Országos kéktúra 10. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. márc. 15.  - 2012. márc. 15. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 607 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. márc. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
A hideg napok elvonultával egyre inkább érett a kéktúrázásom folytatása. Lassan talán a sár is elviselhető lesz a hegyekben. Tomi barátommal a mai napra esett idei első túránk ideje.
Korai indulás mellett döntöttünk, legyen időnk geoládázni is. Bódvaszilasra vonattal utaztunk le. Állomásról folytattuk is a kéktúrát, tavaly itt hagytuk abba. Pár km után Bódvarákónál már le is tértünk a kéktúráról. Az Esztramos alatt áttekertünk Tornaszentandrásra. A hegy alatt még befagyott pocsoják, itt ott sárfoltok vártak minket. Szentandráson a templomnál meg is lett a ládikó. Az idén részt veszünk a kerékpáros geoláda kupában is. Meglátjuk mire jutunk. Innen a hegyen át felkapaszkodtunk az Esztramosra. Legalább 3 őz és szarvas csordát láttunk. Egy részen annyira meredeken toltam fel a bringát, hogy megcsúsztam és hason csúsztam lefelé vagy 4 métert, közben bringát nem engedtem el. Innentől elég szépen néztem ki. Az Esztramoson dobtunk fotókat, csodáltuk a szép kilátást. Indultunk tovább, lefelé menetben egy vaddisznót zavartunk pihenőjében. Bódvarákón újabb geoláda és kéktúra pecsét. Aztán újra neki a hegyeknek, miután felkapaszkodtunk a tetőre, ott már egy kellemes tekerés várt ránk. Tornabarakony következett, itt volt vagy 2 km aszfaltunk. A faluban némi kérdezősködés után - embert sem nagyon láttunk - a templom melletti háznál meglett a pecsét. Áttekertünk Rakacaszendre, ahol újabb pecsétet szereztünk be. Innen indult a mai napunk legkeményebb része. A falu után szinte nem is találtunk kéktúra jelzést, több helyen le is tértünk a nyomvonalról, de valahogy mindig visszataláltunk. Ma sok túrázóval találkoztunk, az idény eleji jó idő sok embert csábított a természetbe. Aztán jött a sár. Volt egy közel kilométernyi szakasz full sár. Próbáltunk kimenekülni belőle, de ott meg a bozót fogott meg minket. Toltuk, vittük, vonszoltuk a húsz kilósra hízott bicajokat. Közben a cipőnkön is dagadt a sár. Miután leküzdöttük ezt a szakaszt meg is álltunk enni és pihenni. Utána indulás jött volna, de bizony első defektem van. Szerencsére van nálunk minden, így hárítottuk a hibát. Mondjuk a jó sáros kerék nem könnyítette meg a dolgunkat. Újra nyeregben, de csak néhány métert, Tomi szólt hátsó defektem is van. Újabb szerelés, amúgy sem álltunk jól időben, így már nem jutunk el Encsig. Így megkurtítjuk ezt a szakaszt. Irotán keresztül eljutottunk Felsővadászba, ahol mai kéktúránk véget ér. Itt is volt egy geoláda ,de sajnos hűlt helyét találtuk csak. Még a kocsmában nyomtunk egy ücsit és egy pecsétet.
Tekerésünk ezzel még nem ért véget. Szikszóig még 20 km vár ránk, ahol vonatra tudunk ülni. Aszfalton jobban futottak a kilométerek, de igyekeznünk kellett, ha nem akartunk sötétben tekerni. Szikszón elbóklásztunk kicsit mire meglett az állomás. Itt kiderült hétkor IC jön, amin csak áprilistól van kerékpár szállítás. Úgy hogy marad a 20 óra 30-s vonat. Időnk mint a tenger, így hát úgy döntöttünk áttekerünk még Miskolcra. Egy hogy a turulnál érintünk egy geoládát, na és elérjük a mai 100 km-t is. Tominak volt lámpája, nekem csak a telefonomon, ami hamar feladta. A hold sem volt a segítségünkre, valahol máshol bóklászott. Szinte végig a padkán tekerve eljutottunk a Turulig, ahol láda hűlt helyét találtuk. Arnót és Felsőzsolca felé mentünk, ne kelljen a forgalmasabb úton menni. Időben a Tiszain voltunk, Újabb Bzmotra szálltunk és irány haza. Kicsit hosszúra nyúlott ez a kezdő túra, de újabb élményekkel térhettünk haza.
Mai túrám 31,9 km volt, teljes tekerésem viszont 110 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 20 %-t (225,3 km), valamint a teljes kéktúrából 13,3 %-t (337,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina