Barcelonai városnézésünk 5.napja - Búcsú Barcelonától

Spanyolország Barcelona

Ott-tartózkodás ideje: 2011. máj. 18.  - 2011. máj. 23. (5 nap)

1 hozzászólás I 7 205 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mikeve Beszámolója

Cimkék: barcelona  kagyló  rambla  tengerpart 

Elérkezett az utolsó napunk ebbe a csodálatos városba. Ma jött el a lazulás ideje. Házunk aljába egy kerékpárkölcsönző működött, (így, mivel a leakasztós bicikli kölcsönzésére nem jöttünk rá) itt béreltünk bicajt 12 órára. A szokásos papírkitöltés és fizetés után felpattantunk a lovainkra és a nyakunkba vettük a várost. Barcelona fantasztikus bicikli utakkal rendelkezik, szinte mindenhol külön sávok vannak. Lementünk a tengerpart felé, de még nem fürödtünk, hanem a tengerészeti múzeumot néztük meg. Illetve szerettük volna, de az már 2 éve felújítás alatt volt, így egy kicsinyke rész volt csak megtekinthető, de az legalább ingyen. Innen fölfelé, a városba vitt az utunk, át a Diagonalon, föl a dombra. Itt van egy kolostor, ami emeletes kolostorral büszkélkedhet. Monastir de Pebraldes. Hát eléggé kifulladtam, mire felértünk, időnként még tolni is kellett a bicajt, de mindig arra gondoltam, hogy visszafelé milyen jó lesz. Kapun keresztül egy kis középkorba csöppentünk. Macskaköves utcácskák, régi kolostorok. A kerengő része fizetős volt, így én ezt kihagytam, de a párom bement és csinált egy pár fotót és elmesélte, hogy hallotta az asszonyokat énekelni. Visszafelé csak úgy suhantunk, lobogott a hajunk (inkább csak az enyém). Hazatekertünk, átvedlettünk strandcuccba, (change bikini) visszapattantunk a bicajra és mentünk a Marinán lefelé. Most a Port Olimpic-on balra mentünk és elég messze kitekertünk a parton. Egyik tengerkaréj jött a másik után és miután úgy vettük észre, hogy mindenhol kb. ugyanannyian vannak, így megálltunk, megkötöttük a lovakat és irány a tenger! Nem mondom, hogy meleg volt, szokni kellett, de miután megszokta testünk a vizet, már igen kellemes volt. Jó kis hullámok jöttek, a part szélén élvezték is a gyerekek. Eltöltöttünk itt egy pár órát, napoztunk, fürödtünk fölváltva, majd estefelé visszamentünk, leadtuk a kerékpárokat (amik fantasztikusak voltak, szinte nem is kellett tekerni) majd ismét öltözés, és vissza a tengerpartra egy utolsó este eltöltésére, de már gyalog. A tengerparti biciklizés során kinéztünk egy jó helyet, ide mentünk vissza. Már megint fish soup és kagyló, párom gaspacho levest evett és valami azonosíthatatlan halas ételt. Majd elgurultam utána. (íratlan szabályunk: a nyaralás alatt nincs fogyókúra, eszünk, amennyit és amit akarunk, aztán majd itthon böjtölünk) De olyan isteni volt! Még egy utolsó séta a parti sétányon, föl a Ramblán, egy utolsó vásárlás, ami még lemaradt, majd vissza a szállásra, pakolás a másnap hajnali indulásra. Sajnos hajnalban rosszul lettem, a féktelen kagylóevésem nem maradt büntetlen, így a reptérre félholtan húztam a bőröndömet és már megértettem, miért van szükség a repülőn hányós zacskóra. (de szerencsére nem kellett, addigra viszonylag helyreállt a béke a gyomromban) Itthon aztán a szám is bedagadt, szóval bármennyire is imádom a kagylót, legközelebb vissza kell fognom magam, mert azért kihagyni biztos nem fogom!
Összességében ez az 5 nap csodálatos volt! Barcelona csodaszép város, ezernyi látnivalóval, tengerparttal, pálmafákkal, isteni ételekkel, kedves emberekkel, nagyszerű közlekedéssel és normális árakkal. A szállásról csak jót, az időjárás is kedvezett nekünk, igazán semmi negatívumot nem tudok mondani, sőt, ha tehetném, felírnám receptre mindenkinek!
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2011.10.12. 08:31

Jó volt olvasni a beszámolóidat, várom a következőket! Köszi a sok szép fotót, egy kicsit én is ott lehettem Barcelonában.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina