Országos kéktúra 9. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2011. dec. 23.  - 2011. dec. 23. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 547 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. jan. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Hűvösebb napok járnak manapság a bicajosokra. De mégis úgy érzi az ember, hogy ez a tél nem olyan mint a többi. Lassan december vége és hőmérő alig bír bejutni nulla fok alá. Így hát nem csak néhány kilométer kerekezésre kapja elő az ember a bicajt, hanem terveket sző egy kisebb túráról. Így volt ez velem is. Ander Tomi barátommal kitaláltuk, ha ilyen szép idő marad a héten, akkor bizony egy rövidebb kéktúra szakaszba bele fogunk.
Így aztán pénteken reggel máris a vonaton találtuk magunkat és utaztunk Szögliget felé. Szádvárnál kívántuk folytatni a kéktúrát Bódvaszilas felé. A vasútállomásról bekarikáztunk Szögligetre, itt megkerestük Pista bácsi tájházát. Természetesen zárva volt a kapu, betudtunk volna menni, de mivel volt telefonszám kiírva felhívtuk Pista bácsit. Nagyon kedves volt, le is jött volna ha nem vár vendégeket. Így elárulta hol a kulcs és nézzünk nyugodtan körbe. Úgy is tettünk, bejártuk az udvart. A közelmúlt falusi élet kellékei voltak kiállítva, nekem gyermekkori képek ugrottak be ezek láttán. Egy virtuális Geoláda is volt itt, csekkoltuk. Ezután elindultunk a vár felé. Egy darabon aszfaltozott út vezetett, de aztán jött az erdei út. Ahol lassan feladtuk a biciklizést, túl mély volt az avar, és még némi hó is nehezítette a haladást. Az idő némileg nulla fok alatt volt, de folyt rólunk a víz. Egy jó km-t tolhattuk mire elértük a Szádvárat. Körbe jártuk a várat, fotóztunk. A kilátás is szép volt, igaz köd foltok nehezítették, de lehet így volt hangulatosabb. Egy félreeső falrész alatt megtaláltuk az aktuális Geoládát. Tomié volt a megtalálás öröme :) Várból lefelé jövet sem volt egyszerű az avarban, de azért szépen leereszkedtünk a bicajokkal. Áttekertünk a közeli Derenk község elhagyott romjaihoz.
Itt ért véget nyári kéktúránk. Így most innen fogjuk folytatni. Itt is kerestük a Geoládát. Egy vaddisznót is megszégyenítve túrtuk fel az adott fa könyékét, de egy elszáradt koszorún kívül semmi nem találtunk. Itt a nap is ránk sütött, igaz az időre eddig sem lehetett panaszunk. Irány kéktúra nyomvonala. Többnyire járható utakon vezetett, ez a rész elég jól tekerhető is volt. Igaz volt egy két kivétel ahol a gyaloglás könnyebb megoldásnak tűnt. A Szabó-pallagi erdészháznál tartottunk egy kis kaja szünetet. Látszik a ház teteje rendbe lett hozva, de a többi része még várat erre a feladatra. Én még az előbbi részen láttam két szarvast, 10-15 méterrel előttem futottak át az úton. Tomi viszont most látott egy ötös csapatot, erről most én maradtam le. Beereszkedtünk Bódvaszilasra, itt bizony lejjebb eresztettük az üléseket, könnyebb legyen egyensúlyozni. Mivel Tomi nem sokkal ezelőtt dobott egy orrost. Bizony ezen a részen már a nap háttérbe vonult, így kezdett az idő hideg lenni. Nekem még a sapkám nehezítette a kilátást, mindig a szemembe csúszott.
Bódvaszilas bizony nekem gyermekkori lakhelyem, így aztán be is tértünk keresztanyámhoz némi pihenőre. Aki ellátott minket minden földi jóval. Ezután már teli hassal mentünk le a vasútállomásra, beszereztem mai uccsó kéktúra pecsétemet. A fél hatos vonattal el is indultunk haza felé.
Mai túrám 11,6 km volt, teljes tekerésem viszont 32,6 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 17,1 %-t (193,4 km), valamint a teljes kéktúrából 12 %-t (305,3 km) teljesítettem. Idén ez volt az utolsó 11. túrám. Folytatás 2012-ben.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina