Tökéletes apartman kutyával és anélkül is!

Ott-tartózkodás ideje: 2010. aug. 20.  - 2010. aug. 28. (8 nap)

0 hozzászólás I 3 592 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jún. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar pjucus Beszámolója

Cimkék: apartman  Horvátország  kutya  motor  Sukosan 

2007-ben voltam először vendége az apartmanháznak.
A történetünk, és egyben a kapcsolatunk véletlenszerűen indult. Adott évben azon a héten tudtuk, hogy csütörtöktől vasárnapig leruccannánk valahova Horvátországba. Ne legyen túl messze, ne legyen túl drága, és ami a legfontosabb: fogadják az akkor 1,5 éves nagytestű kutyánkat (kiegészítés, se azelőtt, se azóta nem nyaraltunk kutyával - ez nem a szálláshely hibája).
Kezdetét vette a szokásos gugli keresés, valamelyik magyar közvetítő oldalán találtuk meg a Villa Kayo (akkor még nem tudtuk a nevét) képeit és leírását. A last minute akciójuknak köszönhetően az ár szerinti listán a földszinti, tengerre néző stúdio-apartmanjuk a második találat volt egy tetőtéri, képek alapján sem oly megnyerő apartmanház apartmanja után. Gyors döntés, két nappal az indulás előtt, valódi last minute jelleggel megtörtént a foglalás.
Jellemzően korai érkezőknek számítunk a nyaralásaink során, szeretjük feltérképezni a települést, ahol nyaralni fogunk. Nem történt ez most sem másként, már 10 óra körül megérkeztünk Sukosanba. Ezt megelőzően egyikünk sem járt még a környéken, meglepetésként ért minket a településszerkezet. A település központja a főúthoz közel, a nyaralók, szálláshelyek pedig a félszigeten találhatóak, ami voltaképp egy utca, két oldalról telkenként 1-3 apartmanházzal, melyek a félsziget szélességéből adódóan 1-60 m távolságra találhatóak a tengertől. A legfurcsább, hogy sem házszámok, sem utcanevek nem voltak kitáblázva, a kezünkben szorongatott visszaigazolásra a fejét rázta a söröző tulajdonosa, a trafik eladója, de legnagyobb meglepetésünkre a postai ügyintéző is a postahivatalban. Végül - helyi szokásnak megfelelően - a postás kisasszony volt olyan készséges, hogy felhívta a szállásadónkat, aki a postára érkezve, előttünk vezetve mutatta meg az utat. Mosolyogtunk, mikor elhaladtunk a söröző mellett, majd megérkeztünk a tőle légvonalban 200 m távolságnyira található apartmanházhoz.

A félsziget csücskében található telket két oldalról határolta a tenger, szomszédunkban üres telek, tökéletes idill, távol a kikötőtől, kieső helyen az utca zajától. Minden addigi várakozásunkat felülmúlta az apartmanunk. A leírásnak megfelelően közvetlen tengerpart, melynek halk morajlása az ágyban fekve is hallható. Magas fenyőfák árnyékolták a parkosított udvart, mely tökéletesen füvesített volt, a vendégek részére fák közé kifeszített függőággyal, napozóágyakkal rendelkezett. Hajnalban az automata öntözőrendszer gondoskodott a fű zöldjéről, a növények üdeségéről. Horvát mentalitásra nem jellemző módon így az aljnövényzet sem volt kopár.

A stúdió apartmanban kétágyas hálószobánk, külön légtérben saját konyhánk és egy fürdőkádas fürdőszobánk volt. Minden ablakunk tengerre nézett, az apartman felszereltsége mögött pedig a hazai négycsillagos szállodák sokasága elbújhatna. A legapróbb dolgokra is gondoltak, meglepetés meglepetés hátán... Három éjszaka foglalásánál pl. a lapkás szúnyogriasztóhoz 3 db lapkát készítettek az éjjeliszekrényhez, két fő részére összesen 8 db törülközőt találtunk, fürdőszobai és strandi használatra egyaránt.
Kutyánk elhelyezése (boxban) szobán belül kényelmesen megoldható volt, nap közben pedig biztonságos helyen tudhattuk a kertben. Ha lehet azt mondani, jobban élvezte a pihenést, mint a gazdái.

Az apartman közös szolgáltatásaihoz tartozott a kajakok, a kerti grillsütő, a kerti zuhany, mosógép, kerékpárok, sporteszközök, mindez díjmentesen. A teljesen felszerelt kiskonyha (némely szempontból még alaposabb, mint az otthoni) láttán elégedetten vettük tudomásul, hogy nagyon sok konyhai holmink az autóban marad, mert nem lesz rá szükség. A fürdőszoba szintén, melynek mérete közelítette a szobáét. Talán a hajszárító az egyetlen, amit nem tudok felsorolni. Összességében az egész apartmanról, a házról egyetlen egy jelző mond el mindent: igényes.

Felejthetetlen napokat töltöttünk el 2007-ben kutyával, 2008-ban motorral (minimális csomagokkal). Sajnos 2009 kimaradt (erős hiányérzet maradt) egy másik helyre történő foglalás meggyőzött minket arról, hogy bárhogy is legyen, 2010-ben ismét Kayo. Az apartmanház sajnos lekerült a szállásközvetítő oldaláról, így egy hosszabb nyomozás előzte meg a 2010-es foglalásunkat, míg megtaláltuk a Velcek Tours oldalát. Sajnos azóta sem találom magyar oldalakon ezt a csodás apartmanházat, nem tudom miért. Mindenkinek szívesen ajánlom őket, készségesek, igényesek, rugalmasak. Tavaly 10% kedvezményt is kaptunk, mivel 7 helyett 8 éjszakát foglaltunk.

Tulajdonképpen tökéletes helyszín mindenkinek, aki a teljes nyugalmat keresi a nyaralás során. A központ nincs olyan közel, hogy annak forgataga zavaró legyen, de nincs is olyan messze, hogy egy kényelmes esti séta keretében ne legyen kellemes távolságra.
Értékeld az élménybeszámolót!
4 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina