Madridi 2 napos villám látogatásunk

Spanyolország Madrid

Ott-tartózkodás ideje: 2011. okt. 04.  - 2011. okt. 06. (2 nap)

0 hozzászólás I 6 452 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar farkasdine Beszámolója
Ezt írtam röviden egy érdeklődőnek:
Nekünk is volt szerencsénk megnézni az októberi ünnepélyes őrségváltást. Kár lenne kihagyni. Nekünk nagyon tetszett. Mi is kb. fél 11 körül álltunk sorba (kb.30. hely körül lehettünk, a végén már nem lehetett látni a sor végét:-)) fél 12 körül kezdik beengedni a népet, már aki befét, a többi kintről a kerítés mögül nézheti az egészet. Mi az első sorban a kordon mögül néztük és fényképeztük, videóztuk. Ezen a szerdán (amikor az ünnepélyes őrség váltás van) csak délután 3-tól lehet bemenni a palotába (akkor mint minden szerdán eu-soknak ingyenes) A hosszú sortól nem kell megijedni mi is fél óra alatt bent voltunk, pedig jó nagy kanyarban a katedrális lépcsőjénél volt a sor vége. De megéri nagyon és ne haggyátok ki semmi képpen a péncél termet sem (ezt az udvarról külön bejáraton lehet megközelíteni) fantasztikus élményt nyújtott számunkra a rengeteg ló és lovas péncél 2 szinten. Este 6-tól meg a Prado múzeum ingyenes 8-ig,(itt is a sortól nem megijedni, ide még gyorsabban bejutottunk mint a királyi palotába, pedig hosszabb volt:-)) igaz csak futtába lehet megnézni 2 óra alatt, de azért van mit nézni bőven ott is.
Nekünk is szerencsénk volt, igaz csak 2 napot voltunk átutazóba Madridba (Marokkóból hazajövet) a teljes napunk pont október első szerdájára esett, így sok mindent láttunk (bár közel sem mondanám, hogy mindent, pár napot-hetet simán el lehetne ott tölteni) ingyen, és élmény volt sétálni minden felé, a sok csodás épületben, utcákban gyönyörködni mind nappal, mind este. Teljesen rabul ejtett ez a város.
Ha nem sajnáljátok a városnéző buszra a pénzt (felnőtt 20 euró/1 nap, 24,-/2 nap; gyerek és nyugdíjas 9,-/1 nap; 12,-/2 nap-os jegy) ezzel az adott napon keresztül kasul járhatjátok a várost, annyiszor szálltok le és fel ahányszor akartok és ahol akartok. 5-10 percenként jönnek egymás után a buszok, meg fogjátok ismerni a megállóját mindenhol. Piros, emeletes busz, nyitott felső szint....
A repülőtérről bejutni a városba nagyon egyszerű, mi metróval tettük meg. Először voltunk így "magunkba" utazási irodát kihagyva ilyen messze, kicsi német nyelvtudással, de mondhatom minden simán ment. Féltem a közlekedéstől először, de rájöttünk nagyon jól ki van találva Madrid metró hálózata, és az útbaigazító táblákkal nagyon egyszerű minden. Fél óra metrózás, 1 átszállás és pikk-pakk 200 m-re jöttünk fel a föld alól a szállásunktól. A Gran Via-n laktunk, hostelbe ami szerintem nagyon korrekt volt. Ezekről tudni kell, hogy bérlakások vannak kialakítva 2-3-4- és még több főnek/szoba szállások közös konyhával és fürdőkkel. Mi úgy érzem nagyon kifogtuk, tiszta, rendezett, a konyha teljesen berendezve de tényleg mindennel, tűzhely, hűtő, mikró, edények,...stb. (még aut.mosógép is volt) 2 fürdő teljesen modern, zuhanyfülkékkel... Szóval jó volt és az ára is 27,5 euró/fő/2 északa, reggelivel. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Írhatnék még többet is, pedig csak 2 napot voltunk.
Nem tartom kizártnak, hogy egyszer visszatérünk.
Szóval csak ennyit "röviden".
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo