Országos kéktúra 8. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2011. nov. 02.  - 2011. nov. 02. (1 nap)

2 hozzászólás I 1 528 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Immáron a 10. szakasz jött a teljes kéktúrámban. A 3 nappal ezelőtti túrámon felbuzdulva, ma újra neki vágtam egy szakasznak. Reggel Egerben volt dolgom, utána autóval át Sirokra, innen már nyeregbe pattantam.
Mai túrám bevásárlással kezdetem, ahogy mentem be a boltba, előttem ment egy 80-100 kiló körüli nőnek látszó ember féleség. Ahogy belép előttem az ajtón, látom szép lassan dől hátra felé. Nem is léptem közelebb, mégis csak csúf halál lenne egy ilyen alatt végezni. Látom egyik kezével kotorászik a háta mögött. Még jó hogy nem voltam közelebb, mert kilincs magasságban én teljesen mást hordok, arra pedig nem lett volna jó ha rámarkol.
Miután túléltem a reggeli bevásárlást, eltekertem az állomásig. Innen indul mai túrám, dobtam is egy újabb pecsétet Zotyó füzetébe :)Aztán feltekertem a várba, 5 fok volt, de mire felértem már megint levettem fele cuccot magamról.A lépcsőkön is felvittem a bringát, megérte pár jó fotóért. Nagyon szép látvány fogadott, a völgyeket még pára fedte. Begyűjtöttem a közeli geoládát, majd át a szomszédos sziklákhoz és tekerés tovább. Szép lassan nap is egyre jobban előbukkant, kellemes őszi időben tekertem ma is. Rozsnokpusztán újabb pecsét és haladtam is tovább. Innen még az erdőben is aszfaltozott út vezetett, majdnem Szarvaskőig. Több helyen megálltam fotózni, mert az őszi erdő színeit kár lenne kihagyni. Egy helyen tettem némi kerülőt egy geoláda miatt. Majd a Szarvaskői kilátónál is begyűjtöttem mai utolsó ládámat. Gurultam egyet még az állomásig, nyomtam egy pecsétet itt is. Volt elég emelkedés a mai túrámban, de mégis egy könnyed jól járható szakasz volt. Vonattal át Szilvásra, innen még egy óra tekerés hazáig.
Mai túrám 19,9 km volt, teljes tekerésem viszont 64,1 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 16,2 %-t (181,8 km), valamint a teljes kéktúrából 11,6 %-t (293,7 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
9.3 (4 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2011.11.05. 19:20

Köszi. Egyik túrára igazán elkísérhetnél te is :)Messze még a vége de lelkesedésem töretlen :)

tantras - 2011.11.05. 09:38

Uram, maga nagyon ügyes és egyúttal irigylésre méltóan lelkes! Nagyon helyes, csak így tovább!!!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina