Országos kéktúra 15. nap

Magyarország Sárvár

Ott-tartózkodás ideje: 2012. máj. 16.  - 2012. máj. 16. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 131 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Tegnapi keményebb nap után, mára egy lazább túrát szántunk. Így nem folytattuk Kőszegnél, hanem Sárvárra vonatoztunk el.
Még Sümegen az állomáson nézegettük a szélirányt meg térképet, mert a jó idő ellenére komoly erősségű szél fújt. És ha ezt szembe megfogjuk, az egésznap kemény meló lesz. Túrát városnézéssel kezdtük, Megnéztük a fontosabb látnivalókat Sárváron, még geoládát is begyűjtöttem. A vár és környéke kimondottan szép volt, valamint a tó és a körülötte elterülő parkos rész. Az Arborétumot kihagytuk, mivel bicajjal nem lehet végigmenni rajta. A tónál egy kaja szünetet is tartottunk, mielőtt neki vágnánk az igazi tekerésnek. Nagyon minimális emelkedők vártak csak ránk, ez a szakasz már jobban ízlett a csapat többi tagjának is. Erdőkön és néhol réteken haladtunk szépen Sümeg irányába. Ez a szakasz egy két bozótosabb résztől eltekintve nagyon jól járható volt, egy részen egészen hosszú aszfaltos szakasz is volt az erdőben. Sok helyen volt pecsételőhely így szépen gyűjtögettük be őket. Mivel ma elég távol haladtunk a vasúttól, aránylag hamar le kellett térnünk a kéktúráról. Káldon fejeztük be mai kéktúránkat, innen még 15 km vár ránk a Bobai vasútállomásig. Egyházashetyén én éppen az aktuális geoládát kerestem, mikor hívnak Editék. Siessek mert Csaba defektet kapott. Így ládázás félbe hagyva, mentem segíteni. Editkét útba igazítottuk, addig ő menjen mert, itt sincs túl sok idő a vonatig. Csabával gumit cseréltünk, nem húztuk az időt ragasztással. Tekertünk is Editke után. Bobán értük utol, végül időben az állomáson voltunk. A szélirányt jól számoltuk ki, főleg hát vagy oldal szelünk volt, ami nem volt kimondottan zavaró. Vonatozás Sümegre.
Mai kéktúrám 27,1 km volt, teljes tekerésem viszont 57,1 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 34,1 %-t (385 km), a teljes kéktúrából 20,5 %-t (519,3 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Szent_Márton Szent Márton-napi Országos Nagyvásár
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi...
Harrer Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina