Országos kéktúra 13. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 09.  - 2012. máj. 09. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 374 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ismét neki vágtam egy újabb szakasznak. Már két három napja lassú defektes gumival járok, reggel mindig felfújom. Ez ugye reggel jutott eszembe, idő már nem volt neki vágtam így, majd fújok bele jelszóval ha gond lesz :)
Vonattal le Novajidrányig, onnan aztán tekerés. Első állomásom Vizsoly volt, ahol a templom kertben geoládáztam, mikor egy néne szólított meg, a szomszédos nyomda múzeumba invitált meg. Hajlottam a szóra, így kaptam egy rövid betekintést a vizsolyi biblia keletkezésének történetéből. Egy oldalt még nyomtattam is belőle, nem ez lett a legjobb példány. Aztán ha már így benne vagyok, átmentem a templomba is, magát a bibliát megnézni. Aztán sietve nyeregbe ültem, mert az idő gyorsan szaladt. Falu végén még egy homokbányát lefotóztam. Haladtam Boldogkőváralja felé. Fel is tekertem a várhoz, melynek tövében geoládáztam egyet, időm kevés így belül most kihagytam a várat. Pedig egyik legszebb megmaradt várunkról van szó. Utam úgy vezetett, hogy szinte minden oldalról láthattam ezt a csodálatos várat. További utam egy másik vár felé vezetett, de addig még komoly szintet kellett tekernem. A völgyben futó patakot minimum 10-szer kereszteztem, egyszer el is hibáztam, minkét cipővel lábszárig a vízben. Jó idő volt így nem volt zavaró. Talán ennyi utamat keresztező kidőlt fával sem találkoztam még jelenlegi kéktúrám alatt. Regéc vára volt utam következő állomása, ide már be is mentem, csináltam szép fotókat, geoládát is begyűjtöttem. A vár sokat szépült mióta erre jártam (kb. 10 éve). Itt már tisztán láttam gondban leszek a sátoraljaújhelyi céllal. Miután első kerekem szépen leeresztett, szinte már csak pár lehelet volt benne. Rosszabbkor nem is jöhetett volna 15 km a következő falu. Főleg lefelé mentem, de így szinte lapos elsővel ez kész isten verése volt. Párszor majdnem el is tanyáltam miatta. Első féket nem is lehetett használni, mert akkor rögtön leheveredtem volna. Valahogy lement ez a táv is. Még a 2 útba eső geoládát is megnéztem. Makkoshotykán aztán szinte az első háznál sikerült fújnom a kerékbe. De már így sem mertem bevállalni a 15 km-t Sátoraljaújhelyig, mivel bő 1 órám lett volna rá, elég komoly szinttel. Kocsmában beszereztem mai uccsó pecsétem és áttekertem Sárospatakra. Itt volt 1 órám a vonatig. Akkor hát megnéztem mai 3. váramat is. Ezt is csak kívülről, de nagyon szépen fel van ez a vár is újítva. Örülök hogy ide is betévedtem a mai napon.
Mai kéktúrám 41,8 km volt, teljes tekerésem viszont 91,8 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 30,5 %-t (343,9 km), valamint a teljes kéktúrából 18 %-t (455,8 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina