Disznóvágás a Hotel Lidoban, Vonyarcvashegyen

Magyarország Vonyarcvashegy Hotel Lido

Ott-tartózkodás ideje: 2011. nov. 04.  - 2011. nov. 06. (2 nap)

0 hozzászólás I 4 010 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. nov. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója
Hotel Lido értékelése
iadanyne értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4.8

Eddig 1 utazó értékelte.

Még tavaly megígértük magunknak, hogy újra elmegyünk Vonyarcvashegyre, a disznóölésre, mert akkor lemaradtunk a hagymás sült vér kóstolásáról. Az idén pedig összekötöttük 2 jeles ünneppel is, az én szép, kerek szülinapi és a házassági évfordulónkkal. November elején nekivágtunk tehát, tele kíváncsisággal a nagy útnak. Az idő szuper, a vendéglátás is, a malacka meg van, s várja sorsát. Jó sokan összegyűltünk, úgy látszik mások is kíváncsiak, hogy hogyan zajlik ma egy igazi disznóvágás. Sokunk emlékezetében van még a gyerekkori, fázós, hideg hajnal, a forró víz és forralt bor gőzölgése, a szagok és illatok, no és persze a csak ott és akkor ehető, kóstolható finomságok! Hát ezért megyünk, azt hiszem mindannyian.
Kezdjük hát a szombat reggellel: 8 órakor Tibor a főnök Úr pálinkás jó reggelt kívánt mindenkinek, s kínálta is azon nyomban a Jagermeistert, az Uniqumot és az igazi házi pálinkát. Bátorságot kellett önteni az emberekbe, hogy jól induljon a disznóvágás. Megszólalt a tangóharmonika is a régi kedves ismerős, Józsi kezei alatt. Igyekezett elnyomni a 185 kilós malacka sivítását, több-kevesebb sikerrel. Persze a nagyszerű szakember, a Böllér Úr nem hagyta sokáig izgulni a malackát, hamar megadta a kegyelemdöfést neki. Utána pedig olajozottan folyt a munka, perzselés, tisztítás, mosás, szétszedés, minden a megfelelő helyre, üstbe, kolbásznak, hurkának, disznósajtnak való. Közben éberen figyeltem, hogy mikor kóstolhatjuk a hagymás vért, s most végre nem maradtunk le! Olyan szorgalmasan dolgoztak a fiúk, hogy szinte észrevétlenül eltűnt minden az asztalokról. No, közben azért kaptuk a finom kóstolni valókat, a bőrkét, a májat, abált szalonnát, friss kenyérrel. Nem is folytatom tovább, mert csurog a nyálam a gondolatára is. Szomjazni sem szomjaztunk ám, egész nap kortyolhattuk a forralt bort is. A hangulat nagyon jó volt, ének-zene-tánc, fáradhatatlanul. Még meg sem éheztünk, már hívtak ebédelni minket. A frissen készült resztelt máj, krumplival, párolt káposztával, igazi csemege volt számunkra. Kicsit még napoztunk is a teraszon, majd elfáradva az egész délelőtti nagy hajtásban, elment a vendégsereg pihenni, s wellnessezni. Pár órás kikapcsolódás és éhezés után folytatódott a disznótoros finomságok kóstolása. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Az ilyenkor főzött orjaleves felülmúlhatatlan, a töltött káposztáról nem is beszélve, no és a frissen sütött hurkák, s kolbász! Egyszerűen nem lehet végig enni a kínálatot. Illatosak, guszták, s finomak voltak. A vacsora vége felé ért minket aztán a meglepetés. Tibor és Krisztina köszöntöttek minket, s egy tűzijátékos, gyönyörű tortát hoztak nekünk ajándékba! Hát meg kell, hogy mondjam, nagyon jól esett és meg is lepődtünk rendesen. Köszönet érte, s elmondhatjuk azt, hogy nem tapasztaltunk még ilyen szíves vendéglátást sem idehaza, sem pedig külföldi útjaink során. Abban is biztosak vagyunk, hogy vissza fogunk még térni ide a Lido Hotelbe, Vonyarcvashegyre.
Feltöltve: 2011. nov. 22.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
9.3 (4 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina