Magyarország, Kám, Jeli arborétum, SzG3

Magyarország Kám

Ott-tartózkodás ideje: 2008. máj. 15.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 669 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Magyarország Kám jeli arborétum forrás virág 

Most az egyik kedvenc helyemet mutatom be Magyarországon:
Nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik legkülönlegesebb arborétuma található itt. Mérete is tekintélyes, 74 ha, ezzel hazánk legnagyobb alapterületű arborétuma. Megtalálni elég könnyű, a 8-as főútról kell lekanyarodni Kám község közelében, táblával jól jelölt helyen. A leágazástól 4-5 km-re található a bejárat, parkolóval, büfével.
Az arborétum alapítója gróf Ambrózi-Migazzi István, aki korábban már a malonyai arborétummal már "letette" a névjegyét. Végső nyughelye is itt, az arborétumban található.
Jelenleg erdészeti kezelésben van (Szombathelyi Erdészeti Rt.), ami szerencsére meg is látszik, az egyik legjobban karbantartott ilyen jellegű létesítmény Magyarországon (egy kicsit elfogult is vagyok, az első diplomám erdőmérnöki). Az én véleményem szerint két nagy szám van itt, a havasszépe (rhododendron) virágzás, valamint a Hét-forrás környéke (ami persze nem azt jelenti, hogy a többi rész nem szép, csak nekem ezek a kedvenceim).
Az egyes helyek klimatikus viszonyait kihasználva a Balkán, a Himalája, Kína és a Mississippi völgyének növényzetét mutatják be.
Nem csak a szépsége miatt, de a terület nagysága és változatossága miatt is tökéletesen alkalmas egy egynapos programra, főleg a már említett rhododendron virágzás ideje alatt.
Amint az a képekből is látható, az utak nagyon szépen kiépítettek és karbantartottak. Még azok is könnyen kirándulhatnak itt, akik a hegymenetet nem nagyon szeretik. Egyedül a Hét-forrás völgyében van lépcső, de az sem veszélyes.
Remélem többen kedvet kaptak e gyöngyszem megtekintéséhez (most van a szezonja a rhododendronoknak! 2012 05)
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo