Barcelonai városnézésünk 4. napja

Spanyolország Barcelona

Ott-tartózkodás ideje: 2011. máj. 18.  - 2011. máj. 23. (5 nap)

0 hozzászólás I 14 411 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mikeve Beszámolója

Cimkék: barcelona montserrat templom 

Barcelonában töltött 3 mozgalmas nap után egy kis friss levegőre vágytunk, így „pihenésképpen” nekivágtunk Montserratnak. A vonat a Catalunya állomásról indul. Automatából kell jegyet venni rá. Már itt el kell döntenünk, hogy mivel megyünk fel a hegyre. Aki nem szereti az imbolygó kabint maga alatt, annak egy sikló változatot is kínálnak. Mindkét feljutási hely máshol van, tehát ennek függvényében kell jegyet venni. Kombinált jegy, mely magába foglalja a vonat és a sikló/kabinos felvonó oda-vissza utazás árát, így ha megvettük a jegyet, akkor egész napra jók vagyunk. Mi a kabinos felvonót választottuk, így hamarabb kellett leszállni a vonatról, a siklóhoz még tovább kell utazni. Csak egy aluljárón kell átmennünk és rögtön ott is van a felvonó alsó állomása. Kisebb csoport szállt le velünk együtt, akik szinte azonnal fel is mentek, de mi 4-en már nem fértünk be a kabinba, így egy kicsit kétségbe estünk, mert ki volt írva, hogy ebédszünet következik. De tök rendesen voltak, mert minket is felvittek. Még jobb is volt, mert a nagy kabinban körbe tudtunk járni, volt hely bőven a nézelődéshez és a fotózáshoz. Ugyanazon az elven működött, mint a barcelonai telefrico, egy le-egy fel. Csak ez sárga volt, nem piros. Kb 10 perc alatt fenn is voltunk, de az időérzékem tulajdonképpen elveszett, mert csodálatos volt a kilátás, nem győztünk képeket csinálni. Olyan volt, mintha az égbe mennénk. Aztán egyszercsak megérkeztünk. Hihetetlen magas sziklák közé érkeztünk, meredeztek az ég felé, mint a sípok, köztük pedig eltörpültek az épületek. Ezen a szinten voltak az épületek, a kolostor, különféle vendéglátó egységek, szálloda, játszótér….és többek között a híres fiúkórus.
Elsőnek itt néztünk szét, bementünk a kolostorba, a Santa Maria de Montserrat-ba, majd a belsejében egy magasabb helyen felállított szoborhoz, (a montserrati fekete szűz gyermekével) is sorba álltunk. Azt mondják, hogy minden katalán életében legalább egyszer elzarándokol Montserrat-ba és megfogja az almát tartó kezet. A szobor egy üveg mögött van, de a keze kilóg az üvegből, ami egy almát fog. Mondanom sem kell, az alma teljesen fényes. A kolostor udvarán gyertyák ezrei égnek, ennek is katalán jelentősége van, nem mindegy milyen színűt gyújtasz és hová teszed.
Erről a szintről még tovább lehet menni fogaskerekűvel, még vagy 1000 métert. Felkapaszkodtunk a Szent János siklóval, ahonnan még pazarabb kilátás tárult elénk. Útjelző táblák segítenek eligazodni, ki merre, hány kilométert akar még gyalogolni. Mi (időhiány miatt is) egy könnyebb, rövidebb túrát választottunk, ami ugyan tényleg nem volt messze, de a köveken való lépkedés, odafigyelés, nehogy orra vagy fenékre ess, azért lelassított. Egy kicsi kápolnaszerűségig mentünk föl, ott persze megint egy sorozat fotó, aztán vissza a siklóig. Közben persze próbáltuk a sziklákat elnevezni, ki mit nézett ki belőle. Visszautaztunk a siklóval a kolostor szintig, majd egy kis séta után lementünk a kabinnal, végül visszavonatoztunk Barcelonába. Persze még nem volt késő, így elmentünk az Diadalívig, ott bevágtunk egy paellát (természetesen kagylósat, rákosat) majd a Ciutadella Park felé vettük az irányt. Ez egy zárt park, a bejáratnál tábla hirdeti, hogy este 9-kor záróra. A park csodálatos, igazi gyerekparadicsom. Játszóterek, hatalmas zöld területek, csónakázótó, egy csodálatos szökőkút, pálmaház és a városi állatkert is itt van. Úgy vettem észre, szeretik is a családosok a parkot, sokan voltak és láthatóan jól érezték magukat. Végigsétáltunk rajta, majd a túlsó végén kimentünk és átsétáltunk a Barcelonata negyedbe. Szűk sikátorok, kis boltok, igazán nagyon hangulatos volt. Persze ismét a Rambla, majd metróval a szállásra, aztán fürdés, fekvés, alvás.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina