Lengyelország, Zakopane, SzG3

Lengyelország Zakopane

Ott-tartózkodás ideje: 2011. aug. 02.  - 2011. aug. 06. (4 nap)

6 hozzászólás I 7 233 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. okt. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Lengyelország  Tátra  város  Zakopane 

Zakopanéban az a "jó", hogy annyira kevés a látnivaló benne, hogy igazából nem vonja el a figyelmet a Tátrától. Esténként jó benne sétálni, parkok, sok fa, nem üvölt a zene, kitűnő éttermek (jó árakkal), jó közbiztonság, mi kell még? A Gubalowkáról nézve egy kertvárosnak tűnik az egész.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Wiki76 - 2011.09.01. 09:52

Gábor! Megnéztem a megadott linken munkáidat, és ettől még érthetetlenebb számomra ez az egész. Az ott elhelyezett beszámolóid teljesen másak, nyoma sincs a plágiumnak ( na jó a váraknál és kastélyoknál - de arányos és belefér) a linkjeid teljesen szabályosak, képeid szépek. Az egész munkád ízléses, tele hasznos infókkal. Gratulálok! Mi szükséged van Neked erre a vacakra itt fent? Talán nem is ugyanaz az ember írta ezeket és azokat? Miért nem tudod azokat a szövegeket, képeket, linkeket beírni ide az Ongora? Miért nem saját írásaidat másolod, linkeled a Wikipédia helyett? Miért ezt a fércmunkát teszed be az ittvoltam.hu ?ra? Remélem Te is átgondolod, hogy az ottani Gábornak vállalható-e az itteni Gábor. Szerintem NEM.

Wiki76 - 2011.08.31. 19:15

a link előbb sajnos lemaradt:A felhasználási jogvitával kapcsolatban javaslom továbbá a figyelmedbe: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Felhasználási_feltételek ahol többek között ezt írják : ?A szabad licenc nem azt jelenti, hogy az innen kiemelt szövegeket, szövegrészeket ?szabadon? felhasználhatod. Az innen kimásolt mű nem a sajátod, sőt még akkor sem válik azzá, ha átdolgozod vagy bővíted azt.? Gábor, erre egy intelligens egyemet végzett ember csak annyit írhat: Bocsánat, tévedtem!

Wiki76 - 2011.08.31. 19:04

Gábor! Elég furcsán számolsz Te százalékot. Ebben a beszámolódban 241 karaktert írtál Te és átvettél 4106 betűt (szóközök nélkül) Ez azt jelenti, hogy a Szalay3 név alatt megjelentetett beszámolód 5,5%-át írtad Te és 94,5%-át a Wiki. ( szavak szintjén 47 / 652 százalékosan 6,7% / 93,3% ). Te nem beszúrtál valamit, hanem szinte az egészet NEM TE írtad a Szalay3 név alatt. Hasonlóak az arányok a Hundertwasser a bécsi Szépművészeti Múzeum, a Schönbrunn-i kastély, München stb. stb. sajnos nagyon sok írásodban. Ez nem 2% ! Ami a legbosszantóbb, hogy mindez teljesen felesleges, digitális szemét, hiszen úgyis ott van a Wikipédián. Te is csak tölteléknek használod, mert nem tudsz 3 mondatnál többet írni Zakopanéról. (?) Ezt úgy hívják plagizálás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Plágium A felhasználási jogvitával kapcsolatban javaslom továbbá a figyelmedbe: http://hu.wikipedia.org/wiki/WikipĂ©dia:Ăšjrafelhasználási_ĂştmutatĂł

szalay3 - 2011.08.31. 17:11

szalay3 - 2011.08.31. 17:11

Kedves Wki76! Köszönöm az észrevételedet, de nem kívánok változtatni rajta. Ha tényleg megnézted az irományaimat, akkor láthatód, hogy az esetek max 2 %-ban vettem át Wiki anyagokat (Free Enciklopedia - tehát szabad a felhasználása, viszont nincs szerző akit jelezni tudnék - jogosan). Kizárólag abban az esetben fordultam, igen ritkán ehhez a módszerhez, amikor valamely város vagy vár esetében olyan összefoglaló anyagot találtam a történelmi múltról, amelyet mindenképpen közlésre méltónak találtam (aki ismeri a Wiki stílusát, úgy is tudja, hogy onnan van). Miután magam is meg tudom fogalmazni mondanivalómat, így ezért, mint említettem, elég ritkán fordultam ehhez a módszerhez. Hogy megkönnyítsem ennek az ellenőrzést, megadom neked a katalógusom címét, ahol az összes internetes megfordulásom egy lapon össze van szedve (http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasaimrol-szolo-beszamolok.html). Külön figyelmedbe ajánlom az egyes országoknál (elsősorban Svájc, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Németország) az összefoglaló jellegű beszámolóimat, hogy lásd: mindent meg tudok oldani saját erőből, ha azok sem jók neked, akkor veled nem lehet mit kezdeni. Maradtam tisztelettel, GáborP.s.:Megemlíteném, hogy én magam is írogatok a Wiki-be és már láttam olyan anyagot, amely az én által közölt dolgokat használta fel, Én csak örültem neki.

Wiki76 - 2011.08.31. 11:38

Gábor! A Wikipédiát egyszerűbben is bemásolhatod ’élménybeszámolódba’. pl. egyszerűen csak beírod: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zakopane Beszámolód első három mondata kivételével a többi egy az egyben a Wikipédia ezen oldaláról származik. Mindenki használhat forrásmunkákat, lexikonokat, útikönyveket, de így azért egy kicsit túlzás! Kellemetlen helyzetbe hozva az OnGo szerkesztőit (szerzői jogok) és mélységesen lenézve az OnGo olvasóit. Hogy, miért jó ez Neked? Erre magadnak kell majd válaszolnod. Most büszke vagy, hogy a szerkesztő kiemelte a Wikipédia másolatodat? Ennek az írásodnak így csak annyi értelme van, hogy tudjuk, a klaviatúrádon kifogástalanul működik a CTRL, a C és a V billentyű. A helyedben az előbbi billentyűk használata helyett, régebbi írásaidban is, visszamenőlegesen kiraknék néhány tucatnyi idézőjelet és a forrás megjelölését, ha már egy az egyben átvetted azokat a szövegeket is. ( és persze a blogodban, és az ittvoltam.hu-n is )


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina