Veronai Karnevál MIX

Olaszország Verona

Ott-tartózkodás ideje: 2011. márc. 04.  - 2011. márc. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 569 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. ápr. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója

Cimkék: karneválok  Olaszország  verona 

Olaszország-Horvátország körutazásunk első nagyobb megállója Verona volt. Vezetőnk igen alaposan felkészített minket a veronai látnivalókra. Elmondta, hogy meglátogatjuk Verona legismertebb nevezetességét, az ókori Amfiteátrumot, melyet Kr. u. 30-ban építették. Ez a harmadik legnagyobb ilyen jellegű épület Olaszországban, csak a római Colosseum, és a Capuai aréna előzi meg. Márvány ülései révén 25000 néző befogadására alkalmas. Nyári estéken mind a mai napig tartanak benne színházi előadásokat.
Verona további híres római kori emléke a Színház, amely a Kr. e. első században épült. Az idő múlásával azonban kihasználatlan maradt, és lakóházakat építettek rá. A XVIII. században, egy gazdag veronai, megvásárolta a ráépített házakat, amelyeket lebontatott. Így sikeresen megmentette a ma már műemlék épületet. Ígéretet tett arra is, hogy meglátogatjuk a híres Rómeó és Júlia házát. Mondotta, ha valaki meghallja Verona nevét szinte kivétel nélkül Rómeó és Júlia története ugrik be, illetve ehhez kapcsolódóan Júlia háza és benne a híres erkély. Valójában a két szerelmes sohasem létezett. Mégis az ide látogatók egész hada lepi el az állítólagos házat, tudomást sem véve a tényekről. Áhítattal néznek fel az erkélyre és buzgón fotóznak. Ígérte, hogy a fényesre simogatott Júlia szobor mellét fogdoshatjuk és fotózhatjuk egymást. Ha bemegyünk az udvarra, mindjárt szemben áll Júlia szobra, a babonás turisták által fényesre simogatott mellével.
Miután jól felkészültünk a látnivalókra, kiszálltunk a buszunkból és csoportosan megindultunk az Amfiteátrum felé. Kis idő múlva tapasztaltuk, hogy nagy tömeg állja utunkat. Nagy kíváncsisággal a fejek fölött néztük a felvonulókat. Nyomban meg is állapítottuk, hogy karneváli menetet látunk. A látvány annyira lekötötte figyelmünket, hogy az eltervezett körsétás városnézésről teljesen megfeledkezve elvesztettük csoportunkat. A felvonulók színes jelmezei, táncai, no és a feldíszített kocsik látványa teljesen a kordonhoz láncolt minket. Ilyen karneváli látványra nem voltunk felkészítve, s mint utólag a vezetőink nyilatkoztak, ők sem számítottak ilyen méretű felvonulásra.
Így aztán teljesen elmaradt a szépen eltervezett látnivalók megtekintése, az Amfiteátrum, a Színház és a Júlia háza. Majd legközelebb, döntöttünk és igyekeztünk jó helyet fogni a népkordon között.
A karneváli hangulatról pedig az est beálltáig készíthettem felvételeket. Ezekből állítottam össze a rövidített MIX-et, amit most felteszek a beszámolóm végére. Szeretném ha tolmácsolni tudtam volna azt a hangulatot, amit a felvonulók nyújtottak nekünk. Jó szórakozást kívánok hozzá.
Feltöltve: 2011. ápr. 15.
adanyist kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
8.3 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina