3 csodás nap Krtek városában

Csehország Prága Clarion Hotel Old Town

Ott-tartózkodás ideje: 2011. nov. 05.  - 2011. nov. 07. (2 nap)

6 hozzászólás I 3 380 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar smoncsi Beszámolója

Cimkék: Hradzsin  Óváros  Prága 

smoncsi értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4.8

Eddig 1 utazó értékelte.

Prágai kiruccanásunkat fokozatosan terveztük meg. Először megvettük a vouchert az interneten (megjegyzem szerintem nagyon jó üzletet csináltunk, ugyanis 3 nap 2 éjszaka szállás, 2 főre, reggelivel egy 4 csillagos szállodában, Prága 1. kerületében, közel az összes nagy nevezetességhez - a 3 nap alatt csak a pályaudvarra utazáskor szálltunk metróra - mindössze 28.900 forintunkba került). Ezt követően hosszú hónapok múlva döntöttünk úgy hogy ősszel látogatunk el ebbe a csodás városba. Terveink szerint októberben utaztunk volna, de a szállodában sajnos (mostmár tudjuk, hogy egyáltalán nem sajnos:) ) nem kaptunk csak november elejére szobát. Ezt követően vettük meg az Orangeways járatára a jegyeket. Éjszakai utazást választottunk, így novembert 5-én reggel 6 órára már Prágában voltunk. A Florence pályaudvarra érkeztünk, ahonnan egy metrómegállónyira volt a szállodánk. A szállodával való előzetes egyeztetést követően othagyhattuk csomagjainkat, felfrissítettük magunkat és 7 óra után már az óváros felé vettük utunkat.Én már voltam itt egy rövid látogatáson, a páromnak viszont ez volt az első útja Prágába, de mondhatom, hogy mindekttőnket elvarázsolt a város szépsége. Igaz az első napon borús idő volt,de ez nem szegte kedvünket így körbejártuk az egész óvárost és sétálgattunk a Károly-hídon,de a túloldalt szigorúan a másnapra hagytuk.:) Délután kettő óra előtt tértünk vissza a szállodába, ahol elfoglalhattuk a szobánkat. A szálloda minden téren nagyon pozitív csalódást okozott, a szobában tisztaság és kényelem, valamint jó meleg fogadott, így hát egy rövid délutáni szundikálást követően újult erővel vetettük bele magunkat az óvárosi estébe.
Másnap a kitűzött cél a Kisoldal (a Mala Strana), ezen belül is a Hradzsin (a várkomplexum) volt. Előtte még elsétáltunk a josefovba (Zsidónegyed), ami közvetlenül a szálloda melletti ucákban kezdődött és innen egy kellemes sétát követően érkeztünk meg a Károly-híd lábánál fekvő Kampa-szigethez, amit úgy is neveznek Prága Velencéje. (Egy fentebb fekvő hídon keresztül közelítettük meg a Károly-híd kisoldali hídfőjét és a Kampa-sziget után elkezdődött a vártúránk. A vár...egy csoda. Igenis ne sajnáljuk kiadni azt a kb. 2500-3000 Ft-ot legalább a "kis túrára", mert garantáltan csodás dolgokat fogunk látni!A kis túra árában benne van a régi királyi palota, a Szent Vitus székesegyház, az Arany utcácska, a Szent György templom és a Daliborka lőportorony megtekintése. Nekünk az Srany utcácska, valamint a székesegyház tetszett a legjobban. Mindent összevetve körülbelül 5 órát töltöttünk el a várban és észre sem vettük, hogy mennyi időt töltöttünk el ott. Visszafelé a Károly-hídon keresztül ismét az Óvárosban sétálgattunk. Szerencslnkre pont az ottlétünk alatt zajlott Szent Martin Borünnepe, mindenféle kirakodóvásárral, finom ételekkel és italokkal:)
Az utolsó napra hagytuk a Vencel-teret, ami ugyancsak kötelező látnivaló:)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
guido40 - 2012.01.28. 09:26

Krtek, a kisvakond.

Judi - 2011.12.24. 21:22

Krtek = Kisvakond:-)

szalay3 - 2011.12.20. 08:12

Szia! A sok gyatra beszámolóhoz képest ez egész jó, csak néhány bosszantó helyesírási hibát kellene kijavítani! josefov nagy J-vel, Srany=Arany, stb, de ezek javíthatóak. Viszont a címben szereplő Krtek mibenlétére sajnos nem jöttem rá, pedig Prága nekem is a kedvencem és vagy 10x voltam már ott, de ez a név nem igazán dereng! Üdv! Gábor

szalay3 - 2011.12.20. 08:12

szalay3 - 2011.12.20. 08:12

szalay3 - 2011.12.20. 08:12


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina