Országos kéktúra 11. nap

Magyarország Dorog

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 17.  - 2012. ápr. 17. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 223 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. ápr. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Újabb túranaphoz érkeztem. Budapesten lévén dolgom, Dorognál folytattam kéktúrámat. Budapestet elhagyva, látom a vonaton 2031.12.02. mutat a kijelző. Gyorsan ugrottam közel 20 évet az időben, szétnéztem de minden ugyanúgy nézett ki mint 2012-ben. Lehet ebben az országban már ez is siker. A borzasztó csak az volt, hogy WC sem takarították az utóbbi 20 évben. A vonatról leszállva aztán újra 2012-ben találtam magam.
Dorogi állomáson kezdtem meg mai tekerésemet. Mára lett volna egy biciklis társam, akivel neten vettem fel a kapcsolatot, de a reggeli eső és szél eltántorította a mai tekeréstől. Így magam vágtam neki a túrának, esőnek még megvoltak a nyomai, de már nem gáz az idő, talán első 1-2 km-t éreztem hűvösnek. Dorogon begyűjtöttem egy ládát aztán irány dombok közé. Amiből ma bőven kijutott. Több helyen tolni kényszerültem, de cipő választásom sem volt az igazi, abban is csak csúszkáltam. Az ágakról rám verődő víz okozott némi beázást, de sem volt vészes. Hegyre fel hegyről le menetek váltakozása, azért szépen vette ki az erőmet. Begyűjtöttem az útba eső ládákat, nyomtam a kéktúra pecséteket a füzetembe. Valamint lefotóztam amit arra érmesnek ítéltem. Szerencsére sok részen gyönyörű kilátás nyílt az alattam elterülő tájra. A tokodi pincéknél nagyon komoly pecsételő hely várt, ahol minden a kavicsra volt hangolva Eddigi túrám tuti legérdekesebb pecsételő helye ez a pont. Egyik csúcsról a Dunát is megpillantottam. Nap közepén volt egy holtpontom, de komoly szint emelkedés ellenére egészen jól álltam a sarat. Délutánra még az idő is a kegyeibe fogadott, néha néha már a nap is előbukkant és vetkőzésre kényszerített. Mivel az idő is rohamosan szaladt és Tatbányáig mindenképpen szerettem volna eljutni, így az út utolsó harmadában a geoládákat már hanyagoltam. Itt azért már a szint emelkedés sem nehezítette dolgom, mert vagy hegygerincen mentem vagy többnyire már ereszkedtem lefelé. Utolsó pecsétemet Koldusszálláson szereztem be, ahol mai kéktúrám véget is ért. Innen még betekertem a tatabányai vasútállomásra, még éppen beértem mielőtt besötétedett. Vonattal Budapestig, ahol még csak útba ejtettem 3 geoládát, mielőtt eltettem volna magam holnapra. Ma egy komoly szintemelkedésekkel teli napot teljesítettem, 2000 méter körüli szintet sikerült emelkednem, ami eddigi túráim közül valószínű a legerősebb volt.
Mai kéktúrám 46 km volt, teljes tekerésem viszont 96,4 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 24,1 %-t (271,3 km), valamint a teljes kéktúrából 15,1 %-t (383,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina