Kelet-Magyaroszág ékszerdoboza

Magyarország Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő

Ott-tartózkodás ideje: 2011. máj. 20.  - 2011. máj. 21. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 266 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. máj. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar futestechnika Beszámolója

Cimkék: Dzsungel  Hotel  Nyíregyháza  Sóstógyógyfürdő 

Az úgy volt, hogy a lányom bejutott a Míg Megnövök Alapítvány által szervezett Hetedhéthatár Legjobb Kis Nyelvésze 4 fordulós verseny döntőjébe, amelyet Nyíregyházán a Nyíregyházi Főiskolán rendezett az alapítvány.
Mivel mi Pesten lakunk,úgy döntöttünk, hogy egy nappal a nagy esemény előtt megyünk, így marad időnk szétnézni egy kicsit Krúdy városában.
A szállásunkat neten foglaltam a Sóstói Állatkert területén található Hotel Dzsungelben, 10.000,-+ reggeli= 11.400,- / 2 fő/éj áron, és ebben az összegben benne foglaltatott a korlátlan belépés az állatpark területére. Tegyük hozzá, azért ez nagyon kedvező összeg,hiszen egy gyerek és egy felnőtt részére csak a belépő 4.200,- lett volna, ha nem itt szállunk meg. Szóval felkerekedtünk, és délre odaértünk , szerencsére nagyon rugalmasak, nem kellett várnunk 14 óráig, rögtön elfoglalhattuk a szállásunkat, ami egy kicsi kis szoba, zuhanyzó, WC, és az előterében egy mosdó. Persze nem is kell luxus, úgysem tartózkodtunk bent, csak amíg aludtunk:) Egyébként nagyon tiszta a szállás,a szobánk az állatparkra nyílt,aminek később még lesz szerepe.
Parkolni a szálloda udvarán lehet, és tényleg zárt a parkoló, hiszen a recepciós jön egy kulccsal és nyitja-zárja a lakatot. Ami a szálloda környezetét illeti: Kilépve a Sóstói- tó tárul szemünk elé, rendezett, szemét mentes sétánnyal, kerékpárúttal, horgászokkal.
Beköltözés után nyomban az Állatparkba vettük az irányt.Először a Tarzan-ösvényen sétáltunk, ahonnan a zsiráfokat, oryxokat, zebrákat vettük szemügyre, majd a gorillák következtek. Leérve a macskafélékhez értünk, ahol hosszan elidőztünk a nemrég született fekete leopárd kölyöknél,aki még véletlenül sem hagyta volna békében éppen sziesztázni vágyó anyját. Inkább többször megtámadta, ráugrott a farkát harapdálta. Szemtelen kis portéka az már biztos.Nézegettük egy darabig, majd az oroszlánok következtek, hiszen itt is volt szaporulat, és a kisoroszlán éppen másfél hónapos. De ezek az uralkodók csak pihegtek, heverésztek, lustálkodtak, bámészkodtak.Hamar elérkeztünk így a lámákhoz, elefántokhoz, akik pont dagonyáztak, majd a fehér tigrisek,és a hópárduc következett. A főbejáratnál van az Ócenárium,ahol megcsodáltuk a cápákat, majd a Zöld Piramis következett. Nagyon klasszul megcsinálták, madarak, trópusi majmok sokasága, és 90 fokos relatív páratartalom mellett jártuk végig függőhídon, lépcsőn ezt a színvonalas pálmaház-szerű építményt.
Megnéztük a medvéket is, jó nagy területük van, és visszafelé ismét ellátogattunk az oroszlánokhoz, hátha nem alszanak már. Nem is aludtak, a kicsi az anyjával játszott, majd egy kisebb koncertet rögtönzött az anyaoroszlán és a hím.
Mintegy 4 órányi mászkálás után visszaballagtunk a szállodába, rövid pihenés után vacsora után néztünk. A közeli Vadász csárdába tértünk be, ahol a közepesnél jobb színvonalú ételeket fogyasztottunk el, közepes áron. Ezután sétáltunk még a tó körül, nagyon rendezett szép környék, szemétmentes övezet. Visszatérve a szállásra lefeküdtünk aludni. Igen ám, csak az a páva...
Szóval úgy fél 11-kor arra gondoltam, hogy Széchenyi Zsigmond kései utódaként fogom, és levadászom, talán levesnek jó lesz. Vijjogott az istenadta mint a veszedelem, beleadott apait-anyait. Végre abbahagyta,és sikerült elaludni, egészen 1/2 6-ig, mert akkor megint rázendített:)
Reggel 8-kor lementünk reggelizni, svédasztalos reggeli, a szálláskategóriánál jobb ellátással. Sonka, felvágott, sajt, tojásrántotta, virsli, gabonapehely, méz, májkrém, vaj, dzsem. És főzött feketekávé, ami plusz csillagot ér nálam:)
A verseny után az eredményhirdetésig volt egy kis időnk, így megnéztük a Skanzent, ahol a megye építkezését reprezentáló házakat állítottak ki, majd megebédeltünk a Svájci-lak nevű panzió éttermében. Itt egyébként Krúdy számos alkalommal megfordult, de szerintem akkor még más volt a chef. Most elég középszerű, nagyobb a füstje, mint a lángja érzés hatalmasodott el rajtam, illetve, mintha a régmúlt fényéből próbálnának megélni, elég borsos árat számítva. Közepes húsleves, fantázia nélküli roston csirkemell, vizes állagú szarvaspörkölt, a zsemlegombóccal köszönő viszonyban sem lévő valamikkel körítve.Mindez csekély 5.500-ért. De az épület szép.
A szemben lévő víztorony aljában ma fagyizó működik, kézműves fagyival, ez jó.
Maga Sóstó nagyon szépen karbantartott városrész, szerintem olyan századelős,békebeli hangulattal. Érdemes több napra is ellátogatni ide.
Visszaballagtunk az eredményhirdetésre, a lányom 6.lett, nagyon nagy volt az öröm. Autóba ültünk, és irány Budapest. Szerencsére a sztrádán kb. 2,5 óra alatt le lehet érni, így ajánlom mindenkinek hétvégi programnak ezt a nagyon vendégszerető, hihetetlen fejlődésen keresztülment várost.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Őszi darules Hortobágyon
  A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina