Dél-Dunántúli kéktúra 1. nap és Országos kéktúra 14. nap

Magyarország Kőszeg

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 15.  - 2012. máj. 15. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 453 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Eljött az ideje egy hosszabb túrának. Mai túránk egy 4 napos túra első része. Erre a túrára kaptam két útitársat is, Editke és Csaba személyében. Akikkel már máskor is bringáztunk itt ott. Ők is belefogtak a kéktúrába. Mai napunk már abban is érdekes, hogy a Dél Dunántúli kéktúra vonalán kezdünk Szombathelyen, majd Írottkőnél térünk rá az Országosra. Ezzel mind három kéktúrámba belekezdtem. Szálláshelyünk Sümegen van, innen vonattal utazunk az adott helyszínre és vissza. Végig Sárváron akartam szállást foglalni, de csak utazás előtt vettem észre, hogy Sümeg lett belőle :) Sárvár a vonatozás szempontjából szerencsésebb lett volna, de maga Sümeg is nagyon szép választás volt, még ha a véletlen hozta is így.
Szombathelyen kezdtük hát túránkat, ahol megkerestük a kéktúra nyomvonalát. Betértünk egy étterembe, ahol még egy menüt is elfogyasztottunk. Túra nyomvonal is meglett, így hát belevágtunk, had szaladjanak a kilométerek. Mai napunk lesz a legnehezebb a 4 napból, de sík terepen kezdtünk. Távolban már láttuk a magasodó hegyeket de addig még erdőn és búza mezők mellett haladtunk előre. Egyik pihenőnknél Editke pont a fekvő bicajom mellett vesztette el uralmát a bicaja felett és szépen belefeküdt a bicajomba. Bozsokon egy geoláda miatt elnéztünk a kastélyhoz is. Majd teljesen kitekertünk az osztrák határig, innen szép lassan kezdődött mai napunk kemény része. Az Írottkőig vezető emelkedő szépen szívta ki az erőnket, kicsit aggódtam is nehogy Editkéék kedvét szegje a dolog. Többször kihangsúlyoztam, hogy ez a legnehezebb rész a túránkból. Azért láttam rajtuk, hogy elbizonytalanodtak, kell-e nekik ez a túrázás. Én egy láda miatt még felugrottam Kalapos-kőre, amit meg sem találtam. Ahogy megyek vissza, hallom Editke hangját a közelből, valahol letértek az útról és ők is jöttek fel Kalapos-kőre. Na ez így nem az igazi, mert értékes időt fogyasztottak el. Több mint két órányi mászás után elértük Írottkőt. Mivel innen már főleg lefelé megyünk, még beleférünk az időnkbe, az uccsó vonatig. Határon természetesen felmásztunk a kilátóra, szép idő volt így elláttunk egész messze, minden irányba. Itt találkozik a Dél-Dunántúli és az Országos kéktúra, mi innen pecsételés után folytattuk utunkat az Országoson. Kőszegig két forrást, Hörmann és a Hét vezér forrás is útba ejtettük. Sajna utóbbin már csak pár pillantásra volt időnk, mert kezdünk időben rosszul állni. Sajna sokkal több emelkedő van mint azt vártuk, és Editkének elég sok biztatás kellett, hogy meglegyen a kellő tempónk. Óház tetőn és Kálváriánál már csak fotóra volt időnk. A végén már volt ahol Editke bicaját is én toltam felfelé, hogy legyen esélyünk a vonatot elérni, de sajnos egyre kritikusabban fogyott az idő. Kőszegre beérve már csak pár percünk volt és kiderült állomás a város túlsó végén van. Tekertünk át egyenesen, de csak nagyjából sejtettük hol az állomás. Aztán megpillantottam, de az idő már elfogyott. Gyorsán átrohantam az állomás épületen, persze jó szűk ajtók voltak. Már éppen indították volna a vonatot, úgy kiabáltam oda, várjanak meg. Ezt magam sem hittem már az utolsó kilométereken, hogy elérjük, de sikerült. Persze a vonaton folyt rólunk a víz, de célban vagyunk :) Mivel ilyen késői vonatot értünk el (20:33), már csak Ukkig volt vonatunk. Innen még várt ránk 10 km tekerés. Végül egy kemény napot sikerült kalandos módon befejeznünk. Holnaptól már könnyebb szakaszok várnak ránk.
Mai kéktúrám 36,4 km volt, teljes tekerésem viszont 65 km. Eddig megtettem a Dél-Dunántúli kéktúra 4 % (22,4 km), valamint az Országos kéktúra 31,7 %-t (357,9 km), és a teljes kéktúrából 19,4 %-t (492,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Szent_Márton Szent Márton-napi Országos Nagyvásár
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi...
Harrer Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális...

Magyar  Română  Slovenčina