London 2011 1.nap

Egyesült Királyság London

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 28.  - 2011. okt. 02. (4 nap)

0 hozzászólás I 3 239 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója

Cimkék: London Buckingham Palace Big Ben Hotel 

Hajnali 4 órakor érkezik a taxi értünk. Kicsit korán van… Nem baj, fél 8kor már Londonban vagyunk, magyar taxis jön értünk és visz a szállodánkba. Lerakhatjuk a bőröndjeinket, és nekiindulhatunk a városnak. Az első teendő egy igazi angol reggeli elfogyasztása. Sült sonka, kolbász, tükörtojás, hasábburgonya, bab, hozzá angol tea. Egész napra jóllaktunk, sok is volt egy kicsit.
Elbuszozunk a Trafalgar térre, fotók, nézelődés, buszok, lovas rendőrök. A közelgő olimpia itt is jelen van: a visszaszámláló kijelzője ekkor éppen 303 napot jelez. Következő célunk a Buckingham Palota, végig sétálunk a The Mall-on, a St. James’s Park oldalán a palotáig. Lefotózzuk az őröket is, visszafelé a parkon át megyünk. Hihetetlenül merészek a mókusok, felszaladt egy a farmeromon… A pelikántól kezdve a vadludakig sokféle állat megtalálható ebben a szép parkban. Ebédidő van, tele öltönyös emberekkel a fű.
A Horse Guards-nál lovasokat fotózunk, és kiérünk a Whitehall-ra. Az első piros telefonfülkénél kötelező fényképezkedni, majd tovább a Big Ben és a Westminster apátság felé. London Passunk van, kötelező bemenni az apátságba. Hihetetlen méretek és gazdagság jellemzi, egy fél nap kellene rá, hogy végignézzünk. Nekünk nincs annyi, így tovább a Parlamenthez. A Big Ben tetszik talán a legjobban. Átsétálunk a Westminster hídon, innen jó a kilátás a Big Ben felé, és a London Eye felé is. Óriási sor állt a London Eye-nál, és meg is állt negyed órára, így csak nőtt a tömeg…
Átsétálunk a következő hídon a Temze felett, a Charing Crossig, majd a Covent Gardenig. Ha semmi mást nem csinál az ember, csak sétálgat az utcákon, és nézegeti a nagyon is jellemző, stílusos házakat, akkor is jól érzi magát. A hosszúra nyúlt séta közben besötétedik, vacsora, majd vissza a szállodába. Az Arsenal stadion közelsége, és aznapi BL-meccse miatt a célunk, hogy beülünk egy pubba, lehetetlenné válik. Százával állnak a pubok előtt a piros-fehér ruhába öltözött szurkolók. Így esti pihenőt tartunk, de a meccs kezdetére nyugalom lett a környéken, így aki akar/tud, az beül 1-2 sörre a közeli pubba. Első napnak elég is ennyi… Beájulás az ágyba, alvás… Folyt. köv…
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo