Õszi kirándulás Brugge-ben

Belgium Brugge

Ott-tartózkodás ideje: 2011. okt. 30.  - 2011. okt. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 551 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 02. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Menta Beszámolója

Cimkék: belgium brugge sajtfondü csokoládé csoki 

Október utolsó előtti napja remek alkalom volt egy brugge-i kiránduláshoz. Brüsszelből csak egy óra az út.

A város a világörökség részévé van nyilvánítva, nem véletlenül. Az épületek nagy része, az óvárosa szinte változatlan a középkor óta. Olyan, mintha egy mesekönyvbe csöppentünk volna. A várost keresztülszelő csatornák még különlegesebb hangulatot adnak.

A késő őszi időpont ellenére rengetek turista kereste fel vasárnap. Az éttermek teraszai megteltek a főtéren, a városnéző lovaskocsik megállás nélkül vitték körbe utasaikat a macskaköves utcákon és számomra csodával határos módon a nagy tömegben nem ütöttek el senkit.
Ami számomra nagyon furcsa, hogy a belváros minden részébe beengedték az autókat és buszokat, ami kissé rombolta a középkori hangulatot, a veszélyről nem is beszélve.
Rengeteg ember sétálgatott az utcákon, hidakon, egyik boltból ki, másikba be - majd mindenki félreugrott, hogy elengedje a kocsikat és buszokat. Ennek ellenére egyszer sem láttam balesetet.

Érdekes, hogy a modern boltok éppúgy belesimulnak a hangulatos környezetbe, mint bármelyik százéves söröző, étterem, kávéház vagy múzeum.
Belgiumhoz híven egyik csokibolt éri a másikat, ahonnan isteni illat jön ki, és ember legyen a talpán, aki nem gyengül el a gazdag kirakatok láttán. Némelyik felér egy műalkotással. Több helyen tapasztaltam, hogy a kávéházak a kávé mellé pár szem csokit is adnak kóstolónak, amit nagyon jó ötletnek tartok. 3 kávé és garantált a csokimérgezés is. Készítettem egy galériát csak a belga csokoládékról, íme: http://ongo.hu/galeriak/23531

Feltétlen meg kell említenem a számomra legkedvesebb boltot a városban: Bubbles at home. Kézzel készített szappanokat árul, egy kellemes üzlethelyiségben. Akkor is érdemes benézni, ha nem is szeretnénk vásárolni, ugyanis a szín- és illatkavalkád magáért beszél. Vannak természetes anyagokkal és parfümmel illatosított szappanok is, kimérve előrecsomagolva vagy frissen szeletelve. Kérésre ajándékcsomagolást is készít a tulaj.

Ha Belgium, akkor sajtfondü.
Otthon is elkészíthető a szósz fondüszett és megfelelő sajt birtokában, de érdemes étteremben is kipróbálni, már csak a hangulat és az ízkavalkád miatt is.
A leoven-i 't Fonduehuisje pont egy ilyen hely. Brugge-höz hasonlóan nagyon népszerű volt vasárnap este, mind a fedett étteremrész, mind a fűtött terasz teli volt. Nemcsak sajtfondüt, hanem normál fondüt és asztalra helyezhető mini-grillen elkészíthető ételeket is kóstolhatunk. Mi a normál sajtfondünél maradtunk. Rettentő laktató, rettentő finom.

Hazaérve a sok csokoládé és (valljuk be, zsíros) sajt után az ember egy második gyomor és egy fitnessbérlet után áhítozik. Hiszen nem lehet elkövetni azt a hibát, hogy Belgiumban sem csokit, sem sajtot nem eszünk!
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo