Balneum nem él a lehetőségeivel

Magyarország Tiszafüred Hotel Balneum

Ott-tartózkodás ideje: 2011. aug. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 825 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. aug. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar huntrekker Beszámolója

Cimkék: Balneum Tisza-tó Tiszafüred 

Hotel Balneum értékelése
huntrekker még nem értékelte!
Az értékelések összesen:

2.2

Eddig 1 utazó értékelte.

A Tisza-tónál töltöttünk 4 éjszakát a hotelben, egyik aukciós portálnál vásárolt kuponnal. A szálloda különleges adottságokkal rendelkezik, azaz van Tisza tavi panoráma, van közvetlen Tisza-tó partja, azaz szuper nyaraló szálloda is lehetne, de…
Sajnos a szálloda a 33-as főút mellett van, ahol éjszaka is dübörögnek a kamionok (áprilisban foglaltam, nem tudom ugyan mikor kellett volna, hogy csendes szobát kapjak augusztus végén…gondolom a kuponosoknak kiszórták a szar szobákat). Van ugyan Tisza-tó de sajnos arra nem jutott energia, hogy egy normális tóparti fürdőhelyet alakítsanak ki a tó partján, így ezt a lehetőséget is buktuk. Sebaj, van wellness ami a „szerény” spa nevet kapta. Itt van 2 beltéri gyógyvizes medence - ebbe én kisgyereket nem viszek bele -, kint van egy hideg vizes úszómedence - ez hidegebb volt mint a Tisza-tó, alig fürödtek benne néhányan. A kettő között van egy normál vizes 30 fokos medence, ez használható lenne, de ez meg olyan kicsi volt, hogy nem fértünk el, beltéri része ennek 2 db lépcsőlejáró! volt, kültéri része pedig 2*4 emberhossz, megmártózásra jó, de mozogni már nem lehet benne. Mi kizárólag reggel használtuk, mert ekkor max 2-3 ember volt benne, és délután odasütött a nap amit egy üvegfelület és a fehér falak erősítettek fel annyira, hogy szétsültél. Gyerekmedence nincs. Az egész beltéri rész akkora volt mint a recepció, ami felveti a kérdést, hogy melyik van elméretezve, a válaszom: mindkettő. Felesleges helyeken tágas, a fontos helyeken (pl. medencék) pedig szűkös, szóval aránytalan. A reggel egyeseknek itt is napozóágy foglalással telik (mivel nincs annyi, amennyi vendég), amit aztán egész nap senki nem használ, csak a törölközője…, mi ebben az össznépi játékban nem kívántunk részt venni, így a napozóágyat is buktuk.
A medence kérdést kimerítettük,fürdésre alkalmas vízpart nincs a terülten, a játszótér ütött kopott és kisgyerekkel használhatatlan, játszóház nincs, így a babás lehetőségek kb. ki is merültek a hotel területén. Babaágy sem jutott már nekünk, pedig mint mondtam áprilisban foglaltuk a szobát - igaz a babaágyra csak érkezés előtt kérdeztem rá - sőt a telefonban azt is mondták, hogy a kupon standard szobára vonatkozik, abban meg nem fér el babaágy. Így vittük a saját babaágyat, és lám-lám elfért. De ha már a szobánál tartunk, nem volt sötétítő függöny, helyette volt spaletta, aminek a lamellái potyogtak ki, így nem igazán funkcionált sötétítőként. Az hogy egy szűk zuhanyfükében oldottam meg a másféléves gyerek fürdetését, már fel sem tűnt. A szúnyogháló első próbálkozásra a kezemben maradt és szétesett. Mint mondtam a szoba a 33-asra panorámás volt, így éjszaka, ha aludni akartunk, akkor vagy nyitott ajtóval és a 33-as zajával hűtöttünk vagy bekapcsoltuk a légkondit, ami volt ugyan, de az ágy közepére volt irányítva, ami igazán hozzájárult a wellness érzéshez. Hogy valami jót is mondjak az étterem kínálata átlagon felüli volt, és volt babaetetőszék, ezt a fentiek után már igazán nem vártam volna. A baba etetőszéket azonban itt sem takarították. Egyik nap próbáltunk a hoteltől kölcsönözni csónakot, megkérdeztük hogyan, azt mondták 1-2 órával előbb szóljunk, másnap elhatároztuk magunkat, de már más info volt, ekkor már 1 nappal előbb kellett volna szólnunk, mindegy nem nekünk fontos, hogy igénybe vegyék a szolgáltatásunkat, csónakot meg itt lehet kölcsönözni „minden sarkon”. Utolsó három nap minden reggel égetett pirítós szagra ébredtünk, nem tudom honnan jött, de csak a hotel környékén lehetett érezni, ezt jó lenne beszüntetni, mert nem kellemes.
Persze nem hagytuk, hogy a hotel elrontsa a nyaralást, így néhány jó helyet is közzétennék. Egyik ilyen Hortobágyon a pusztai állatpark, a másik a szabadstand Poroszlón, ahol babák is tudnak pancsolni és homokozni is. Szintén ajánlom a csónaktúrát bárhol, és a Tisza-tavi tanösvényt, de ezeket kánikulában inkább hanyagoljuk és hagyjuk a borúsabb napokra. Kikötők Tiszaörvényen vannak, mi itt a Kormorán kikötős hölggyel beszéltünk, aki szimpatikus volt, így őket is ajánlom. Tiszafüreden is szétnéztünk a strandon, de ez nem igazán jött be (vasárnap egész nap szólt a zene, miközben a koncerten kb. 10 ember állt, de az egész környék élvezhette a dübörgést). Sarudon fizetős strand van és a Balneumtól viszonylag messze van, párszáz forintos belépős, de a parkolóért külön fizetsz, ugyanolyan mint a közeli Poroszló. Poroszlón a stand ugyan szabadstrand, de a parkolásért fizetsz, a wc-ért még ezen felül is fizetsz…de cserébe van sok árnyék, ami babával szerencsés. Innen indul a tavi tanösvény túra is. Délelőtt munkanapokon alig vannak a poroszlói strandon, de délután már tömeg alakult ki itt is.
Balneum a kaján kívül nekünk nem hozta sem egy wellness hotel sem egy 4*os hotel színvonalát, és bababarátnak sem mondanám, ebből a helyszínből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
kritika Bemutatjuk Önnek: halászlé Tinder
A szabály egyszerű! Ha falná amit lát, húzza jobbra, ha nem szívesen enné meg, balra vele. Jól...
kritika Általános halászlé körkép és tapasztalat
Végére ért a cikksorozatunk, és aki velünk tartott, abban azért csak kialakult egy kép, hogy...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina