Csehország, Zlin, Lesná, zoo, SzG3

Csehország Zlin

Ott-tartózkodás ideje: 2008. okt. 24.  (1 nap)

1 hozzászólás I 4 121 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: állatkert  állatok  botanikus  Csehország  kert  Lesná  pálmaház  park  Zlin  zoo 

Most kelet Csehországba megyünk. Családilag utáljuk alapból az állatkerteket, viszont itt találtunk egy olyat, hogy a feleségem azt mondta, ezt mindenkinek meg kellene mutatni. Úgy kerültünk ide, hogy kiderült: a lesnai kastély az állatkertben van és oda meg kell venni a belépőt. Nem volt mit tenni, megvettük. Mivel elég későn, októberben voltunk itt, csak néhány vezetés volt a kastélyban, így a nejem azt mondta, hogy ha már megvettük a jegyet, nézzük meg az állatkertet is. Egyszerűen zseniális. Látszik, hogy minden állat jól érti magát, a kifutók zöme úgy van kialakítva, hogy az állat és köztem nincs - látszólag - semmi. Az állatok földrészek szerint vannak csoprotosítva. Az egyik legérdekesebb hely az Ausztrál részben a kenguruk kifutója - ide be is lehet menni egy zsiliprendszeren keresztül - , ugyanis az utat csak egy félbevágott rönkökből álló jelzés mutatja és mégis, sem a látogatók, sem a kenguruk nem lépik át. A tematikus területek nem érnek össze, itt derül ki, hogy ez a hely egy valódi 3 in 1-ben hely, de itt a legjobb értelemben: állatkert, botanikus kert, kastély (erről majd OTT). Kiderült, hogy az eredeti tulajdonos egy Széchenyi tipusú úriember volt és a saját kastélyparkjában Ő kezdte el az állatkert kialakítását. Van egy új pálmaház is, itt van függőhíd, állatok szabadon, ködvető (imitálni a köderdőt), ez sokszor működik, ilyenkor olyan, mint egy esőerdő, majd kiszellőztetik, majd kezdődik előlről. A parkban mikrobusz is működik, ha valaki a végére elfárad (dombok között van). A lényeg, a feleségem este fél 5-ig maradt, a végén úgy kellet mikrobusszal kimenni, mert kétszer nézett meg mindent és a végére teljesen elfáradt. Természetesen itt is van büfé, étterem, van gyerekjátszótér is. Nagyon gyerek és állatbarát hely. Tényleg mindenkinek látnia kell. Mi ráadásul késő ősszel voltunk, a park teljes színpompájában volt.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
5.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
szalay3 - 2011.06.11. 19:09

Figyelj te büdös paraszt! Ezzel csak magadat minősíted (ezért így is hagyom az osztályzatot, pedig azonnal felpontozhatná magamat, mivel legalább 10 ongo regisztrációval rendelkezem, de nem süllyedek le a szintedre). Ennél nagyobb örömed az életben soha ne legyen!!Viszont semmiféle módon nem tudod megakadályozni, hogy a saját ütememben azt tegyek, amit akarok.Azt nem mondom, hogy üdvözlettel.Gábor


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo