London 2011 4. nap -Ramsgate, Broadstairs

Egyesült Királyság Ramsgate

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 28.  - 2011. okt. 02. (4 nap)

0 hozzászólás I 1 731 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója

Cimkék: London Buckingham Palace Big Ben Hotel Tower Greenwich Pál Museum Mansion Wimbledon Piccadilly Oxford street Ramsgate Broadstairs 

Fél napunk van Londonban, mert Ramsgate-be vagyunk hivatalosak egy éjszakára. Camden Market: hihetetlen méretű piac egy óriási istállóból átalakított szép épületben és környékén. Az odavezető utcán üzletek sora. A márkás menő boltoktól kezdve a legolcsóbb bizsus üzletig minden megtalálható itt. Itt is előjön a multikulturális jelleg. Nepáli étkezdében eszünk, de ennél még jóval extrábbak is előfordulnak. Sajnos nekem nincs hely a bőröndömben, így hütőmágnest, kitűzőket, képeslapokat veszek. Legközelebb, ha megyek, feladok odafelé egy üres nagy bőröndöt, és bevásárolok. Visszafelé menet kb. tízszer annyian vannak, mint reggel, amikor jöttünk. A tömeg magával sodor, figyelni kell nagyon.
Elmegyünk a bőröndökért, és irány a St Pancras Station. Innen indul vonatunk Ramsgate-be, a tengerpartra. Óriási a pályaudvar, kívülről megőrizték a régi stílusát, de belülről teljesen modern, olyan mint egy pláza. Csak éppen vonatok indulnak belőle. Pontosan érkezünk. Lepakolás, és irány a tengerpart! Éppen megy le a nap. Nem gondoltam volna, hogy ilyen szép igazi tengerpartja van ennek a kisvárosnak. Sokkal szürkébbet gondoltam volna. Színes házak, sok szép vitorlás, olasz tavernák, fish&chips mindenütt. A tengerpart homokos, besötétedik mire körbesétáljuk, kötelező egy adag fish&chips elfogyasztása. Utána éjjelig beszélgetünk néhány korsó cider mellett, a „szép” angol fiatalok meg buliznak mellettünk ezerrel.
Az utolsó napunkon Broadstairsbe megyünk, megnézni a beachet. Október 2. napja van: az angol gyerekek fürdőruhában szaladnak a part felé. Meleg van az igaz, majdnem 30 fok, de erős szél fúj, a tenger kb. 15 fokos. Őket nem riasztja el, nekik ez az év egyik legmelegebb napja. :) Dickens háza is itt a part mellett látható, fesztivált is tartanak a tiszteletére minden évben.
Nem tudom, hogy miért, de teljesen másnak képzeltem az angol vidéket, sokkal világosabb, naposabb, színesebb élőben. Lehet, hogy szerencsénk volt az időjárással, de amúgy is nagyon tetszene. El tudom képzelni, hogy eltöltsek itt hosszabb időt is. Sajnos sok időnk nem volt, indulni kell vissza Londonba, vár a hideg, esős Budapest.
rothman kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina