Az én Budapestem

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jan. 01.  - 2010. dec. 31. (364 nap)

4 hozzászólás I 3 733 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. máj. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: budaivár  budapest  duna  jánoshegy  libegő  margitsziget  parlament 

Számomra első helyen a nagyvilágba Magyarország tartozik, azon belül is Budapest. Van szerencsénk járni külföldre elég gyakran, az ottani látnivalókat megcsodáljuk, de olyan jó hazajönni 1-2 hét, vagy hónap múlva. Mikor leszáll a gépünk, vagy kiszállunk a buszból, vonatból Budapesten, egy kicsit gyorsabban ver a szívünk. Hiszen itt van ez a nyüzsgő fővárosunk, itt élünk, néha bosszankodunk, de mégis itt szeretünk élni, lakni. Részt venni ebben a lüktetésben, a rengeteg program közül válogathatunk, sok-sok színház, múzeum, mozi, a sok szép épület, a Duna, mind-mind számunkra oly kedves hely. A munkahelyünk felé menet hányszor elmegyünk egy érdekes szobor, vagy régi ház előtt, észre sem véve azt a szépséget, átbuszozunk a Dunán reggel, délután, este. Az ébredező város hajnalban még csendes, álmos utasok a járműveken, de ilyenkor is gyönyörű a csillogó víztükör alattunk. S milyen szép tud lenni Budapest az esti kivilágításban a Duna partról nézve! Mostanában már nyitottabb szemmel járok az utcákon, igaz ráérősebben is, nem úgy, mint évtizedekkel ezelőtt. Nézegetem a házakat, a szobrokat, az utcákat-tereket, előjegyzem magamnak a programokat, amik várhatók lesznek, kirándulunk a hegyekbe, strandolunk, uszodába járunk. Állatkerti programot, Margitszigeti sétát iktatunk a hétvégéinkbe, majálist a Ligetben, Gyereknapi programokon veszünk részt. A Millenárison mindig van valami érdekes, nyáron libegünk is a János hegyre, hajókázunk egyszer-egyszer, végigjárjuk a Budai Várat, s az Andrássy utat, mikor minden év szeptemberében lezárják az autóközlekedés elől. Jó kis műsorok szoktak lenni az ideiglenesen felállított színpadokon, éppúgy, mint a Teréz nap környékén megrendezett Terézvárosi Búcsún. Itt beállunk a görög csoport táncosai közé egy kicsit felmelegedni, mikor fázni kezdünk. Aztán megkóstoljuk a tócsit, s a forralt bort, így lesz teljes az a Búcsú. Én személy szerint imádok adventkor a Vörösmarty térre és környékére járni, azt a sok szépet és érdekességet, amit ott látni! Kézművesek állítanak ki szebbnél szebb dolgokat, a karácsonyi díszektől kezdve, a gyertyákon át, a szőttesekig, minden félét. S azok az illatok! A sültek, a kolbászok, csülök, töltött káposzta, s az illatozó kürtős kalács, s a forralt borok fahéjas illata csiklandozza a gyanútlan sétálót. Nem véletlenül jön ide azt hiszem, erre az adventi vásárra az a sok külföldi, akikkel itt lehet találkozni. Még japánokat is szép számmal lehet látni, hallani a sokadalomban.
Szóval imádom ezt a gyönyörűséges várost, Budapestet, minden szépségével és csúnyaságával együtt. Bosszankodom én is persze, mikor látom a koszos járdaszigeteket, a sok eldobált papírpoharat, sörös dobozt, szomorúan látom a sok hajléktalant, a kisiklott életeket. Bízom benne, hogy ez csak átmeneti állapot számukra, s jobbra fordul majd a sorsuk. Én a fotóimmal a szépet igyekeztem megörökíteni, a teljesség igénye nélkül, hiszen akkor még több száz képet kellett volna feltöltenem az érdeklődők részére. Ez az én összeállításom az én kedvenceimet mutatja be, s a szűkebb lakóteremet: Terézvárost is.
Remélem, sok embernek megnyeri a tetszését ez a kis albumom, s egyetért velem abban, hogy nagyon szép a magyar főváros, Budapest.
Feltöltve: 2011. máj. 08.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.6 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
hoffmann14 - 2011.08.01. 22:59

Hát igen sajnos munkanélküliség mindenhol van. Prága is biztos szép hely oda most hétvégén fogok menni már várom :D!

hoffmann14 - 2011.08.01. 22:59

Hát igen sajnos munkanélküliség mindenhol van. Prága is biztos szép hely oda most hétvégén fogok menni már várom :D!

iadanyne - 2011.08.01. 08:28

Kedves Hoffmann14! Nagyon örülök, hogy imádod a beszámolóimat!Én is jártam az említett városokban, valóban szépek, tiszták, de el nem cserélném Budapesttel! Ez az én véleményem, én így szeretem Budapestet, ahogy van. Párizs: imádom! Kétszer volt szerencsém róni az utcáit, hát... Láttam ott rosszabb állapotokat is, nem csak a csillogást. A Montrmartre egyenesen koszos volt, bokáig jártunk a szemétben, az Eiffel környékén a részeg csövesek, hadd ne soroljam. Ezt azt hiszem mindenütt láthatjuk sajna.De köszönöm a hozzászólásod kedves ismeretlen.

hoffmann14 - 2011.08.01. 02:13

Imádom az élménybeszámolóidat! Viszont az utolsó mondatra én azt mondanám ha teszem fel amerikábol jönnék budapestet biztos hogy a listám alján szerepelne!Jártam Bécsben Pozsonyban Prágában Thesszalonikiben Belgrádban és budapest csak belgrádot körözi le de ez csak az én véleményem biztos hogy sokan szeretik Budapestete de az én Álomeuvárosom az PÁRIZS!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina