Visszatértünk a Carmen Hotelbe, meg is bántuk

Magyarország Balatongyörök Hotel Carmen

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 27.  - 2012. ápr. 29. (2 nap)

0 hozzászólás I 2 710 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar malcontentus Beszámolója
Hotel Carmen értékelése
malcontentus értékelése:

2.2

Az értékelések összesen:

3.4

Eddig 2 utazó értékelte.

Az elmúlt években többször jártunk a balatongyöröki Carmen Hotelben, legutóbb 2011 januárjában. Minden alkalommal meg voltunk elégedve mind a szállással, mind a vendéglátással és ételekkel, illetve a szolgáltatásokkal.
A fentiek miatt történt meg az az eset, hogy egy internetes akció keretén belül foglaltam le náluk egy 3 nap/2 éjszakás, félpanziós üdülést. A választást nem az üdülési csomag akciós jellege befolyásolta, hanem főként az, hogy már korábban megismert, minden szinten megfelelő szállást kínáltak.
Azzal a biztos tudattal érkeztünk meg április végén a szállodába, hogy egy nyugalmas, pihentető hétvégét fogunk ott eltölteni, hiszen korábban itt csak pozitív élménnyel gazdagodtunk.
Azzal az utóbb kiderült ténnyel viszont nem számoltunk, hogy a közelmúltban a hotel tulajdonosi körében és irányításában változások történtek, amelyek alapvetően változtatták meg (rombolták le) a hely minőségét.
Már érkezéskor feltűnt, hogy a korábban gondosan ápolt – bejárat alatti – sziklakert gondozatlan, inkább gyomokkal volt teli és nem virágokkal, illetve dísznövényekkel, de ebből még nem vontunk le messzemenő következtetéseket, azonban a későbbiek meggyőztek bennünket arról, hogy sajnos ez az általános minőségi szint a „megújult” Carmen Hotelben.
A bejelentkezést követően elfoglaltuk a szobánkat, amelyben élből az alábbi lehangoló hiányosságokat találtuk. A fürdőszobában a WC-tető nem helyén volt, hanem külön, a sarokba állítva. Feltehetőleg valaki korábban az ülőke rögzítő-csavarját cserélhette ki (különbözött a két csavar), de a tetőt már nem szerelte vissza.. A fürdőszobai tükrös szekrény egyik ajtaja kitört tükörrel a szekrény tetejére dobva árválkodott. A fürdőszoba bejárati ajtaja sárgásbarna, láthatólag régi szennyeződéssel hívta fel magára a figyelmet, az ajtó belső falára korábban felragasztott akasztónak csak a ragasztási nyoma látszott. A fürdőben állandósult erős csatornaszag terjengett, amelyet csak úgy tudtunk kiküszöbölni, hogy a zuhanyzó és mosdó lefolyóját (ahonnan a bűz feltört) papírral tömtük be. A bekészített törülközők színe az elvárható fejér helyett sárgásszürke volt.
A szobában a franciaágy gumis lepedőjét kb. 50 cm hosszú – 1 cm vastag „hurkát” eredményező varrás díszítette. A televízió csatornaválasztéka minősíthetetlenül szegényes volt (kb. 10 csatorna, amiből 4-5 német nyelvű) és a készülék olyan szellemképes volt, hogy nem rongáltuk vele a szemünket. A szoba tisztasága arra engedett következtetni, hogy ha volt is korábban takarítva, akkor az igen felületes volt.
A szoba állapotának hiányosságain csak az étkezés tett túl. Első este – a választék nélküli – menü a következő volt: gombaleves, amely olyan csípős volt, hogy a mellettünk lévő asztalnál ülő család kb. három éves gyermeke képtelen volt megenni. Egyébként ide tartozik, hogy az éttetemben nem volt megfelelő számú gyerekszék (a meglévő 2 db. már foglalt volt), így a fiatal házaspár a szobájukból lehozott és összehajtogatott nagypárnát tette a gyerek alá, hogy felérje az asztalt. A második fogás rántott szelet volt, amelyet valamilyen kicsapódott masszával (talán sajtszósszal) öntöttek nyakon. A köret kopogós, nem kellően kiválogatott (szemetes) rizs volt, mindenféle savanyúság nélkül. Arra a kérdésünkre, hogy lehetne-e valamilyen savanyúságot a másodikhoz kapni, a felszolgálást végző fiatal nő (aki egyébként a recepciós feladatokat is ellátta egyidejűleg) azt válaszolta, hogy a vacsorához nem jár, de megnézi a raktárban, hátha talál valamit. Elment, de választ már tőle nem kaptunk. A vacsorához semmilyen italt (még csapvizet sem) szolgáltak fel, az asztalokon lévő itallapból lehetett választani. A választék a következő volt: néhány 2 dl-es üdítő 350 Ft-os egységáron, kétféle 0,33 l-es ásványvíz 320 Ft-ért, 0,5 l-es Tuborg sör 490 Ft-ért, valamint kétféle – meg nem nevezett márkájú – pálinka. A vacsora végén a desszert kb. 5 mm vastagságú, feltehetőleg kakaós ízesítésű, piskótaszerű készítmény volt.
A vacsora minősége után már nem sok jót vártunk a másnapi reggelitől, azonban az még a várakozásunkat is alulmúlta. A reggeli bundás kenyérből, harmadolt nagyságú főtt virsliből, egyféle szeletelt sajtból, valamint egy fémtálcán kihelyezett felvágottból (3 féle olcsó, kommersz szalámi) állt. A kétféle, kancsóban kihelyezett üdítőitalból a narancsszínűt kóstoltam meg, minősíthetetlen volt. Oly mértékben volt vizezve, hogy a színén kívül semmi sem utalt a gyümölcslére. A reggelihez semmilyen zöldséget nem kínáltak, döbbenetes volt látni, hogy – feltehetőleg korábban érkező és emiatt már tapasztalt – vendégek a szobájukból hozott paprikával és paradicsommal ültek le reggelizni. A bundás kenyér és a főtt virsli melegen tartását piros műanyag burkolatú temetői gyertyával oldották meg, ami csak még fokozta a gyászos reggeli hangulatot.
Az előző napi vacsora minősége miatt a következő vacsorát már nem kívántuk a hotelben elfogyasztani, így arról érdemi információval nem tudok szolgálni.
Az elutazásunk reggelén tapasztalt reggeli választék semmiben sem különbözött az előző napihoz képest, csupán annyi változás történt, hogy az ismeretlen összetételű és egyébként még az átlagigényű vendég számára is ihatatlan „gyümölcslevet” már italadagolóba töltötték a kancsó helyett.
A wellness részleget nap közben nem takarították, a helyiségben vastagon állt a kipancsolt víz. A pezsgőfürdő vize szinte átláthatatlan volt, bekapcsolásakor – feltehetőleg a beletöltött fertőtlenítőtől – vastag fehér hab képződött a vízen, ami szinte teljesen belepte a vízfelületet.
A fentieket összefoglalva csak azt mondhatom, hogy a balatongyöröki Hotel Carmen minden téren, kivétel nélkül olyan mértékű színvonalromlást produkált, hogy azt a legnagyobb jóindulattal sem lehet elfogadni egy magát háromcsillagosnak tituláló szállodától.
A fenti – a hotel drasztikus minőségromlásából fakadó – kellemetlenségek mellett még egy nyomasztó élmény fűződik a mostani Carmen Hotelhez. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hotelt bátran ajánlottam egy kollégámnak, aki hitt nekem és párjával ő is ellátogatott ide. Bár szemrehányást nem tett, én azért szégyellem magam. Megfogadtam, hogy a balatongyöröki Carmen Hotel vonatkozásában azt a hibát, miszerint ajánlom valakinek is, nem fogom többé elkövetni.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina