Országos kéktúra 4. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 14.  - 2011. szept. 14. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 727 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. szept. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
A kéktúra újabb szakaszához érkeztem, immáron a 6. következett. Két igazán nagy változást hozott ez a szakasz. Egyik, hogy Zotyó barátom feladta a túrát, mondván van jobb dolga. Elfogadom, sosem szerettem ha valaki olyat csinál amihez nincs esetleg kedve. Másik az, hogy megvettem eddigi legjobb bringámat:) Immáron bevetésre készen állt, így hát ma már azzal vágtam neki a túrának. Igaz a mai csak egy rövidke szakasz volt, mindössze 11,1 km. A teke szezon miatt már nem vállalok keményebb túrákat, nem szeretném, ha a szombati meccsen ennek bármi jele is maradna.
Vonattal érkeztem meg Szarvaskőre, ahol mai túrám kezdem. Rögtön belecsaptam a lecsóba, egyenest fel a várhoz. Ide még vinni kellett a bringát. Kilátás nagyon jó volt, valamint igazán szép szeptemberi napot fogtam ki erre a túrára is. Innen volt még kb. 1 km, ami elég köves volt, utána viszont ideális kerékpáros túra utat fogtam ki. Egészen Bélapátfalváig szépen tekerhető volt. A szent Anna kápolna igazán szépen mutatott itt a napsütésben. Fotóztam, begyűjtöttem a virtuális geoládát, ittam a közeli forrásból és tekertem is tovább. A Telekessy vendégháznál telefonos segítséget kértem pecsét ügyben. Ki volt írva a gondnok száma, ő elárulta melyik fán is keressem a lépcső mellett :) Itt még pihentem kicsit, némi energiát is pótoltam, majd irány tovább. Innen már hamar a Bél-kő lábánál, majd az apátságnál találtam magam. Itt is dobtam pár fotót, kissé bosszantóan hatott, hogy gondnok beáll a kocsijával az apátság elé, nehogy igazán szép képeket tudjanak csinálni az erre túrázók. Legurultam még az állomásra, beszereztem mai 3. pecsétemet, ezzel ez a kis túra le is lett tudva. Ez egy nagyon kellemes szakasz volt, ilyet még szívesen tekernék párat. Ha már itt vagyok, begyűjtöttem még egy geoládát, ami miatt újra az apátságnál kötöttem ki. Innen már csak 35 km tekerés várt rám hazáig. De hát az új bringávan nagyon kellemes tempót tekertem hazáig.
Mai túrám 11,1 km volt, teljes tekerésem viszont 65 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 9,2 %-t (103,3 km), valamint a teljes kéktúrából 8,5 %-t (215,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina