Ausztria - Wörthi tó 2011

Ausztria Wörti tó Appartmann Habbich

Ott-tartózkodás ideje: 2011. júl. 03.  - 2011. júl. 08. (5 nap)

3 hozzászólás I 5 957 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. júl. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar fiatka Beszámolója

Cimkék: Maria Wörth  Velden  Wörthersee  Wörthi tó 

Appartmann Habbich értékelése
fiatka értékelése:

4.7

Az értékelések összesen:

4.7

Eddig 1 utazó értékelte.

Ausztria – Wörthi tó
2011.07.03-2011.07.08.

2011.07.03.(vasárnap): Reggel 8 óra helyett csak 10 óra körül sikerült elindulnunk, mert kicsit elpepecseltem otthon az időt. Nem a legrövidebb úton mentünk, mert Szlovéniát el akartam kerülni…így a gyorsabb(több autópálya), de hosszabb Budapest-Hegyeshalom-Graz-Klagenfurt-Maria Wörth útvonalon mentünk. Ez az út, nekünk háztól házig 578 km volt és három rövidebb pihenővel 7 óra alatt tettük meg. Maga az utazás kellemes volt (azért kicsit fárasztó is), a forgalom vasárnap miatt elég gyér volt. Klagenfurt környékén kisebb akadályba ütköztünk, pont ezen a napon volt az ,,Ironman” futóverseny és ez miatt pont le volt zárva az az út(meg a környék is), ami nekünk kellett volna. Szerencsénk volt viszont, mert a verseny már a vége felé járt, már csak kevés futó jött, így mondták, hogy menjünk át nyugodtan….csak óvatosan.
17:15-kor már a szálláshelyünk (Appartman Habbich) kulcsa is a kezünkben volt. A szállást a Neckermann-on keresztül foglaltuk (még előfoglalási és egyéb akció keretében, így 63.000 Ft volt 4 fő részére az 5 éjszaka). Maga a szállás kellemes csalódás volt, egy felújított közvetlen a tóra néző apartmant kaptunk (Nappali konyhával, étkezővel, egy kétszemélyes ággyal, és egy hálószoba, kétszemélyes ággyal, fürdőszoba).
Érkezés után gyorsan kipakoltunk és körbe néztünk a városban. Maria Wörth elég csendes városka: van 2 templom, 2 ajándékbolt, 1 hajóállomás és 1 fagyizó….kb. ennyi. Közért (Billa) legközelebb Reifnitz-ben, Klagenfurt irányába kb. 4 km.
Este vacsi aztán alvás, elfáradtunk…..

2011.07.04.(hétfő): Reggeli után bementünk Klagenfurt-ba és megnéztük a Minimondust (belépő: 13 euro, karintia kártyával 6,5 euro). Nagyon tetszett nekünk, bár már jártunk hasonló helyen Olaszországban is, az Italia in Miniatura-ban. Mind kettő jó, hasonló, de még is más. Ezután autós városnézés a belvárosban, aztán irány haza, az apartmanban. Vacsi, pihenés a kertben és korai fekvés, mert holnap korán kell kelnünk, hogy az első hajót elérjük.

2011.07.05.(kedd): Korai ébresztő után, gyors reggeli, majd séta a hajóállomásra. A hajó (egésznapos hajójegy: 13 euro) 8:40-kor pontosan érkezik, szinte tele van, ezen igen csak meglepődtünk. Kellemes idő volt, lágyan lengedezett a szél is. 9:45-re értünk Velden városába, itt kb. 2 óra szabadidőt terveztünk, hogy a 11:45-ös hajóval tovább tudjunk utazni Pörtschach városába. Velden nagyon tetszett, igazán szép hangulatos város, rengeteg Ferrarival
Az előre eltervezettek szerint tovább hajókáztunk Pörtschach-ba. Itt is kb. 2 óránk volt a következő hajó indulásáig. Ez a városka is nagyon tetszett, különösen a tó mellett kialakított sétálós rész, teljesen olyan volt, mint egy tengerpart.
A 14:10-es hajóval tovább haladtunk Klagenfurt-ba, majd Maria Wörth-be.
Este a szokásos programok, aztán fekvés.

2011.07.06.(szerda): Ma direkt nem keltünk korán. Késői reggelink elfogyasztása után autóval bementük Klagenfurt-ba, a Minimondus-ig, itt leraktuk a kocsit és busszal mentünk be Klagenfurt belvárosi részébe (buszjegy: 1,90 euro / fő). Sétálgattunk, benéztünk a bevásárlóközpontba (City Arkaden) is.
Délutáni programunk a Pyramiden Kogel megtekintése volt (Belépő: 6 euro).
Este program: Reifnitz-i piac (minden szerdán este 6-9-ig) és esti városnézés Veldenben.
2011-07.07.(csütörtök): Utolsó napunk, holnap reggel indulunk haza. Ezen a napon először Villach-ba mentünk, picit nézelődtünk, majd tovább utaztunk az Ossiacher tó mellé Annenheim városában. Innen lehet felvonóval és libegővel felmenni a Gerlitzen 1911 méter magasban elhelyezkedő tetejére (felvonó+libegő oda-vissza 18,5 euro/fő). Fent 13 fok és gyönyörű panoráma fogadott minket.
Este egy búcsú városnézés és vásárlás Veldenben. Majd vacsora, csomagolás, közben a tulajdonos hozta az idegenforgalmi adóról és a 4 nap alatt elfogyasztott áramról az elszámolást, ez ugyanis nem volt benne az előre kifizetett árban. Mit ne mondjak, elég vastagon fogott a néni ceruzája, az IFA-val nem volt gond, de az, hogy 50 Kwh áramot elhasználtunk volna a 4 nap alatt, amikor otthon sem voltunk egész nap? Itthon sincs ennyi a fogyasztásunk, pedig villanytűzhely van és a tévé illetve a számítógépek is mennek szinte egész nap. Na, mindegy kifizettük, ez van.

2011.07.08.(péntek): Reggel fél 8 körül elindultunk haza, most másik úton jöttünk, mint odafelé. Haza a Graz – Szombathely – Győr – Budapest útvonalon jöttünk, ez ,,csak” 507 km.
Két rövidebb pihenővel és egy utolsó bevásárlással az Oberwart-i Merkur közértben, ja és egy nagy dugóval Budapesten, kb. délután háromra értünk haza.

Összességében minden tökéletes volt, a hely gyönyörű, bár csak pár napot volt lehetőségünk itt tölteni, azért igyekeztünk hasznosan tölteni az időt.
Bátran ajánlom másoknak is Ausztriát, a Wörthi tavat és az Apartmann habbich-ot is.
Értékeld az élménybeszámolót!
6.8 (4 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
fiatka - 2011.08.20. 05:26

Igen valóban az, nekünk is nagyon tetszett.

rallymax - 2011.07.31. 20:21

Ez egy nagyon szép tó. Napokban jártam én is ott, mindenkinek ajánlom :)

rallymax - 2011.07.31. 20:20

Ez egy nagyon szép tó. Napokban jártam én is ott, mindenkinek ajánlom :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina