Abu Dhabi a kelet varázsa

Egyesült Arab Emirátusok Abu Dhabi Le Royal Meridien (classic)

Ott-tartózkodás ideje: 2011. nov. 14.  - 2011. nov. 21. (7 nap)

0 hozzászólás I 5 096 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. dec. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Jodie Beszámolója

Cimkék: Abu dhabi  Abu Dzabi  Egyesült Arab Emiratus  Emirates  Le Royal Meridien  Sheik Zayed Grand Mosque 

Jodie értékelése:

5

Az értékelések összesen:

5

Eddig 1 utazó értékelte.

Dubai-ban már voltunk , most egy novemberi esős , hideg , ködös napon Abu Dhabi felé vettük az irányt. Sharm el sheikre akartunk menni a családdal, de nem tudtunk időpontot egyeztetni, mivel mindenki sokat dolgozik. Így külön, külön mentünk el egy hétre.
Emiratessel repültünk, amiben sosem csalódtunk. Közvetlen járat csak Bécsből van. Kocsival odáig, parkolás valamelyik parkoló házban és már sinen is vagyunk , vagyis az Emiratesen :-)
Azért ha Bécs felé megyünk mindig számoljunk az A4-essel, ahol mindig történik valami.

Mivel közvetlen járat nincs Abu Dhabiba , Dubai-ig repültünk és onnan az Emirates légkondicionált buszával mentünk a fővárosba , ami 150 km-re van Dubai-tól . Éjjel értünk a reptérre , és két órás várakozás után elindultunk a sivatagon keresztül Abu Dhabiba. A 150 km végig ki van világítva és nyíl egyenes úton haladtunk. A buszon kb. húszan utaztunk , és rajtunk kívül mindenki aludt. Mi kiváncsiak voltunk az éjszakai buszozásra.

Nagyon jópofa soförünk volt, aki folyamatosan elszórakoztatta magát , fésülködött, énekelt, dobolt, beszélgetett a barátaival, kihangosítóval , egy volt a lényeg, hogy ne aludjon be hajnal négykor :-)
Megérkeztünk , és taxi várt minden utasra . Nagyon olcsó a taxi 60 ft körül van egy kilométer, de 60 ft litere a benzinnek is. A Le Royal Meridienbe szálltunk meg , amiben szintén nem csalódtunk.
Hajnali fél 5-re értünk oda és nem sokat aludtunk , mert már majdnem reggel volt. Az időeltolodás 3 óra. így mindig 10-11 körül ébredtünk , ami itthon reggel 7-8 óra.
Abu Dhabi csodálatos. Dubai hozzá képest kirakatváros az ujgazdagoknak. A főváros sokkal élhetöbb. Óriási sugárútjaival, bevásárló központjaival, 10 km-es kiépített tengerpart / Corniche/ , ahol fürödni, napozni, sétálni , naplementét nézni , bringázni , futni lehet. Külön van a 10 km hosszban futópálya és bringa út is.
Kerengők, ahol leülhetsz , aluljárók ami tisztább mint a konyha asztal , végig mozaikozva, szökökút mindenütt és óriási parkok , tavakkal, tele növényekkel, pálmákkal. És persze mecset minden sarkon ami sötét zölddel világít éjjel. Automatikusan kigyulladnak a fények ahogy lemegy a nap, és beindul az automatikus öntözés is. A naplementéről beszélni nem érdemes , nézzétek meg a fotókat , magáért beszél. Viszont eltünik 20 perc alatt. Vörös , csillog a vizen , minden este másképp látod.

Sokat sétáltunk , mivel az idö kellemes volt / 28 fok /, így sokkal többet láttunk, sokat fotóztunk és láttuk mennyit dolgoznak az építkezéseken. Szombat, vasárnap is folyamatosan egész éjjelig / video/. Hozzák, viszik a munkásokat busszal , gyerekeiket az iskolába , egyenruhában vannak, fantasztikusan meg van szervezve. Munka végeztével mehetnek sportolni , a kiépített futópályára és a parkokban lévő összes sport eszközt ingyen használhatják , amihez utmutatás is van , hogy használd, és milyen izomcsoportot fejleszt.
Még éjjel 11 után is futkorásznak sportolnak és piknikeznek , persze a kijelölt helyen. Van eredménye a fegyelmezett életnek, nagy a tisztaság és még az építkezések körül is fogyamatosan takarítanak. Nincs alkohol, nincs dohányzás az utcán , ha látnak valahol mégis szemetet amit persze a túrista dobott el , felveszik.
Szeretik és tisztelik az uralkodó családot. Felvirágoztatták a fővárost és 2030-ig megvan a fejlődési tervük , amitől nem térnek el. A szóbeszéddel ellntétben az olajból származó jövedelmük mellett a kereskedelem a számottevő , mivel náluk nincs adó és sokan hajóval rajtuk keresztül viszik az árujukat. Az üzletek kirakatai , óriás plakátjai tele vannak köszönő szavakkal. Köszönjük hogy jól élünk harminc éve.....azért idáig el kell jutni !!
De nem politizálunk, mi jó turisták vagyunk és mindenben a fejlödést nézzük és mindig jól érezzük magunkat.

Kimentünk egyik nap taxival a Sheik Zayed Grand Mosque-ba , amit a mostani uralkodó épített az apjának annak halála után. Nagyobb mint az Országház. Csodaszép hófehér építmény , a világon második legnagyobb Mecset a Kék Mecset után, ami turista látványosság , a közepén az előző uralkodó sírjával , amit nem lehet fényképezni és őr vigyázza éjjel, nappal. A többit lehet fotózni. A nők csak csadorba mehetnek be , így én is kaptam egyet. A bejáratnál van női öltöző és mindenki kap csadort és fejkendőt. A férfiaknak nem kell. Egész délutános kirándulás volt , majd taxival vissza , mert messze voltunk a fővárostól.
Semmi attrocitás nem ért bennünket. Ha az ember tiszteli az országot és felkészül mire kell számítania , akkor sima turista vagy. Persze nem lehet a strandról félmeztelen felsőtesttel a férfiaknak sem a sétányra kimenni , vagy étkezni, nem lehet nyilvánosan ölelkezni , csókolódzni, dohányozni , és inni. Viszont bikiniben napozhatnak a nők , persze nem a helyiek.De számomra ez természetes. Mindent lehet házon / hotelen / belül.
Rengeteg étterem van , olyan amilyet szeretnél. Arab,indiai,kínai, olasz,francia,japán , ír söröző / ez a szállodában volt / . Nagyon jókat ettünk elfogadható áron. Isteni fűszereket hoztunk a fűszerpiacról.
Mivel olcsó a taxi , megfogadtuk , hogy legközelebb Dubai-ból taxival megyünk át Abu Dhabiba , bár a vissza utunk is élmény volt nappal a sivatagon keresztül. Ja és még az autópája mellett is szedik a szemetet :-)
Biztos hogy visszamegyünk még. Ajánlom nektek is , főleg a télből a nyárba!
Értékeld az élménybeszámolót!
9.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina