Csehország, Zlín, Lesná, kastély, SzG3

Csehország Zlin

Ott-tartózkodás ideje: 2008. okt. 24.  (1 nap)

1 hozzászólás I 4 423 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jún. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója
Azt már eddig is láthattátok, hogy Csehországban igen sok kastély van. Mikor ide eljöttünk, ezzel volt egy kis probléma, egy állatkertben található. A feleségem zsigerileg gyűlöl mindenfajta állatkertet. Így egy darabig tanakodtunk, hogy bemenjünk-e vagy ne. De ha már idáig eljöttünk, akkor mégis bementünk, pedig az állatkerti belépőt is meg kellett fizetni, de úgy döntöttünk, ha nem tetszik, akkor az állatkertet legfeljebb nem nézzük meg. Na itt jött a meglepetés. Ez egy olyan állatkert volt (bővebben majd ott), amelyre a feleségem azt mondta, hogy ezt mindenkinek látnia kellene. Este fél öt felé tudtam rávenni, hogy most már mindjárt sötét lesz, menni kellene (alig akarta otthagyni a parkot).
Miután (vagy mielőtt) megtekintettétek az állatkertet, érdemes a kastélyt is megnézni.
A kastély volt tulajdonosa egy Széchenyi szerű vadászó nemes volt, aki már az 1900-as években elkezdte kialakítani az akkor vadasparkot. Közben történtek egyes dolgok, így azt kb 2008-ban fejezték be, de szerintem folyamatos a fejlesztést. A kastély a többihez képest viszonylag kicsi, kb. 12 terem van berendezve, az visztont nagyon szép. A többi részben házasságkötő terem, egyébb irodák működnek.Egyébként Lesná egy különálló hely, de Zlínhez van csatolva közigazgatásilag, attól kb 10 km-re található. A botanikus kert, az állatkert, kastély trió nagyon jó egész-napos program, gyerekeknek is.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
5.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
szalay3 - 2011.06.10. 16:31

Figyelj te büdös paraszt! Ezzel csak magadat minősíted (ezért így is hagyom az osztályzatot, pedig azonnal felpontozhatná magamat, mivel legalább 10 ongo regisztrációval rendelkezem, de nem süllyedek le a szintedre). Ennél nagyobb örömed az életben soha ne legyen!!Viszont semmiféle módon nem tudod megakadályozni, hogy a saját ütememben azt tegyek, amit akarok.Azt nem mondom, hogy üdvözlettel.Gábor


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo