Helsinki egy itt elő szemében.

Finnország Helsinki

Ott-tartózkodás ideje: 2006. ápr. 26.  (1 nap)

0 hozzászólás I 10 868 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Zinaida Beszámolója
Azoknak szeretnék segíteni akik Helsinkibe láttogatnak és nemcsak a legismertebb helyeket szeretnék megnézni.

Egy éve élek Helsinki környékén, és sokszor hallottam már, hogy Helsinki unalmas város. Ime néhány tipp ahová érdemes elmenni.

Seurasaari. A sziget (saari - sziget) Helsinkiben van, a vonatállomástól 24-es busszal juthatunk ki. Maga a sziget egy skanzen, ha valaki szeretné megnézzni a régi házakat a belépő 5 Euro, de ha csak a szigeten sétálna az ingyenes. Seurasaari legnagyobb meglepetése a rengeteg mokus, akik annyira szelídek, hogy ha viszunk nekik mogyorot kieszik a kezünkből. A skanzen legnagyobb látványosága a templom ne hagyjuk ki nagyon szép !

Suomenlinna : főleg nyáron érdemes kimenni. Hajoval tudjuk megközelíteni. (piactérről indul, az ára ugyanannyi, mint egy buszjegy). Suomenlinna egy erődítmény ahol láthatunk egy tengeralattjáró muzeumot, régi ágyukat, piknikezhetünk, strandolhatunk (bár ott szerintem borzalmasan hideg az öböl..) A legnagyobb élmény amikor 5-6 ora tájékán az apró szigetek közt, a nagy hajók elindulnak Stockholm felé, félelmetes érzés amikor annyira közel vannak azok az oriás hajók. Van egy vicces hely is, az uszva érkezőknek van egy kis bodega ahol ki van írva, hogy Passport Controll.

Serena vizipark. Aki kedveli az aquaparkokat azoknak kihagyhatatlan. Télen csak a fedett rész van nyitva , de vehetünk kombinált jegyet és utánna síelhetünk is. Nyáron az egész park strand, nagyon jópofa és egyáltalán nem hideg a víz, tehát ha nincs kánikula akkoris érdemes elmenni. A park Espooban van, Leppävaaratól 21-es busszal kell menni (végállomás jo 45 perces ut) (Helsinki- Leppävaara vonattal : S, U, A, Y, E vonatok állnak meg itt)

Szerintem Helsinki környékén a legjobb muzeum a Vantaaban található Heuréka. Főleg a gyerekkekel érkezőknek. De a felnőttek is kiprobálhatnak mindent pl. biciglizhetünk 3 méterre a földtől egy kötélen (már aki mer..), megnézhetjuk milyenek lennénk tvs időjárás bemondoként stb. A filmre nem érdemes befizetni, mert finnül van. (meg annyira nem is érdekes)Vonattal lehet megközelíteni Tikkurila megállonál kell leszálni. (Z, R, H, K, T, N, I )

Vásárlás: Itä- Keskus helsinki legnagyobb bevásárlóközpontja. (metroval az Itä keskus megállóig). Szinte minden nagy finn bolt megtalálható ott. Az Antilla sokak kedvence érdemes benézni az egyik legolcsobb bolt. emelett a Marimekko üzletét is érdemes megnézzni, bár sajnos az irtó drága üzlet. De bármit szeretnénk az Itä Keskusban nagy valószínűséggel megtaláljuk.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina