Caledonian Hotel, Oban

Egyesült Királyság Oban Caledonian Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 24.  - 2011. okt. 01. (7 nap)

0 hozzászólás I 1 317 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vargacsaba Beszámolója

Cimkék: Caledonian  Hotel  Oban  Skócia 

Caledonian Hotel értékelése
vargacsaba értékelése:

3.8

Az értékelések összesen:

3.8

Eddig 1 utazó értékelte.

Egy hetet töltöttünk a hotelben kettesben. Lehetne panaszkodni bizonyos dolgokra, de aki beteszi a lábát Nagy-Britanniába, annak tudomásul kell vennie, hogy elhagyta Európát, és itt egy kicsit másképp mennek a dolgok.
Az árak pl. nem magyarok számára lettek kitalálva, 1185 GBP volt a szállás, bed and breakfast, de itt minden kétszer annyiba kerül, mint otthon. De mégis csak tudom ajánlani a szállodát, mert habár rengeteg szálláshely van Obanben, de nagyon sok még nem modernizált, ezért azok tényleg elviselhetetlenek lennének egy magyarnak, nagyon úgy érezné, hogy becsapták a pénzéért.
Mi egy ocean view szobát béreltünk, higgyétek el megéri az a kis felár, a kilátásért, az ablakfülkéért, ahol elücsöröghetsz az esőt nézve. A hátsó szobák egy zajos utcára néznek.
A fürdő teljesen fel van újítva, egyedül azt találtam furcsának, hogy a borotválkozáshoz a konnektort az előszobában kellett felkapcsolni.
A szoba tágas, főleg az ablakfülke miatt, ahol elücsöröghetsz a fotelban, ha már nem bírsz mászkálni. És szürcsölhetsz teát vagy kávét, mert az jár a szobához, mint minden rendes brit szállodában.
Az ablakok még a hagyományos felhúzós típusúak, eleinte ketten veselkedtünk neki, hogy felhúzzuk. Szükség is van rá, mert a takarítószemélyzet nagyon hisz a különféle vegyi tisztítószerek hatásosságában. A tisztasággal egyébként nincs gond, minden nap takarítanak, egy hét alatt kétszer cseréltek törölközőt, egyszer ágyruhát.
A wifi ingyen van, híreket nézni elég, de már skypolni egy kicsit lassú.
A személyzet kedves, de nem viszi túlzásba, csak amennyire kell.
A reggeli kicsit próbál európai lenni, de inkább angolos. Van büfé, de csak módjával (egy sonka, egy sajt, pirított kenyér, jó feketén, lekvárok, müzli, kornfléksz, befőttek, gyümölcslevek, sütemények). Viszont rendelhetsz meleg reggelit (kávé vagy tea persze), full scottish breakfast, amivel elindul a nap, füstölt hal (kipróbáltam, elég erős indítás reggel), főtt tojás, meg ilyenek.
Természetesen van étterem és bár, de van annyi jó étterem a városban, inkább próbáld ki azokat (két Michlen guide-os halétterem is található a kikötő két oldalán.)
Egyébként több magyar is dolgozik a felszolgálók között, ritka élmény nekik a magyar vendég.
Ami a legnegatívabb, az a parkolás. Csak a Corran Esplanaden lévő szállodáknak van saját parkolójuk, a belvárosiaknak nem. És természetesen az egész város parkolóövezet, kivéve szombat estétől hétfő reggelig, meg persze minden este 6.-tól reggel 9.-ig. A legjobb megoldás a vasútállomás és a kompkikötő között lévő parkoló (a szállodával szemben, 3 perc), ahol 3 fontért lehet 24 órát parkolni. Mondjuk parkolóőrt egész héten nem láttunk, de több helyen figyelmeztetnek kamerás megfigyelésre.
Ami még meglepetésként ért, azok az esti koncertek az étteremben hétfőn, szerdán és pénteken. Ezeket sehol sem hirdetik meglepő módon, de úgy vettem észre a személyzet sincs tisztában ezekkel az eseményekkel. Ha pont alattad van az étterem, akkor hallod rendesen.
Mindenesetre mi kellemes élményekkel távoztunk, jó választás volt a szálloda.
vargacsaba kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
1 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina