Így nyaraltasd az unokádat 3.

Magyarország Szentes

Ott-tartózkodás ideje: 2011. júl. 07.  - 2011. júl. 16. (9 nap)

0 hozzászólás I 3 165 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar MartiSatya Beszámolója

Cimkék: Szentes 

’Szeretlek Szentes’ írták krétával az aszfaltra az itt táborozó szinkronúszó tábor gyerekei. Amit I love NY vagy I love Amsterdam vonatkozásában teljesen természetesnek vesszünk, de azért Szentessel így elsőre kicsit furán hatott. Az egészben meg az a legérdekesebb, hogy mi is így éreztük, ahogy ezek a gyerekek. Az itt töltött tíz nap alatt megszerettük Szentest! Az emberek kedvesek, barátságosak a város pedig olyan hatást kelt, mintha lakói igazi gondolkodó polgárként élnék meg itt mindennapjaikat. Sok-sok apró pozitív élmény ért bennünket, a szép belváros, kerékpárút hálózat, a Széchényi liget, a sok sportoló fiatal. Működik itt Vendégszeretet Egyesület, akik időközönként a városi nevezetességeket bemutató sétát szerveznek. Csak az előbbi nagy turista célpontokhoz hasonlítható, hogy ingyenesen letölthetjük Szentes honlapjáról a város nevezetességeit bemutató MP3-as fájlokat. Amikor a nyaralás végén a fiamék megkérdezték Dorkától és Zsófitól, mi volt a legjobb Szentesen? A meglepő válasz az volt: a múzeum. Ezt Jutka néninek köszönhetjük, aki olyan lelkesen és nagyszerűen mesélt a Péter Pál Polgárház történetéről, hogy a gyerekek szinte szájtátva hallgatták. Pedig történt itt is egy és más a tíz nap alatt:

Péter Pál

A Szentesi Üdülőközponthoz tartozó strandon három termál medence van ( vagy inkább 1 plusz két fél ) van egy nagy és egy kis gyermekmedence, egy szépen felújított 33 méteres úszómedence, egy tanmedence, egy megkopott 50 méteres úszómedence és egy három csúszdából álló csúszdapark a hozzá tartozó medencével. A csúszdák ingyen használhatók és olyan jól vannak összeválogatva, hogy minden korosztály igényét kielégítik. A kemping rész sajnos meg sem közelíti a tiszafüredit, de azért itt is lehet jó helyet találni. Az újonnan épített apartmanok jó színvonalúak, a régi faházak retro hangulatot keltenek.

Csúzdák

Szentesi nyaralásunk első néhány napját a langyos víz, a csúszda és a kétgombócos fagyi uralta, mert amúgy hőségriadó volt, 38 fokos meleg. Ezek a kellemes hűsítők pedig itt mind ingyen a rendelkezésünkre álltak. A fagyi is majdnem ingyen, mert egy gombóc csak 70 Ft volt a strandon. ( Nem maradt le a hetes elől az egyes.) Péntek esténként nyáron itt mindig éjszakai fürdőzés van, a helyi TV strandon készített műsorával, tűzzsonglőrökkel és utána zenével. Mivel a rendezvény elég hangos ezért mi is kirúgtunk a hámból, vettünk a koktélbárban alkoholmentes koktélt a gyerekeknek és csak este tízkor volt pizsamaosztás. Közben persze tökéletesen besötétedett és ez is egy újabb nem tervezett programot eredményezett. A szép csillagos égen a holdon kívül néhány csillagképet is megmutattunk nekik, sőt ilyenkor naplemente után jól látszanak a nagyobb űrszondák, a nemzetközi űrállomás, amelyek gyorsan mozgó csillagként repülnek át az égbolton. Aztán jöttek a programok: vízi biciklizés az Üdülőközpontot körbe fogó Kurca-patakon, majd csónakázás is ugyanitt. Dorkával egy reggeli kerékpár túrát tettünk a szentesi Tisza partra, mint előző évben Tiszafüreden a híres kakaós csiga túra. De most Zsófi is bejelentkezett, mint reggeli túrázó. Neki sok lett volna még ez a táv, így vele több reggelen is a pékségig mentünk be a városba. Itt a strandon működik egy búvár klub. Ők merüléseket szerveznek gyerekeknek (400 Ft) és felnőtteknek is az 50 méteres medence 3,5m vízmélységű végében. Dorka a rendes palackkal, teljes könnyűbúvár felszereléssel történő merülés előtt rövid oktatásban részesült majd egy búvárral együtt vagy 10 percet töltöttek a medence alján. Zsófi még talán a palackot sem bírta volna el, de Ő is nagyon szeretett volna merülni, ezért az egyik búvár levitte az ő palackjáról kapva a levegőt. Mindkettőjüknek nagy élmény volt.

Ugrás

Ahogy a gyerekeknek érdekes a csillagos ég, nagyítóval megnézni egy bogarat, vagy éppen madárcsicsergésre ébredni, de már számukra is ugyan ilyen izgalmas a digitális világ is. Itt Szentesen a strand és a kemping egész területén van ingyen WIFI, ami nagyon jól jött nekünk, mert ezen keresztül elérhettük a kedvenc játékokat tartalmazó weboldalakat az UV-B szünetekben. Volt itt is aszfaltrajz, hajtogatás, holland gyerekek inspirálására az egyik konyhai kendőből készítettünk ejtőernyőst és valamiért sikertelen sárkányeregetés. A nagy meleg ellenére elmennünk a Koszta József Múzeumba, ahol nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Egy nem túl nagy, de nagyon jól felépített tárlaton különösen a helyi mesterségek és Koszta poszt-impresszionista képei fogták meg a gyerekeket. Az innen pár száz méterre lévő Péter Pál Polgárházban meg Jutka néni előadása.

A gyerekeknek és nekünk is nagyon megtetszett Szentes és úgy döntöttünk, hogy kis csapatunk Mátéval ( lányunk, idősebb gyermekével) kiegészülve jövőre is idejön nyaralni.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
9.3 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
fesztivál Tuti csípni fog(od)!
A legújabb őrült fesztiválötlet: Szegedi Paprikashow és Chiliweekend, amely a Gerilla Gourmet...
élménybeszámoló A Feszty körkép - és ami körülötte van
A magyarok bevonulását a Kárpát medencébe Feszty Árpád, Jókai Mór, a híres regényíró veje...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina