Országos kéktúra 7. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2011. okt. 30.  - 2011. okt. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 653 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Kisebb szünet után újra sikerült folytatnom kerékpáros túrámat. Már vártam tudjak tekerni egy ilyen szép őszi napon is. A Putnok-Mályinka szakaszt télre akartam meghagyni (hóban), mivel itt van a közelemben, de mivel ma menni akartam ez maradt itt a közelben.
Vonattal elmentem Putnokig. Na ez sem volt egyszerű mert egy muki szintén biciklivel, na és otthon kipakolta az egész spájzot amit magával hozott 3 Tescós szatyorban. Ezzel nem is lett volna gond, ha nem foglal el vele minden helyet, kértem rakja beljebb a biciklije mögé akkor én is oda tudom tenni a bringát. Neki jobb ötlete volt, keressek máshol helyet a biciklimnek. Mindig szerettem az ilyen ilyen segítőkész embereket. Így vonat ajtóba kellett tegyem a bringát és mindenhol figyelni van-e fel- és leszálló utas.
Putnokon aztán végre már semmi nem zavart a tekerésben, persze mentem vagy 3 km mire rátaláltam a helyes nyomvonalra és még mindig az állomáson tartottam :) Kissé túlöltöztem magam, így szép lassan veszegettem le a felsőket. Jó darabig aszfalton tekertem majd be az erdőbe. Igazán szép sárgába öltözött erdő fogadott, levelek már szállingóztak le a fákról. A nap is besütött a fák között, igazán kellemes volt a tekerés. Tartottam tőle itt ott sár fogadhat, de semmi említésre méltó nem volt.
A Damasa szakadék meglátogatása miatt tettem egy kis kitérőt. Mivel úgy tűnt elhaladok mellette, egyszerű módszert választottam, két út között legrövidebb táv az egyenes:) Na nem ez volt a nap ötlete. Mert szép kis völgybe le, hegyre fel táj fogadott. Azért átküzdöttem magam. Itt begyűjtöttem a geoládát is. Aztán már a kijelölt úton mentem, mit mondjak sokkal egyszerűbb volt. Újra kiértem a kéktúra nyomvonalára, még vissza mentem 1,3 km addig a pontig ahol letértem. Szépen meglegyen ez a kis táv is. Upponyban pecsételtem egyet a kéktúra füzetbe. Saját füzetem nem találtam meg, így most a Zotyóéba mennek a pecsétek, majd kicserélem a lapokat ha meglesz az enyém. A Lázbérci víztározó mellett is szépen eltekertem, itt már újra aszfaltos rész fogadott. Túrám végén szépen haza tekertem Barcikára. Ez egy nagyon kellemes kis őszi túra volt.
Mai túrám 19,1 km volt, teljes tekerésem viszont 50 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 14,4 %-t (161,9 km), valamint a teljes kéktúrából 10,8 %-t (273,8 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina