Országos kéktúra 12. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 27.  - 2012. ápr. 27. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 432 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. ápr. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mai kirándulásom, hirtelen elhatározásból jött. 10 felé végeztem dolgommal, gondoltam tekerek egyet. Tervezgettem merre tekerjek, felvetődött ez a szakasz is. Sokat nem tököltem vele, nem számít a vonat sem, mert nyeregbe pattanok és tekerek végig.
Így is lett, gyors térképre nézés és indulás is. A túra első fele azzal telt, hogy letekertem Felsővadászig. Végig aszfalton mentem így haladtam rendesen. Edelényben megkerestem egy geoládát, majd tekerés tovább, Damak, Hegymeg, Lak, Tomor. Évekkel ez előtt gyakran jártam erre, jó volt kicsit újra látni ezt a vidéket. Felsővadászban megálltam kicsit falatozni, meg betájolni magam, aztán irány a kéktúra. Már rögtön az elején kicsit elbóklásztam, némi kerülővel jutottam el Nyéstára. Innen már végig megvolt a nyomvonal igaz nem mindenhol volt rendesen feltüntetve. Abaújszolnokon túlfutottam a pecsételő helyen. Ahogy keresgéltem, hallom valaki kiabál, akkor látom hogy rögtön a falu elején volt a pecsét, ahol még 40 km/órával robogtam le a dombról. Nyomtam egyet a füzetembe, váltottam pár szót pecsét őrzőjével és tekertem is tovább. Az idő remek volt, hét ágra sütött a nap, végre itt az igazi tavasz. Minden kizöldülve, virágzó gyümölcsfák, igazán szép nap volt a mai. Következő pecsétemet a Baktakéki kocsmában szereztem be. Falu után kicsit nehézkesen találtam meg a kivezető irányt, de csak összejött. Tekertem Fancsal felé, már a dombon lefelé furcsa volt a bringa, aztán néhány 100 méter után láttam ennek okát, hátsó defekt. Felfelé toltam, de a faluba még betudtam vele ereszkedni, mert lassú defekt volt. Mindenem volt, kivéve pumpát. Azért sikerült a faluban ezt beszereznem, leheveredtem egy ház elé a fűbe és neki álltam szerelni. Közeli kocsmából kértem vödröt, alig lett meg defekt, olyan picike volt. Pumpával megszenvedtem, kifogom cserélni a szelepeket a bringán, rendes autós szelepre, ezzel folyamatosan szenvedek csak, Kaptam másik pumpát de azzal sem ment igazán. Akkor látom, hogy egy akkora vízhólyag van a kezemen, amivel kéktúra füzetembe simán kitudnám takarni bármelyik települést. Észre sem vettem, a 500 pumpálásnak ez lett az eredménye. A segítségemre érkező fickó még rá is gyújtott, amit köztudottan utálok, de ebben a helyzetben inkább nem szólaltam meg :)Persze gumi nyomás az alig volt. De aztán a fickónak sikerült találni egy kompresszort, azzal rögtön kész is lettem. A nap végén még lehet hiányozni fog ez az órácska. Innen már könnyedebb szakaszok jöttek, Encs után végre geoládákat is tudtam keresni, egyet a gibárti erőműnél, másikat a Hernádon átvezető gyalogos hídnál. Boldogkőváraljai vár kilométereken keresztül ott volt előttem. Oda ma már nem jutottam el, az előtte lévő vasúti megállóban ért véget mai kéktúrám. Tekerés Encsre és vonattal haza.
Mai kéktúrám 30,8 km volt, teljes tekerésem viszont 106,2 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 26,8 %-t (302,1 km), valamint a teljes kéktúrából 16,3 %-t (414 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina