Országos kéktúra 2. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2011. aug. 05.  - 2011. aug. 05. (1 nap)

1 hozzászólás I 2 357 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. aug. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Harmadik napjához érkezett kéktúrán. Ma Bélapátfalva - Mályinka szakasz volt a célkitűzés. Kerékpárokat vonattal vittük el Bélapátfalvára.
A cementgyári állomáson első pecsétünket be is szereztük. Innen 11 óra környékén vágtunk neki a távnak. Az elején elég könnyed menet volt, kicsit fel, jó darabig aszfalton. A tónál csináltunk fotókat háttérben a Bélkő heggyel. Szép lassan aztán egyre emelkedett az utunk, a 20% emelkedők már kivették erőnket, így több helyen tolni kényszerültünk a bringákat. Szép lassan felértünk a katona sírokig. Itt aztán volt egy mellé futásunk. Nem a megfelelő úton mentünk el több mint 1 km-t, és közel 100 m szintemelkedést :) Vissza a katona sírokig, itt láttuk a nagy út mellett megy egy kis út is a bozótosba, na ez volt a mi utunk. Nem hiányzott ez a plusz menet, de hát ez van.
Megtaláltuk a letérőt a Bélkő hegy felé. Ez nincs benne a túrában, de érdemes megnézni, ezt tettük mi is. Ez egy 1 km-s kitérő, de megéri a szép kilátásért, és bánya is nyújt érdekességet így felülnézetből. Egyre több helyen futottunk össze túrázókkal, úgy látom ezen a napon az átlagosnál többen vágytak ki a természetbe.
Vissza a kéktúra nyomvonalára. Az Őr-kő háznál tartottunk egy komolyabb pihenőt (kaja). Aztán tovább fel és fel ! Innen jött egy szakasz ami igazán nem bicajozóknak való, sziklák mindenhol. Nem hogy biciklizni, de néha még lépkedni sem volt könnyű. Sokszor vinnünk kellett a bicajokat. Egy egy szép kilátás mindent megért, de ez a szakasz volt ami nagyon kivette erőnket. Ezt nem ajánlom biciklivel megtenni. Ha ma gyalog indulunk tuti előbbre járnánk mint most.
Cserepes-kőnél megtaláltuk a pecsétet. Zoli vette észre én simán elmentem mellette. Egy barlang bejáratánál volt elhelyezve, kb. 50 méterre a túra úttól. Utunkat a bükki őserdő megkerülése nehezítette, itt is tartottunk kaja szünetet. Mindig egyre feljebb haladtunk, lassan elértük a 900 méteres magasságot. Mire felcibáltuk magunkat és a bicókat Őr-kőig, minden energiánkat ellőttük. Itt 949 méteren értük el mai legmagasabb szintünket.
Itt is túrázókkal találkoztunk, valamint megismerkedtem a Geocaching nevű játékkal. Halottam már róla, de így élőben azért más volt. Ez abból, hogy az ország több száz pontján vannak elhelyezve Geoládák, amiket GPS kordináták alapján kell megtalálni. A ládában van füzet amiben bejegyezzük, hogy megtaláltuk. Utána otthon mindezeket a weboldalukon is be kell jegyezni. Nem tudom mennyire voltam közel, hogy beszedjem a "fertőzést", de ez a közeljövőben biztos kifog derülni :)
Ez a kis pihenő, beszélgetés nagyon jót tett mind kettőnknek. Mert itt már készen voltunk mindketten. Innen többnyire már csak lefelé vezetett az út, pár kivétel azért volt. Ráadásul egyre járhatóbb is volt biciklivel is. Egy málnáson áthaladva csipegettünk néhány szemet. Bánkút elérése, már a vízhiányuk miatt is nagyon kellemes érzés volt. Egy csokival rásegítettünk a haza útra, pecsételtünk is a síháznál.
Innen már komoly lejtők jöttek, többön le is kellett szállni. Zoli bevállalt egyet, nem kis perec lett belőle. Egy darabig szökdécselt, majd átesett a biciklin. Pont előtte mondtam neki, teke ifiben nincs cserénk, úgy törje össze magát :) Szerencséje volt, megúszta, fa sem, és egy kő sem volt messze tőle. Valahol még a kéktúráról is leszaladtunk. Igaz 1-2 km és megtaláltuk újra. Mályinkába a kertek alatt érkeztünk meg. Sörözőben beszereztük mai utolsó pecsétünket. Teljesítettük a mára tervezett szakasz, ami sokkal nehezebb volt, mint amire számítottunk. Tegnap még a sártól tartottam, ami igazából nem volt jellemző, talán az utolsó pár km-n sikerült összekenni a bicajokat. Innen már csak egy jó 15 km tekerés haza. El is szaladt a mai nap rendesen, estére értünk haza (20 óra).
Mai túránk 27,1 km volt, teljes tekerésünk viszont 61 km. Eddig megtettük az Országos kéktúra 6,9 %-t (78 km), valamint a teljes kéktúrából 5,6 %-t (142,7 km) teljesítettük.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
5.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2011.08.08. 10:05

Köszönöm az 1-es osztályzatot. Ezt eddig megkaptam minden beszámolómra, meg látom másoknak is kiosztja valaki. Örülnék ha vállalná, hogy ki és miért osztályoz minden bejegyzést egyesre. Ha megindokolja elfogadom, de így elég alattomosnak érzem !!!!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina