svajc-jungfrau-region.html
http://www.panoramio.com/user/314207
http://www.panoramio.com/user/3559784
http://www.panoramio.com/user/4361679
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Jungfrau - 2012.05.08. 21:38

Szeretem újra elolvasni,mert nagyon prezizen leírod a részleteket,hasznos dolgokat.Jártam itt,egy napos kirándulás,majd Mürrenbe fel.Örök emlék marad.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo