Alföldi kéktúra 2. nap

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 05.  - 2011. szept. 05. (1 nap)

6 hozzászólás I 2 297 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. szept. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Kéktúránk ezen szakaszához kicsit hosszú út vezetett. Ez a túra az 5-s szám köré épült. Az 5. időpont lett jó, annyit halasztgattuk. Ez főleg Zotyinak volt köszönhető, egyik oka, hogy közben becsajozott, vagyis felszedte egy csaj :) Nem nagyon tudott kibújni a szoknya alól, ami ilyen fiatal korban még érthető is. Aztán ez a túránk 5. szakasza, és nem utolsó sorban, de hát ma szeptember ötödike van. Egy nappal az indulás előtt még úgy nézett ki egyedül vágok neki, meguntam, hogy Zotyinak mindig van kifogása. Valahogy az utóbbi 3 hétben még a hangulata is megváltozott, valami nem száz mostanában nála. De azért az utolsó pillanatban összeszedte magát és útra készen állt.

Korai indulás volt (5.10), bizony reggel már elkel a pulcsi is. Kisvárdáig levonatoztunk, Zotyó nagyjából végigaludta, a csaj biztos leszívta az energiáját az éjjel !

Kisvárdán még visszatekertünk a várig, mivel van ott egy geoláda, amit begyűjtöttünk. Aztán megkezdtük mai kéktúránk útvonalát. Egy darabig aszfalton, majd be akácosba egy földútra. Ezt a szakaszt el is neveztem az 1 millió pók útjának. Hihetetlen mennyiségű pókhálón tekertem át. Persze Zotyó mögöttem szépen a megtisztított úton jött. Az akácos vége felé 5-10 pókot szedtem le magamról és bicikliről. Beértünk Gyulaházára, ahol Farkas Bertalan Űrhajós született. A múzeumot nem volt nehéz megtalálni, mert mellette állt egy Mig 21-s vadászgép. Szerencsénk volt, mert látta valaki, hogy ott bóklászunk, hozta a kulcsot és bent is széttudtunk nézni. Hamar meg volt a pecsételő helyünk is (kicsit vissza egy kocsmában), elsőt már reggel az állomáson begyűjtöttük. Következő állomásunkig nem kellett sokat tekerni, Nyírkarász kb. 5 km-re volt. Itt is pecsételtünk, valamint megnéztük a földvárat (vagyis csak az emlékművet a helyén). Na és itt is kerestünk egy geoládát, ami nem lett meg. Feladtuk a keresést mert időnk véges és még van tekerni való. Egyre jobban beletekertünk a homokos Nyírségbe, néhol már olyan volt mintha a tengerparton kellene tekerni a homokban. Mondjuk a látvány nem épp olyan volt, pár kisebb falun haladtunk át. Egy geoláda miatt még kitérőt is tettünk Baktalórántházára, ahol a Dégenfeld kastély udvarában gyűjtöttük be. Sajnos ez a kastély elég elhanyagoltan ácsorog itt, szebb időkre várva. Következő állomásunk Vaja volt. Itt már egy szépen rendben tartott kastélyt látogattunk meg, itt is volt geoláda. Itt kéktúra pecsétet is begyűjtöttük. Falu elhagyva egy tóparton némi energiát vettünk magunkhoz, közben elbeszélgettünk az ott pecázókkal. Itt elég sokat mentünk aszfalton, ami nem is volt baj, mert a homokban nem az igazi, pókokról már nem is beszélve. Nyírderzsen még beszereztünk egy pecsétet és tekertünk is tovább. Aztán a mai nap végére még kifogtunk egy jó 5 km homokos szakaszt, ahol 1 km már toltuk is olyan mély volt a homok. Egy-két pók itt is befigyelt. Megérkeztünk mai napunk záró városához, Nyírbátorba. Egy nagyon szépen felújított vár várt itt minket, amiben nagyon szép kiállítás is volt élet és korhű figurákkal. Időnk nem volt teljesen szétnézni, csak bekukkantottam. Zoli kint döglött a padon, mai nap csak testben (azzal is fáradtan) volt itt a túrán. Ez a kis város olyan szép volt, amire nem számítottam itt "homokföldön". Még két csodálatos templom és egy sétány fogadott minket, tóval és egy sárkány szökőkúttal. Aki nem járt még erre, bátran ajánlom, nem szabad kihagyni. Túránkat majd itt folytatjuk, akkor szánunk némi időt még erre a városra. Ha már a mai nap az 5-ös szám jegyében telt, hát itt begyűjtöttük 5. geoládánkat. Ki az állomásra és haza vonatoztunk. Azt már írnom is kár Zoli mivel töltötte a vonatozást :) Újabb szép élményekkel tértem haza a kéktúra ezen szakaszáról, Zotyó meg fáradtan.

Mai túránk 47,2 km volt, teljes tekerésünk viszont 86,9 km. Eddig megtettük az Alföldi kéktúra 13,3 %-t (111,9 km), valamint a teljes kéktúra 8 %-t (204,1 km) teljesítettük.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2011.09.12. 19:39

Szerdán én megyek az tuti, remélem Zoli is összeszedi magát addigra, mert már megint hülye kifogásokkal jön. Nem mond igazi nemet :)

rallymax - 2011.09.12. 19:38

Nem bántom annyira, de már szerintem elment a kedve. Valami van a háttérben nála !

tantras - 2011.09.12. 11:16

Ja és ez a kiruccanás is szép lehetett. Zolit meg ne bántsd már annyira, még a végén elmegy a kedve:)

tantras - 2011.09.12. 11:16

Jöhetne már a következő album, ahol a szép, új bicikli végre megjelen...:)

rallymax - 2011.09.09. 08:51

Köszi, nyomjuk folyamatosan, bár Zoli kicsit kútban van :)

MartiSatya - 2011.09.09. 08:25

Szurkolunk Nektek, csak így tovább! Ez a túrátok is remek volt: 10 pont.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina